یافته های قبلی نشان داده بود که مصرف کنندگان قهوه، نسبت به افرادی که قهوه نمی نوشند زندگی طولانی تری دارند و این امر دانشمندان را متعجب و متحیر ساخته بود.
حال دانشمندان آمریکایی بر این باورند که جواب این مسئله را پیدا کرده اند و آن مربوط به عملکرد کافئین است.
کافئین مانع از ورود مواد شیمیایی به خون که باعث بروز التهاب می شوند، کمک می کند. محققان دریافته اند نوشیدن قهوه و چای، از طریق کاهش مواد شیمیایی در خون که نقطه آغازی برای بیماری قلبی است، می تواند به مردم کمک کند تا زندگی طولانی تری داشته باشند.
در حال حاضر محققان در دانشگاه استنفورد معتقدند ممکن است به همین دلیل باشد که نوشیدن یک قهوه یا چای برای استراحت مناسب است. کافئین، مواد تشکیل دهنده قهوه، چای و برخی از نوشابه های گازدار است که مواد شیمیایی در خون را که موجب بروز التهاب می شوند، از بین می برد.
رگ های خونی ملتهب بیشتر احتمال دارد که سفت شوند و این یک عامل خطر برای بیماری قلبی است.
به گفته محققان، التهاب هم چنین نقش کلیدی در بسیاری از بیماری های دیگر دارد. آزمایش بر روی خون افرادی که کمتر مواد شیمیایی مرتبط با التهاب داشتند، نشان داد که کافئین بیشتری در جریان خون آن ها وجود دارد. تحقیقات بیشتر نشان داد که آن ها، بیش از حد انتظار، نسبت به هم سالان خود، قهوه می نوشند.
تئوبرومین، یک ماده شیمیایی موجود در شکلات است که مشخص شده آن هم اثر ضدالتهابی دارد. دیوید فورمن از موسسه ایمنی، پیوند و عفونت دانشگاه استنفورد گفت: «بیش از ۹۰ درصد از تمام بیماری های غیرمسری در دوران پیری با التهاب مزمن همراهند.»
او افزود: «بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف کافئین با طول عمر در ارتباط است.»