رفتارهای غیرحرفه ای و ناهنجار برخی از هواداران فوتبال ایران در ورزشگاه ها شرایطی را رقم زده که بعضی کشورها با سوء استفاده از این مساله عقب ماندگی فنی خود را با نفوذ در کنفدراسیون فوتبال آسیا و حربه محروم کردن هواداران کشورمان از حضور در ورزشگاه ها، جبران کنند.

به گزارش ایرنا،دیدار سه شنبه شب تیم فوتبال پرسپولیس مقابل لخویا در دور رفت از مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان آسیا،نمونه آشکار و البته تاسف باری از بی تدبیری برخی تماشاگران احساسی فوتبال ایران بود که با رفتار ناشایست خود موجب شدند تا نماینده کشورمان در این دیدار حساس از داشتن یار دوازدهم و همیشگی اش محروم باشد.
تعداد انگشت شماری از هواداران سرخپوش در دیدار برابر الوحده امارات با پرتاب مواد محترقه و همچنین استفاده از لیزر سبب شدند تا کادر مدیریتی و فنی نماینده امارات به شدت از این مساله گلایه کرده و در نهایت با شکایت رسمی خود کنفدراسیون آسیا را مجاب کردند تا پرسپولیس را در بدترین زمان ممکن و در بازی با لخویا از داشتن تماگران پرتعدادش محروم کند.
سکوهای خالی از تماشاگر در دیدار حساسی که ورزشگاه آزادی روح و هیجان لازم را نداشت در نهایت با توقف پرسپولیس همراه شد تا نماینده قطر به خواسته اش برسد.
کشورهای عربی که با وجود تبلیغات و هزینه های فراوان، سالهاست نمی توانند پای مردم خود را به ورزشگاه باز کنند و حسرت داشتن هواداران پرشور ایرانی را در دل دارند، در این روزها که نبرد با فوتبال ایران را علنی کرده اند از نفوذ بالای خود در کنفدراسیون آسیا به بهترین شکل برای گرفتن بهانه از ایران استفاده می کنند.
تیم های ملی و باشگاهی قاره پهناور چند دهه است که از ورزشگاه آزادی به عنوان محل رعب آوری برای خود یاد می کنند که با حضور هواداران ایرانی کار را برای بهترین تیم ها نیز سخت می کند، اما سوال اینجاست که چرا جمع کثیر علاقمندان به فوتبال باید چوب ندانم کاری عده ای اندک را بخورند و این فرصت بی نظیر این روزها با تهدیدی خطرناک برای فوتبال ایران تبدیل شود؟
«زوران مامیچ» ‌سرمربی اهل کرواسی تیم العین امارات که تیمش در حضور بیش از 50 هزار تماشاگر ورزشگاه آزادی با یک گل مغلوب استقلال شد در نشست خبری این بازی در اظهار نظری جالب اعلام کرد که «تماشاگران پرشمار ایرانی، نعمت خداوندی برای فوتبال این کشور هستند».
این مساله نشان می دهد که حتی مربیان حرفه ای اروپایی که در کشورهای همسایه ایران فعالیت می کنند هم آرزوی داشتن تماشاگر ایرانی را دارند؛ البته تماشاگرانی که با بی تدبیری به مشکل و رقیب فوتبال ایران تبدیل نشوند.
البته محرومیت هواداران در فوتبال روز جهان مساله غریبی نیست و هواداران تیم لژیا ورشو لهستان به دلیل رفتارهای نامتعارف خود در لیگ قهرمانان اروپا با محرومیت روبرو شدند و این مساله برای تماشاگران تیم ملی مقدونیه و مونته نگرو نیز اعمال شده است .
هواداران فوتبال ایران با وجود اینکه حامیان اصلی تیم ملی و باشگاه ها محسوب می شوند و نقش مهمی در موفقیت های آنان دارند، در عین حال طی سالیان اخیر و در مقاطعی حساس با رفتارهایی که دیگر در دنیای امروز منسوخ شده است، تیم های خود را در زمان های حساس تنها گذاشته اند.
بدون تردید کم کاری ارگان های اصلی ورزش کشور، فدراسیون فوتبال و باشگاه ها برای فرهنگ سازی مناسب در این زمینه تاثیرزیادی داشته است تا هواداران متعدد فوتبال ما از فرصتی بی نظیر به تهدیدی نگران کننده تبدیل شوند.
در حالی که فوتبال ایران در برهه زمانی حساسی در عرصه ملی و باشگاهی قرار داشته و این روزها به نتایج مطلوبی در مسابقات گوناگون دست می یابد، امیدواریم آن تعداد از تماشاگران مشکل زا نیز بیشتر به فکر موفقیت تیم ها باشند و رفتارهای غیر حرفه ای را کنار بگذارند.
اکنون که تیم ملی فوتبال ایران در آستانه دیدار سرنوشت ساز با ازبکستان و صعود به جام جهانی قرار دارد، نباید فراموش کرد که دیدار با چین و پرتاب مواد محترقه به زمین که حتی به کمک داور نیز برخورد کرد هرچند با جریمه نقدی از سوی کنفدراسیون آسیا فعلا مختومه شده است، اما تکرار آن می تواند محرومیت های سنگینی را برای مجموعه فوتبال ایران در برداشته باشد.
به امید روزی که با در دستور کار قرار گرفتن فعالیت های فرهنگی و انجام اقدامات اساسی و کار گروهی در بخش های مختلف باعث ایجاد فرهنگ جدیدی در ورزشگاه های کشور شویم تا علاوه بر پایان دادن به اینگونه رفتارهای منسوخ شده، بتوانیم فضای محیط های ورزشی را به گونه ای فراهم کنیم که خانواده ها نیز بتوانند همانگونه که وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد، برای تماشای رویدادهای ورزشی حاضر شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *