لایحه جامع انتخابات، به انتخابات امسال نمی‌رسد / «خانه احزاب» یاد هاشمی را گرامی داشت

همایش فصلی «خانه احزاب ایران» تحت‌الشعاع حادثه پلاسکو برگزار شد. پنجشنبه گذشته دبیران و نمایندگان احزاب کشور، هیأت رئیسه و اعضای شورای مرکزی «خانه احزاب» در وزارت کشور دور هم جمع شدند تا نشست این تشکل را با عنوان «یادواره آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» و شعار اقتصاد مقاومتی برگزار کنند که علاوه بر دو موضوع فوق، لزوم پیگیری عوامل سانحه پلاسکو و پیشگیری حوادث مشابه هم از سوی فعالان حزبی مورد تأکید قرار گرفت و با توضیحات وزیر کشور که در این جلسه حاضر بود، همراه شد. به گزارش ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی که یکی از سخنرانان اصلی همایش فصلی «خانه احزاب» بود، در واکنش به انتقادهای حضار در این خصوص با تأکید بر رعایت شئونات افراد، گفت: ممکن است در جای دیگر حادثه‌ای برای خود ما رخ دهد از این رو باید فرهنگ انصاف‌گرایی و قانونگرایی در جامعه مورد توجه همه افراد و گروه‌ها قرار گیرد. وزیر کشور در بخش دیگری از سخنانش به لایحه جامع انتخابات اشاره و تصریح کرد: از مجموع ۱۷۰ ماده قانون جامع انتخابات تاکنون بررسی ۹۵ ماده تمام شده و احتمالاً این قانون به انتخابات سال آینده نرسد. رحمانی فضلی ادامه داد: لایحه قانون جامع انتخابات را آماده کرده و منتظر سیاست‌های کلی آن بودیم که رهبر معظم انقلاب آن را ابلاغ فرمودند و به دولت فرستاده شد. در این راستا کمیسیون سیاسی-امنیتی دولت، تاکنون از ۱۷۰ ماده این لایحه ۹۵ ماده آن تمام شده و امید است تا هفته دیگر همه مواد آن تمام شده و به صحن دولت آمده و پس از تصویب به مجلس ببریم. وزیر کشور اضافه کرد: از اسفند رسماً وارد انتخابات می‌شویم. احتمالاً این قانون به انتخابات سال آینده نرسد اما تلاش می‌کنیم آن را بموقع ارائه دهیم تا اگر نواقصی در قانون فعلی باشد، آن را اصلاح کنیم. وزیر کشور همچنین با اشاره به شخصیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: در قبل و بعد از انقلاب ایشان به عنوان رکن، یکی از ارکان اصلی انقلاب بوده و جای ایشان خالی و راه ایشان مستدام خواهد بود.
راه اندازی «خانه احزاب»
در استان‌ها
در این مراسم قدرتعلی حشمتیان، رئیس «خانه احزاب ایران» با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از حامیان اصلی احزاب در کشور هستند، گفت: رهبر معظم انقلاب، برای احزاب نقش و ارزش قائل هستند و از بنیانگذاران حزب جمهوری اسلامی بودند. او  ادامه داد: بها و ارزش دادن به حزب، ارزش و بها دادن به مردم است و بی اعتنایی به احزاب، بی توجهی به مردم خواهد بود و دولتمردان بی‌توجه به احزاب، به مردم بی‌توجه هستند. احزاب از مردم و برخاسته از مردم هستند. رئیس خانه احزاب همچنین خبر داد: در دهه فجر قرار است در اکثر استان‌ها خانه احزاب را راه‌اندازی کنیم. حشمتیان همچنین درباره غیبت محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که پیشتر قول داده بودند در این همایش حضور داشته باشند، گفت: محسن رضایی چهارشنبه شب در تماس تلفنی اعلام کرد به دلیل مأموریتی قادر به حضور در همایش نیست؛ مسعود پزشکیان نیز به دلیل تأخیر در پرواز از تبریز به تهران امکان حضور در همایش را نیافت.
هاشمی، سوخت و نگذاشت دلسوزان نظام بسوزند
اگر چه نمایندگان احزاب، دغدغه‌های متفاوتی را در این همایش مطرح کردند، اما محور اکثریت سخنرانی‌ها، شخصیت و جایگاه و پایگاه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود؛ چنان‌که محمدامین رضازاده مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: اعتدال جزو نیازها و اقتضاهای زمانی کشور است یکی از افرادی که توانست این نقش را ایفا کند، آیت‌الله هاشمی بود و امید است بعد از رحلت نیز، افکار ایشان محور همدلی و انسجام بین همه دلسوزان نظام و کشور باشد. محمد اشرفی اصفهانی مشاور نهاد ریاست جمهوری نیز از شخصیت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان شخصیتی که «نه معمولی و نه متعارف است» یاد کرد و گفت: اگر امام در مورد شهید بهشتی فرمود که ایشان یک ملت بود، باید بگوییم که آقای هاشمی ملت‌‌ها بود. آیت‌الله بهشتی مدت کوتاهی مظلوم ‌زیست و شهید شد، اما آیت‌الله هاشمی رفسنجانی سال‌ها مظلومیت خود را دید و دم نزد.
ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب ایران زمین نیز با اشاره به شخصیت آیت‌الله رفسنجانی گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی چون آتش‌نشانان شهید سوخت و نگذاشت دلسوزان نظام بسوزند. مجید فراهانی، دبیرکل حزب ندای ایرانیان هم با اشاره به نقش آیت‌الله هاشمی در توسعه سیاسی، گفت: اگر ایشان را پدر معنوی توسعه و اقتصاد مقاومتی بدانیم، بیراه نبوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *