ایلنا| رئیس ستاد انتخابات کشور گفت که با تبلیغات زودهنگام و تخریبهای انتخاباتی برخورد میکنیم. علیاصغر احمدی باحضور درجمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات ستاد انتخابات وزارت کشور برای انتخابات پیشرو گفت: در اولین نشستی که با معاونان سیاسی، اجتماعی و امنیتی استانداران سراسر کشور درسال جاری داشتم برپایه سه انتخابات میاندورهای مجلس، شوراهای اسلامی شهر و روستا و ریاستجمهوری بحثهایی مطرح شد. او ادامه داد: دستور شروع انتخابات ریاستجمهوری روز سهشنبه ۲۲ فروردین ۹۶ ازسوی وزیرکشور صادر خواهد شد و ما در ستاد انتخابات در وزارت کشور از داوطلبانی که خود را واجد شرایط میدانند به مدت ۵ روز نامنویسی به عمل میآوریم.
رئیس ستاد انتخابات کشور در مورد تبلیغات زودهنگام و تخریبهای انتخاباتی گفت: انتخابات ریاستجمهوری از ۲۲ فروردین دستور شروع انتخابات، دستور هیأت اجرایی و ثبتنام آغاز میشود. او ادامه داد: وقتی هدف ایجاد فضای شور و نشاط برای حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رای است، باید این فضا را با تمهیدات لازم فراهم کنیم. احمدی خاطرنشان کرد: اینکه عدهای از احزاب و غیره بهدنبال رایزنی باشند و نامزدی معرفی کنند، اینها را تبلیغات انتخاباتی زودهنگام نمیدانیم. اگر میتینگی برگزار شود و یا آگهی منتشر شود یا عکسی چاپ شود، آنچنان بهعنوان تخلف انتخاباتی و تبلیغات زودرس به حساب نمیآید اما اگر براساس قانون که ذکر شده و مصداقش بارز است، انجام شود، برخورد خواهیم کرد.
او درباره استفاده از شبکههای اجتماعی در زمان انتخابات نیز گفت: بعضی اوقات گزارش میدهند از شبکههای اجتماعی برای اینکه چه کسی کاندیدا شده و یا قرار است کاندید شود، استفاده میکنند که باید بررسی شود جرم است یا خیر. او ادامه داد: اما در زمان تبلیغات بحث دیگری است، از مجموعه رسانههای دیداری و نوشتاری کسانی قلم به دست میگیرند و از این ابزار برای تخریب استفاده میکنند. تخریب مقوله دیگری است که چه بسا جرم به حساب میآید. رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: اگر کسی موردهجمه قرار میگیرد، باید مطلع باشد که به مراجع قضایی مراجعه و اعاده حیثیت کند و برای مقابله با مجرم اعاده دعوی کند. احمدی افزود: در ستاد انتخابات کشور من به همه ردهها در سطح استانها، فرمانداریها و بخشداری تأکید کردم مکلفاند چنانچه با اینگونه موارد مواجه میشوند به مراجع ذیربط گزارش و تذکر دهند.
احمدی درباره شایعهای درمورد سفرهایی که درکنار رئیسجمهوری حضور دارد نیز گفت: سفرهای رئیسجمهوری برای بازدید و افتتاح پروژههاست و بعد از ۲۲فروردین من در مقام رئیس ستاد انتخابات کشور خواهم بود. او ادامه داد: تصمیم گرفتهام عاقبت خودم را فدای کسی نکنم. اگر کسی این سفرها را تبلیغاتی فرض میکند، اشتباه است. سفرها زمان خود را دارد. اگر کسی بگوید تبلیغاتی شده به خود او هم باید تذکر دهم.
رییس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه وزارت کشور چه تمهیداتی را برای امنیت انتخابات بکار بسته، گفت: به نقل از وزیر کشور که در دیداری با رهبری داشتند میگویم رهبری در این دیدار فرمودند امنیت انتخابات، سلامت و شور و نشاط و حضور حداکثری مردم باید فراهم شود . او ادامه داد: شورای امنیت کشور به ریاست وزیر کشور تشکیل شد. مسئولیت امنیت داخلی و انتخابات به حکم قانون با وزیر کشور و در استانها و شهرستانها برعهده شورای تأمین است. بنابر همین قانون دو نیروی محافظ باید به هنگام انتخابات در شعب برای برقراری نظم و همچنین حفاظت از آراء وجود داشته باشند و نیروی انتظامی عهدهدار چنین مسئولیتی است. درهمین جلسه نیز به فرمانداران و استانداران تأکید کردیم که امنیت سخنرانیها و میتینگهایی که برگزار میشود، برابر قانون بر وظیفه آنها است.
او در ادامه با بیان اینکه بهطور طبیعی برخی از کاندیدها و طرفدارانشان دست به تخریب میزنند، گفت: بنابر قانون شرایطی فراهم شده که تمامی کاندیداها بتوانند حضوری پررنگ در عرصه انتخابات داشته باشند اما خود این طبیعی است که برخی از نامزدها و طرفدارانشان جلسات را برهم بزنند که این خود نوعی بیقانونی است و با آنها برخورد میشود. بهتر است کاندیداها بجای تخریب توانمندیهای خودشان را بگویند. اگر این افراد قدرت تخریبگری دارند در میدانهای جنگ که به آنها نیاز است، این قدرت را بکار گیرد. رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: ما در دنیایی زندگی میکنیم که خطر جنگ وجود دارد امروز میبینیم که طی چند ساعت گذشته خاورمیانه حملاتی میشود در میان این همه ناامنی منطقه کشور ما دارای ثبات است که باید آن را حفظ کنیم. ما ملت خوبی داریم که شأن بسیار بالایی دارند.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره شرکت شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهوری در جلسات ستادی گفت: من از این جلسات اطلاعی ندارم اما اگر این جلسات مصداق تهیه مقدمات انتخابات است مانعی ندارد؛ هنگامی که صورت تبلیغاتی به خود بگیرد آن هم زودهنگام در آن صورت میتوانیم بگوییم خلاف قانون است.
از قدرت افرادی که توانایی تخریبگری دارند، در میدانهای جنگ استفاده شود