سیدحمیدرضا کاظمی در گفت و گو با خانه ملت با اشاره به اینکه شورای نگهبان در نظر دارد پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ تعریفی از رجل سیاسی ارائه دهد، اظهار داشت: تفسیر قانون اساسی و تعریف رجل سیاسی از وظایف ذاتی شورای نگهبان است بنابراین در این تعریف باید فردی که توانایی انجام اقداماتی در سطح ملی، فراملی و بین المللی را دارد دیده شود.
نماینده مردم پلدختر در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: رجل سیاسی باید فردی باشد که دارای توانایی های اجرایی و تجربه های بسیار زیاد در همه عرصه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی داشته باشد.
وی با بیان اینکه سابقه افراد باید در تعریف رجل سیاسی دیده شود، گفت: سوابق اجرایی، تحصیلات و تجربه افراد برای اینکه بتوانند به پاستور برسند از اهمیت بسیاری برخوردار است، بنابراین افرادی که تنها یک پست سیاسی یا اجرایی داشته باشند گزینه مناسبی برای اینکه در عرصه ملی و ریاست جمهوری وجود کنند نیستند.
کاظمی تاکید کرد:ریاست جمهوری محل آزمون و خطا نیست با این حساب باید فردی سکان اجرایی کشور با به دست بگیرد که از تجربیات و عمل کافی برخوردار باشد فردی که صرفا یک جایگاه اجرایی را در طول دوران خدمتش حضور داشته نمی تواند در رجل سیاسی تعریف شود، رجل سیاسی باید در تمام ابعاد اجرایی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با تجربه باشد.
این نماینده مردم در مجلس در این باره که آیا بانوان در تعریف رجل سیاسی قرار می گیرند یا خیر؟ اظهار داشت: تفسیر این امر بر عهده شواری نگهبان است، اما اعتقاد دارم اگر فردی همه شاخص های مدنظر را برای ریاست جمهوری داشته باشد جنسیت فرد اهمیتی ندارد بلکه توانایی اداره کشور و تجربه اجرایی او است که باید در نظر گرفته شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی همچنین در خصوص لزوم انتشار معیارهای تشخیص رجل سیاسی از سوی شورای نگهبان گفت: بعد از تعریف رجل سیاسی و مذاکراتی که در شورای نگهبان صورت می گیرد لازم می دانیم معیارها در اختیار عموم مردم قرار گیرد تا فردی که می خواهد کاندیدا شود بداند شاخص ها را دارا هست و هم مردم بدانند فردی که می خواهند انتخاب کنند باید از توانایی هایی برخوردار باشد.