با شروع ماه مبارک رمضان مسلمانان هنگام احوالپرسی آغاز ماه رمضان را به یکدیگر تبریک می گویند.
نزدیک شدن به خداوند
رمضان با عبادت شروع و با عبادت به پایان می رسد. مسلمانان در طول ماه رمضان به مسجد می روند و از طلوع آفتاب تا غروب آفتاب غذا نمی خورند.
تلاش برای انسان خوبی شدن
مردم در این ماه از گناهانی مثل طمع، شهوت، عصبانیت، غیبت و… دوری می کنند. و در پایان ۲٫۵ درصد از تمام دارایی های خود را وقف نیازمندان می کنند.
جشن روز نزول قرآن
به اعتقاد مسلمانان در شب لیله القدر که مقدس ترین شب سال است تاثیر دعا هزاران بار قوی تر از روزهای دیگر سال است.
فانوس های زیبای مصر
فانوس های رمضان یکی از زیباترین مناظر جذاب در مصر هستند. این سنت از زمان خلافت فاطمی در مصر سرچشمه گرفته و تا کنون ادامه دارد.
نشانه گذاری شروع و پایان روز
در شهرهای مختلف عربستان طلوع و غروب خورشید با شلیک توپ نشان گذاری می شود. این سنت از قدیم انجام می شده و اکنون بیشتر جنله سمبلیک دارد.
روز مهمان کردن کودکان
در چهاردهمین روز ماه رمضان مسلمانان روز گرگیعان را جشن می گیرند. در این روز کودکان لباس های سنتی به تن می کنند و همراه با خواندن آواز گارانگائو با یک کیف تزئین شده به درب خانه ها برای جمع آوری آجیل و شیرینی می روند. در گذشته به جای آجیل و شیرینی برنج و گندم و خرما جمع آوری می کردند.
شستشوی گناهان
در قسمت هایی از اندونزی مسلمانان پیش از ماه رمضان در آب های مقدس تن شان را شستشو می دهند تا هم جسم و هم روحشان را از گناه پاکسازی کنند. این سنت پادوسان نام دارد. سنت دیگری هم هست که در آن بین اعضای مسن خانواده غذا پخش می کنند.
طبل زن رمضان
این طبل زن ها که “مسحراتی” نام دارند هنگام سحر برای بیدار کردن مردم همراه با طبل به خیابان ها می روند. این سنت هنوز در برخی کشورها ادامه دارد.
افطار
درست است که هر کشوری غذاهای خوشمزه و خاص خودش را برای افطار دارد اما در تمام دنیا روزه را با خرما یا آب باز می کنند.