فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران از شناسایی و دستگیری 6 تن از حفاران غیرمجاز آثار باستانی در شهرستان کلاردشت خبرداد.
سرهنگ نعمت قاسمی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : این افراد متخلف هفته جاری درحین حفاری غیرمجاز که قصد کاوش برای به دست آوردن اشیای عتیقه و آثار تاریخی را داشتند دراین شهرستان شناسایی و دستگیرشدند .
وی افزود : این افراد متخلف پس از تشکیل پرونده و سیر مراحل قانونی به دستگاه قضا محل وقوع تخلف معرفی و تحویل داده شدند.
طبق قانون ، انجام هرگونه عمل حفاری و کاوش به قصد به دست آوردن اشیاء عتیقه و آثار تاریخی ممنوع است و فرد مجرم به حبس تادیبی از 6 ماه تا 3 می شود ، ضمن آنکه اشیاء مکشوف و ادوات حفاری نیز به نفع بیت المال ضبط خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت : در سال های گذشته به ویژه در دولت یازدهم در بعد پیشگیری ، مقابله و برخورد با حفاران غیرمجاز آثار باستانی دراین استان کارهای خوبی انجام گرفته است.
قاسمی ، اجرای طرح مشارکت های اجتماعی ، حضور در مدارس ، مراکز علمی و دانشگاهی با هدف معرفی و شناساندن آثار تاریخی و نقش آن ها در هویت تاریخی و ملی کشور ، سخنرانی در خطبه های نماز جمعه ، هم افزایی با نیروهای بسیج مقاومت سپاه ، امنیتی و انتظامی ، انجمن های میراث فرهنگی ، شوراها و دهیاران را از جمله این اقدامات برشمرد.
وی گفت :در بعد تقویت امکانات و تجهیزات لجستیگی و خودرویی نیز حمایت های خوبی صورت گرفته به نحوی که به آسانی می توان مسیرهای سخت گذر جنگلی و کوهستانی برای نظارت از وضعیت آثار تاریخی دراین مناطق را گشت زنی و نظارت کرد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران همچنین از شناسایی و دستگیری دستکم 13 حفارغیر مجاز در قالب 3 باند از ابتدای سال جاری تاکنون در شهرستان های غرب مازندران خبرداد.
قاسمی افزود : از این افراد مجرم 30 قلم اشیای تاریخی و فرهنگی و 18 قطعه سکه های قدیمی به دست آمد.
وی اظهارداشت :این اشیای تاریخی برای نگهداری در موزه های میراث فرهنگی این استان به منظور آشنایی عموم مردم با آن ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
کلارشت با پیشینه تاریخی حدود چهارهزار سال و از محوطه های تاریخی و آثار بسیار غنی برخورداراست و به عنوان نمونه می توان به تپه کلار به گستره حدود 50 هکتار اشاره نمود که هم اکنون این محوطه در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
جام زرین کلاردشت بخش مهم و بدیع گنجینه کلاردشت مازندران است که از سال 1322 در موزه ملی ایران در تهران نگهداری می شود و برای نخستین بار با رایزنی مسئولان میراث فرهنگی مازندران برای نمایش عمومی به زادگاهش ، استان مازندران منتقل شد تا دوستداران و طرفداران این خطه از کشور بتوانند از نزدیک این اثر تاریخی را نظاره گر باشند .
سال 1318 هنگام پی کنی برای ساخت عمارت اوجابیت بر روی گنج تپه در روستایی به همین نام در کلاردشت ، مجموعه ای از آثار باستانی زرین ، مفرغی و سفالی یافت شد که در همان زمان به نام ‘ گنجینه کلاردشت ‘ شهرت یافت .