هراز نیوز -اینکه چه احساسی در مورد گذشته خود دارید-،خوشنودی یا افتخار در مقابل تلخی و شرم، به طور کامل به خاطرات شما بر می گرددو منبع دیگری وجود ندارد….
اینکه چه احساسی در مورد گذشته خود دارید-،خوشنودی یا افتخار در مقابل تلخی و شرم، به طور کامل به خاطرات شما بر می گرددو منبع دیگری وجود ندارد.
علت اینکه قدر شناسی در افزایش رضایت از زندگی موثر است، این است که خاطرات خوب مربوط به گذشته را شاخ و برگ می دهد و متاسفانه دلایل خوبی برای چسبیدن به تلخ کامی ها وجود دارد و فرد باید قبل از آنکه برای بازنویسی گذشته به واسطه بخشش تلاش کند ترازنامه اش را جمع بزند.
این که شما تا چه میزان برای بخشیدن یک فردخطا کار آمادگی دارید، نه فقط به ارزیابی عقلانی شما از عقاید مخالف و موافق مربوط به بخشش، بلکه به شخصیت خود شما هم بستگی دارد.
پنج مرحله زیر فرایند نه چندان آسان یا سریع بخشایش را توصیف می کند.
یادآوری:
گام اول است و به یادآوری آسیب به عینی ترین شکلی که می توانید، اشاره دارد. طرف مقابل را به صورت یک آدم بد ذات نبینید. غرق در ترحم به خود نشوید. در حالیکه رویداد را تجسم می کنید، نفس های عمیق، ملایم و آرامبخش بکشید.
همدردی کردن:
سعی کنید از دیدگاه مجرم درک کنید که چرا این شخص به شما آسیب می زند. این آسان نیست، اما روایت مقبولی را از آنچه که مجرم در صورت اجبار به توجیه علت کارش، بیان خواهد کرد، به دست می دهد.
دادن هدیه نوع دوستانه:
ابتدا زمانی را به یاد آورید که خودتان به دیگران تعدی کردید، دچار احساس گناه شدید، اما مورد بخشش قرار گرفتید، این هدیه ای بود که از سوی شخصی دیگر به آن علت که به آن نیاز داشتید، به شما داده شد و شما برای دریافت این هدیه سپاسگذار بودید.
دادن این هدیه ، اغلب باعث می شود که خودمان احساس بهتری پیدا کنیم. اگر این هدیه را با اکراه بدهید، به آزادی شما کمکی نمی کند.
متعهد ساختن خود به ابراز علنی بخشش:
برای مجرم نامه بخشش بنویسید، آن را در یادداشتهای روزانه خود ثبت کنید. در مورد بخششتان مطلب بنویسید یا درمورد آن با یک دوست صحبت کنید.
نگهداشتن:
خاطرات مربوط به رویداد، یقینا باز خواهند گشت، بخشش محو شدنی نیست، بلکه تغییر در حساسترین نقطه ی یک خاطره است.
مهم است درک کنیم وجود خاطرات مرتبط با ظلمی که در حق ما شده است به معنای عدم بخشش نیست. اما انتقام جویانه در مورد خاطرات تامل نکنید و در آن غوطه ور نشوید. به خود یادآوری کنید که شمت بخشیده ایدو مطالبی را در این مورد نوشته اید را مرور کنید.
تهیه و تنظیم: ستوانیکم مرضیه سیدیان-کارشناس ارشد روانشناسی مرکز مشاوره آرامش فرماندهی انتظامی استان مازندران