نسیم بهاری/ یادداشت
الکادُّ عَلی عَیالِهِ کَالمُجاهِد فی سَبیلِ الله
کسی که برای تأمین معاش و مایحتاج زندگی خانواده‌اش تلاش کند، مانند رزمنده‌ای است که در راه خدا می‌جنگد.(امام صادق (ع))
حیات یک ملت مرهون کار و کارگر است (امام خمینی)
وزارت کار و امور اجتماعی یکی از بخش‌های دولت است که در بسیاری از کشورها برپا شده‌است. البته نام و دامنه کاری این نوع از وزارتخانه در هر کشوری تا اندازه‌ای متفاوت است. در ایران با تصویب مجلس شورای اسلامی نام وزارت کار و امور اجتماعی با ادغام وزارت تعاون و وزارت رفاه و تامین اجتماعی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تغییر نام داد.
نخستین روز ماه مه برابر با ۱۲ اردیبهشت روزجهانی کار و کارگر نام دارد ،روزِ جهانیِ کارگر یا روزِ کارگر International Workers’ Day یک جشن و مراسمی کارگری و از سویِ طبقاتِ کارگر است که هر ساله در روزِ اولِ ماهِ مِه برگزار می‌شود و کارگر کسی است که بهر عنوان در مقابل دریافت حق السعی اعم از مزد ، حقوق ، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می کند.
روز کارگر فرصت مناسبی است که همه مسئولین و نهادهای اصلی و مهم یک کشور نقش تأثیرگذار این قشر بزرگ و پرتلاش را مورد بررسی و دقت نظر قرار داده و به این حقیقت دست یابند که تنها راه محقق شدن اقتصاد مقاومتی و رویکردی که می تواند اساسی ترین معضل این کشور که گریبانگیر همه مردم می باشد یعنی رفع مشکل بیکاری و ایجاد اشتغال مولد در گرو شناخت نیروی کار می باشد و ارزش کارگر آنقدر والاست که پیغمبر دست او را بوسید.
دلگرم شدن کارگران در جامعه، موجب بهبود وضع اقتصادی آن جامعه است و یکی از الزامات مهم در مسیله حل مشکلات اقتصادی کشور، توجه و رعایت حقوق کارگران است.
امروز همگان می دانند که محور توسعه تنها و تنها نیروی انسانی بوده و نه تکنولوژی و ابزار این انسان مولد است که قدرت خلاقیت نوآوری بازسازی، و ابتکار را دارد. مهمترین کاری که در کشور باید انجام شود آن است که فضای کسب و کار رشد پیدا کند و مطالبه برای جذب و به کارگیری کارگر افزایش یابد.
وقتی آزادی برای کارگر و برای انتخاب شغل وجود ندارد، کارگر به ناچار کاری را با شرایط بسیار بد و با حقوق کم قبول می کند . مهمترین مرحله از این آزادی در انتخاب نوع شغل متناسب با حقوق دریافتی و عادلانه بودن دستمزد با کاری است که کارگر انجام می دهد، و این حق مسلم یک کارگرپرتلاش است.
روز کارگر روز بیان مطالبات و دغدغه های جامعه کاری است اعم از امنیت شغلی به عنوان اصلی ترین خواسته، تأمین حداقل های معیشتی او در قالب دستمزد عادلانه و منصفانه، امور آموزشی و رفاهی است. امروزدغدغه جامعه کارگری کشور تأمین حداقل های هزینه معیشت است غم تحصیل فرزند و تأمین سرپناه خویش است کارگر با چشمانی حیرت زده نظاره گر این است که چگونه در همین جامعه برخی از بیت المال هزینه های سنگین میکنند و به زندگی اشرافی و تجمل گرایی و برنامه های آنچنانی خو گرفته اند روزی کشورما آباد و سربلند است که در کارخانه ها و جای جای ایران اسلامی کارگران ما با نشاط و بدون دغدغه مشغول کار و فعالیت باشند.
امروز مطالبه جامعه کارگر تنها یک سخن است و آن تحقق این آیه شریفه قرآن کریم است که ” لیس الانسان الا ما سعی “.
نسیم بهاری
کارشناس طرح و لوایح مجلس در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *