نشست جشنوارهی فیلم فجر برای معرفی فیلمهای بخش رقابتی «سودای سیمرغ» با حضور محمد حیدری (دبیر جشنواره) برگزار شد.
به گزارش ایسنا،دبیر جشنوارهی فیلم فجر جمعه 17 دی ماه در موزه سینما برای نخستینبار برخلاف روال معمول سالهای قبل این رویداد هنری، در یک نشست حاضر شد تا اسامی فیلمها را اعلام کند.
در ابتدای این نشست،محمد حیدری اسامی هیات انتخاب را بطور رسمی اعلام کرد؛ او از سیدضیاءهاشمی، محمد علی حسیننژاد، نرگس آبیار ، عماد افروغ ، حسین کرمی و حجتالاسلام مرقاتی به عنوان اعضاء هیات انتخاب نام برد.
در ادامه محمد حیدری؛ اسامی 28 فیلم منتخب بخش سودای سیمرغ (بخش رقابتی) جشنوارهی فیلم فجر را بدین شرح معرفی کرد:
1- کارگر ساده نیازمندیم (منوچهر هادی) به تهیهکنندگی منوچهر هادی
2- مادری (رقیه توکلی) به تهیهکنندگی سیاوش حقیقی
3- ایتالیا ایتالیا (کاوه صباغ زاده) به تهیهکنندگی مهدی صباغ زاده
4- انزوا (مرتضی علیعباس میرزایی) به تهیهکنندگی پیمان جعفری
5-نگار (رامبد جوان) به تهیهکنندگی رامبد جوان
6-سدمعبر (محسن قرایی) به تهیهکنندگی بهمن کامیار
7-چراغهای ناتمام (مصطفی سلطانی) به تهیهکنندگی مجید اسماعیلی / مجتبی امینی
8-ماهگرفتگی (مسعود اطیابی) به تهیهکنندگی هادی انباردار
9- یک روز بهخصوص (همایون اسعدیان) به تهیهکنندگی همایون اسعدیان
10-کمدی انسانی (محمدهادی کریمی) به تهیهکنندگی محمدهادی کریمی
11-ویلاییها (منیر قیدی) به تهیهکنندگی سعید ملکان
12-گشت 2 (سعید سهیلی) به تهیهکنندگی سعید سهیلی- حمید فرح نژاد
13-سوفی و دیوانه (مهدی کرمپور) به تهیهکنندگی مهدی کرمپور
14-رگ خواب (حمید نعمتالله) به تهیهکنندگی حمید نعمت الله
15-پشت دروازه بهشت (علی نوری اسکویی) به تهیهکنندگی علی نوری اسکویی
16-اسرافیل (آیدا پناهنده) به تهیهکنندگی مستانه مهاجر
17-فراری (علیرضا داودنژاد) به تهیهکنندگی جهانگیر کوثری
18-ماجرای نیمروز (محمدحسین مهدویان) به تهیهکنندگی سیدمحمود رضوی
19-بدون تاریخ، بدون امضا (وحید جلیلوند) به تهیهکنندگی علی جلیلوند
20-سارا و آیدا (مازیار میری) به تهیهکنندگی مازیار میری
21- زیر سقف دودی (پوران درخشنده) به تهیهکنندگی پوران درخشنده
22- خفگی (فریدون جیرانی) به تهیهکنندگی فریدون جیرانی
23-پشت دیوار سکوت (مسعود جعفریجوزانی) به تهیهکنندگی مسعود جعفری جوزانی
24-آذر (محمد حمزهای) به تهیهکنندگی نیکی کریمی
25-قاتل اهلی (مسعود کیمیایی) به تهیهکنندگی منصور لشگری قوچانی
26-تابستان داغ (ابراهیم ایرج زاد) به تهیهکنندگی جواد نوروزبیگی
27- بیست و یک روز بعد (سیدمحمدرضا خردمندان) به تهیهکنندگی سازمان سینمایی حوزه هنری
28- شماره 17 سهیلا (محمود غفاری) به تهیهکنندگی سید امیر سیدزاده
در ادامه پس از معرفی اسامی فیلمهای بخش رقابتی، دبیر جشنواره فیلم فجر بیان کرد: از مجموع 94 فیلمی که هیات انتخاب در 45 روز گذشته دیده است، طبق آنچه در فراخوان ذکر شده بود، آثار بخش «چشمانداز سینمای ایران»، مشخص شدهاند که تاکید میکنم نهایتا شامل 44 فیلم میشود و از این بین، 28 فیلم برای بخش سودای سیمرغ (رقابتی) معرفی میشوند.
او با اشاره به اینکه در آثار بخش سودای سیمرغ (مسابقه ملی) فیلمهای اول،حرفهای و انیمیشن طبق فراخوان حضور دارند، اضافه کرد: در این نشست فقط 28 فیلم بخش سودای سیمرغ معرفی میشوند که در بخش چشمانداز هم حضور دارند و باقی اسامی فیلمهای بخش چشمانداز (غیر رقابتی) در روز یکشنبه هفته آینده (19 دی ماه) اعلام خواهند شد.
دبیر سی و پنجمین جشنوارهی فیلم فجر همچنین اظهار کرد: تمام 44 اثر بخش «چشمانداز» در بخش آرای مردمی حضور دارند و امسال طبق فراخوان به جز یک فیلم که سیمرغ مردمی دریافت میکند، دو اثر دیگر هم با اولویت دوم و سوم معرفی میشوند.
او پس از اعلام اسامی فیلمهای بخش مسابقه خاطرنشان کرد که از بین 28 اثر بخش «سودای سیمرغ»، 9 فیلم مربوط به فیلمسازان اول هستند و این نوید خوبی برای سینمای ایران است.
محمد حیدری در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال ایسنا، مبنی بر اینکه آیا در بررسیهای هیات انتخاب فیلمی بوده که به دلیل ممیزی کنار گذاشته شود، یا فیلمی از شرکت در جشنواره انصراف داده باشد، توضیح داد: هیات انتخاب بر اثر آنچه دیده اظهارنظر کرده و آثار را بدون نام و نشان سازندگانشان بررسی کرده است.
وی با بیان اینکه به هر حال آثار باید از کیفیت لازم برخوردار باشند، ما برای بخش مسابقه میتوانستیم تا 33 اثر را انتخاب کنیم اما کیفیت فیلمها مهم بود و در نهایت هیات انتخاب به این تعداد اثر رسید. البته مجموعه 16 اثر دیگری هم که برای بخش چشمانداز معرفی میشوند، ارزشمند هستند ولی نظر هیات انتخاب بر این بود که فقط این 28 فیلم برای بخش سودای سیمرغ معرفی شوند.
حیدری همچنین گفت: اگر فیلمی از آثار اعلام شده آماده نشود و نرسد از میان فیلمهای رزرو به بخش مسابقه اضافه میشود اما به این تعداد، 28 فیلم افزوده نمیشود.
وی ادامه داد: فیلمسازانی که آثارشان معرفی نمیشوند، حق طبیعیشان است که بدانند چرا آثارشان کنار گذاشته شدهاند؟! با این حال ما هیچ اثری نداریم که صاحب اثر فرم انتخاب را پُر کرده باشد و به هیات انتخاب رسیده باشد اما هیات آن را ندیده باشد.
دبیر جشنواره فیلم فجر در بخش دیگری از این نشست اعلام کرد: دو تا سه فیلم هستند که به جشنواره نرسیدند و اسامی آنها در آینده اعلام خواهد شد. با این حال تاکید میکنم مجموعه آثار به لحاظ محتوا و ساخت، بررسی شده و سه نفری که برای بحث پروانه نمایش در هیات انتخاب حضور داشتند، هم در همین راستا دعوت شده بودند که مجموع آثار را ببینند.
او در پاسخ به اینکه آیا فیلمهای کیانوش عیاری و محمد رسولاف با ممیزیهای زیادی روبرو شدهاند و در اینباره با سازندگانشان صحبت شده است، تاکید کرد ما به عنوان دستاندرکاران جشنواره با هیچ صاحب اثری، درباره فیلمهایشان صحبت نکردهایم.
به گزارش ایسنا، محمد حیدری توضیح درباره جزئیات بیشتری از فیلمهای راهیافته به جشنواره و برخی حاشیههای مطرح شده را به نشست بعدی موکول کرد.
دبیر جشنوارهی فیلم فجر در بخشی از این نشست در پاسخ به اینکه پیش بینی میشد،هیات انتخاب در این نشست حاضر باشند و پاسخگوی اهالی رسانه باشند، گفت: قرار نبود،هیات انتخاب حاضر باشند اما اگر نیازی باشد تلفنی یا در یک نشست جداگانه پاسخگوی اهالی رسانه خواهند بود.
بخشهای از این نشست بصورت زنده از شبکه «خبر» پخش شد و نمایندگان تعدادی از رسانههای گروهی از جمله خبرگزاریها از حاضران این نشست بودند.
این خبر تا دقایقی پس از پایان نشست به روز رسانی شد.