انتشار اسنادی از دولت شریف امامی

هراز نیوز :  اداره کل پژوهش و اسناد ریاست جمهوری در آستانه سی و نهمین سالگرد انقلاب اسلامی، اسناد جدیدی از دولتشریف امامی در فاصله پنجم شهریور تا چهاردهم آبان 1357 منتشر کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از اداره کل پژوهش و اسناد ریاست جمهوری، در معرفی این کتاب آمده است: دولت شریف ‏امامی یکی از دولت‏های مستعجل منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی بود که در 5 شهریور 1357 با شعار آشتی ملی به جای دولت جمشید آموزگار، روی کار آمد.
هدف حکومت پهلوی کاستن از شکاف عمیق بین حکومت و نیروهای مخالف و انقلابی به‏ویژه نیروهای مذهبی بود.
تصور شاه بر این بود که شریف امامی با استفاده از سابقه خانوادگی روحانی خود خواهد توانست به مصالحه با رهبری روحانی نهضت دست یابد.
شریف امامی از ابتدای ورود به صحنه سیاست به راه‌های مختلف سعی کرد با اقدامات عوام‎فریبانه و دادن وعده‎های بی‎اساس اذهان و افکار عموم مردم را از واقعیت موجود منحرف و در حقیقت امواج خروشان انقلاب اسلامی را که در سراسر کشور رو به فزونی می‎رفت، مهار کند اما از همان ابتدای دولت، کشتار خونین 17 شهریور 1357 در میدان ژاله تهران، تناقض اساسی موجود در درون رژیم پهلوی را نمایان ساخت.
امام خمینی نیز از همان ابتدا روی کار آمدن، شریف‏ امامی را «تبدیل مهره‏ای به جای مهره‏ای دیگر» اعلام کرد بدین ترتیب، دولتشریف امامی بدون کمترین موفقیت در اجرای مأموریت خود در تغییر مسیر انقلاب از امور سیاسی به امور اقتصادی و فرهنگی، در تاریخ 14 آبان 1357 جای خود را به دولت نظامی ارتشبد غلامرضا ازهاری داد.
این کتاب شامل مدخل پژوهشی و 83 سند است که دربرگیرنده مجموعه اسنادی از صورت جلسات، مصوبات هیأت ‎وزیران، اعتراضات مردمی، برنامه‎ها وعملکرد دولت جعفر شریف امامی (از پنجم شهریور تا چهاردهم آبان 1357) است؛ اسنادی که واکنش رژیم پهلوی را در واپسین ماه‎های حیاتش در مقابل اعتراضات مردمی به تصویر می‎کشد که می‎تواند در بازخوانی و بازشناسی تاریخ انقلاب اسلامی مؤثر و کارا باشد.
این کتاب به کوشش سجاد راعی گلوجه، فرزاد سلیمانی و امین عزیزی توسط نشر جمهور ایران (وابسته به اداره کل پژوهش و اسناد ریاست جمهوری) در 248 صفحه به زیور طبع آراسته شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *