پیش از آغاز جلسهی علنی، به درخواست روسیه مذاکراتی پشت درهای بسته برگزار شد. روسیه تاکید میکند که آمریکا مسایل حقوق بشری را به دستاویزی برای برگزاری این نشست تبدیل کرده است.
بنا به گزارش شبکه بیبیسی، پیش از آغاز جلسهی علنی، به درخواست روسیه مذاکراتی پشت درهای بسته برگزار شد. روسیه تاکید میکند که آمریکا مسایل حقوق بشری را به دستاویزی برای برگزاری این نشست تبدیل کرده است.
از زمان آغاز اعتراضها در ایران، روسیه چندین بار از آمریکا خواست تا در مسایل داخلی ایران دخالت نکند.
نماینده بولیوی در نشست شورای امنیت سازمان ملل نیز تاکید کرد که موضوع اعتراضات ایران ارتباطی به شورای امنیت ندارد.
نماینده فرانسه: مسائل داخلی ایران تهدید بینالمللی نیست
نماینده فرانسه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت برای بررسی وضعیت ایران، مواضعی متفاوت از همتای آمریکایی خود اتخاذ کرد و گفت که مسائل داخلی کنونی در ایران در حیطه اختیارات شورای امنیت سازمان ملل نیست.
وی همچنین تاکید کرد که این وضعیت تهدیدی برای امنیت بینالملل به شمار نمیآید.
نماینده فرانسه در آستانه برگزاری این نشست، با بیان اینکه خواستار احترام به آزادی بیان هستیم، تاکید کرد که پاریس مخالف بهرهبرداری از این بحران از خارج است چراکه باعث متشنج شدن فضا خواهد شد.
وی علاوه بر این، برجام را بزرگترین دستاورد دیپلماتیک دهه اخیر و زیربنای ثبات منطقهای و بینالمللی دانست و خواستار حفظ برجام شد.
نماینده سوئد: به کار بردن خشونت علیه معترضان ایرانی را محکوم میکنیم
نماینده سوئد در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در اظهاراتی مداخلهجویانه و بیاساس، آنچه که از آن به عنوان “به کار بردن خشونت” و “کشته شدن افراد” در اعتراضات اخیر در ایران یاد میکرد را، محکوم کرد.
نماینده سوئد در نشست شورای امنیت سازمان ملل گفت: شورای امنیت باید به طور شفاف به ایران هشدار دهد.
نماینده انگلیس: باید گفتوگوی منطقی درباره موضوعات مورد اعتراض در ایران انجام شود
نماینده انگلیس در شورای امنیت سازمان ملل با تاکید بر اینکه باید یک گفتوگوی منطقی در مورد موضوعات مورد اعتراض در ایران انجام شود، افزود: مردم باید بتوانند از حق خود برای آزادی بیان استفاده کنند.
نمایندهی انگلیس در ادامه از ایران خواست تا به قطعنامههای سازمان ملل در مورد حقوق بشر احترام بگذارد.
وی همچنین از ایران خواست تا به خواستههای تظاهراتکنندگان گوش دهد و به آنها حق تجمع دهد.
هیلی: دیگر در مورد تظاهرات ایران سکوت نمیکنیم
سفیر آمریکا در سازمان ملل در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد که آمریکا دیگر مثل سال ۸۸ در مورد تظاهرات و ناآرامیها در ایران سکوت نمیکند.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که دولت آمریکا در سال ۸۸ در مورد اعتراضات ایران موضعگیری نکرد اما دولت ترامپ دیگر در مورد اعتراضات ایران سکوت نخواهد کرد.
این در حالی است که جو بایدن، معاون باراک اوباما روز جمعه اذعان کرد که دولت اوباما در سال ۸۸ از اعتراضات ایران حمایت کرده است.
هیلی مدعی شد: بنا بر اسناد سازمان ملل، ایران هر ساله ۶ میلیارد دلار به رژیم اسد میدهد.
وی افزود: هیچ چیز مانع ایستادن آمریکا در کنار مردم ایران و همراهی با آنها نخواهد شد.
او مدعی شد: مردم در ایران درک کردهاند که نداشتن جایگاه در دولت، باعث آن شده تا رژیم آنها را نادیده بگیرد.
هیلی افزود: رژیم ایران اکنون در کانون توجه قرار دارد و جهان نظارهگر اعمال شما است.
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت: یکبار دیگر مردم ایران به پا خاستهاند و درخواستی دارند که هیچ دولتی بهطور قانونی نمیتواند آن را نادیده بگیرد و آن، حقوق بشر آنها است.
نماینده کویت: جهان باید از نتایج فاجعهبار بهار عربی درباره اعتراضات ایران درس بگیرد
نماینده کویت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، تاکید کرد که در مورد اعتراضات ایران، جهان باید از نتایج فاجعهبار بهار عربی درس بگیرد.
نماینده کویت در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفت: در مورد واکنش به اعتراضات ایران، جهان باید از پیامدهای فاجعهبار بهار عربی درس بگیرد.
گلوبالنیوز: نمایندگان فرانسه، انگلیس، هلند و سوئد ایران را محکوم نکردند
بنا به گزارش گلوبالنیوز، نمایندگان چهار کشور فرانسه، انگلیس، هلند و سوئد در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران، از حمایت معترضان و محکوم کردن ایران خودداری کردند.
گلوبالنیوز اعلام کرد که نمایندگان کشورهای فرانسه، انگلیس، هلند و سوئد در شورای امنیت سازمان ملل متحد، همچنین خواستار گفتوگو و خودداری طرفها از اعمال خشونت شدند.
نماینده چین: شورای امنیت نباید به موضوعات داخلی ایران وارد شود
نماینده چین در سازمان ملل متحد بر لزوم عدم ورود شورای امنیت در مسائل داخلی ایران تاکید کرد.
سفیر چین در جلسه شورای امنیت درباره اعتراضات اخیر در ایران، پس از نماینده اتیوپی سخنرانی کرد و با اشاره به مساله تروریسم در خاورمیانه، بر اهمیت مبارزه با این پدیده تاکید کرد.
نماینده چین به مساله فلسطین به عنوان اصلیترین بحران خاورمیانه اشاره کرد و گفت: شورای امنیت باید به مساله فلسطین و راهحل مبتنی بر تشکیل دو کشور مستقل تمرکز کند.
سفیر چین در سازمان ملل به مساله سوریه هم اشاره کرد و سپس با اشاره به موضوع ایران گفت: شورای امنیت نباید به مسایل داخلی ایران وارد شود و ورود شورای امنیت به این حوزه مناسب نیست.