محمدحسین رجبیدوانی، محقق تاریخ اسلام و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع)، با بیان اینکه اصل مراجعه به تاریخ و گرفتن درسها و عبرتها از آن، در فرهنگ قرآن و عترت بسیار مورد تأکید قرار گرفته است، گفت: حدود یک سوم مسائل مطرح شده در قرآن به مباحث تاریخی اختصاص دارد و این، اهتمام قرآن به مسألۀ تاریخ را نشان میدهد.
این محقق تاریخ اسلام با تأکید بر اینکه حضرت زهرا(س) الگوی برتر بهترین فرزند، همسر و مادر است، اظهار کرد: حضرت زهرا(س) نه تنها در مسائل شخصی و خانوادگی، بلکه در عرصۀ اجتماعی نیز برای تمام مردان و زنان الگویی عالی برای شناخت مسیر حق و حرکت در آن هستند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با بیان این مطلب که تمام مقاطع زندگی حضرت زهرا(س) کوتاه، اما پربار است، گفت: مهمترین و حساسترین مقطع تاریخی زندگی حضرت زهرا(س) که به وظایف اجتماعی و سیاسی و در نتیجه سعادت جامعه و امت اسلامی مرتبط میشود، مقطع پایانی عمر شریف حضرت زهرا(س) است.
رجبیدوانی با بیان اینکه این مقطع حساس، از زمان رحلت پیامبر اکرم(ص) آغاز و تا شهادت حضرت زهرا(س) ادامه دارد، افزود: این مقطعی است که حضرت زهرا(س) در آن به عرصههای اجتماعی و سیاسی ورود کردند و راه مقابله با غصب، ظلم و استبداد و انحراف را به ما نشان دادند و در این مسیر از همه پیشی گرفتند و الگویی بزرگ برای شناخت و دفاع از ولایت به شمار میروند.
وی با بیان اینکه لازمۀ ولایتمداری اطاعت محض از ولیّ خداست، گفت: حضرت زهرا(س) با رفتارشان در قبال امام خود در آن برهه از زمان که دشمنان به بهانههای مختلف بدترین رفتارها در قبال امیرالمؤمنین(ع) و اهلبیت ایشان نشان میدادند، اسوهای برای دفاع از ولایت شدند و حتی در روایتی ایشان خود را کنیز حضرت علی(ع) خطاب کردند.
این محقق تاریخ اسلام با بیان اینکه امروزه برخی بزرگان و علما در اینکه مقام امیرالمؤمنین(ع) بالاتر است یا حضرت زهرا(س)، هنوز به نتیجهای نرسیدند، گفت: آنان تنها توانستند به این نتیجه برسند که امیرالمؤمنین(ع) فقط به واسطۀ ولایتشان به حضرت زهرا(س)، مقامشان بالاتر است. به عبارت دیگر، مقام حضرت زهرا(ع) کم از مقام امیرالمؤمنین(ع) نیست و برتری حضرت علی(ع) به واسطۀ مقولۀ ولایت است.
منبع: تسنیم