استادیار گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: نتایج یک تحقیق در این دانشگاه نشان می‌دهد هر چه میزان توکل بر خداوند بیشتر باشد میزان اضطراب امتحان کاهش می‌یابد.

خبرگزاری فارس: محمودی‌راد: توکل بر خداوند با اضطراب امتحان ارتباط معکوس دارد

 

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، غلامحسین محمودی‌راد در همایش ملی پژوهش در توسعه سلامت در بیرجند با ارائه مقاله‌ای با عنوان رابطه توکل بر خداوند و اضطراب امتحان در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: اختلال اضطراب از اختلالات شایع روان‌پزشکی و از معضلات مهم و نگران‌ کننده جوامع است که یکی از اشکالات این اختلالات، اضطراب امتحان است که در حد بالا می‌تواند موجب از هم گسیختگی روانی و ناتوانی عملکرد فراگیر شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه متون مختلف معتقدند اعتقادات مذهبی می‌تواند روی اضطراب تأثیر داشته باشد و هدف این پژوهش تعیین ارتباط توکل بر خداوند و اضطراب امتحان در دانشجویان است.

استادیار گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع همبستگی است که در آن مطالعه 280 دانشجوی شاغل به تحصیل در نیم‌سال اول سال تحصیلی 90-89 در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از طریق نمونه‌گیری تصادفی- طبقه‌ای با طبقات جنس و دانشکده محل تحصیل دانشجویان، انتخاب شدند.

محمودی‌راد اضافه کرد: ابزار جمع‌آوری اطلاعات پرسشنامه 31 سؤالی اضطراب امتحان ساراسون و مقیاس 24 سؤالی توکل بر خداوند بود که در پایان داده‌های جمع‌آوری شده تجزیه و تحلیل شدند.

وی یادآور شد: 168 نفر یعنی 60 درصد از افراد مورد پژوهش دختر بودند و 230 نفر از مجموع افراد یعنی 82 درصد مجرد که 111 نفر بومی بودند.

استادیار گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: میانگین نمره اضطراب امتحان دانشجویان 16.77 و میانگین نمره توکل به خداوند در دانشجویان 73.39 بود که نمره اضطراب امتحان و توکل بر خداوند بر حسب متغیرهای سن، جنسیت، وضعیت تأهل، وضعیت سکونت و دانشکده محل تحصیل تفاوت معنی‌داری نداشت.

محمودی‌راد تأکید کرد: ضریب همبستگی پیرسون ارتباط معکوس معنی‌داری بین میزان اضطراب امتحان و توکل بر خداوند را نشان داد.

وی به نتیجه‌گیری این تحقیق اشاره کرد و افزود: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد هر چه میزان توکل بر خداوند بیشتر باشد میزان اضطراب امتحان کاهش می‌یابد و با توجه به نتایج برای کنترل اضطراب زمان امتحان می‌توان از راهبرد تشویق دانشجویان معتقد به اصول مذهبی به یادآوری ذکر خداوند و سپردن امور به حضرت حق بهره جست.

محمودی‌راد از هاشم هوشیار و مجید رضایی به عنوان همکارانش در این طرح مطالعاتی یاد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *