معاون استاندار و فرماندار ويژه آمل و رييس ستاد مديريت بحران آمل غروب پنجشنبه بعد از بحران دو روزه برف درآمل در نشست خبري با خبرنگاران شهرستان مشکلات و اقدامات انجام شده را تشريح کرد.
به گزارش هراز نیوز : ، منفرد در اين نشست خبري گفت: از آغازين روزهاي چهارشنبه بارش سنگين برف در شهرستان شروع شد و دو روز اين بارش را داشتيم که ميزان بارش در شهر حدود 60 سانتي متر و در مناطق روستايي بخش امام زاده عبدالله حدود 120 سانتي متر بوده است .
وي در اين نشست خبري افزود:متاسفانه در اين برف سنگين تاسيسات برق ، فضاي سبز شهري ، سقف خانه هاي روستايي و 3 هزار و 754 هکتار باغ مرکبات در معرض خطر يخ زدگي و خسارت قرار گرفت.
وي گفت: حدود 70 نقطه از شبکه هاي برق رساني دچار خسارت شد و متاسفانه به دليل سقوط شاخه هاي درختان به علت سنگيني برف روي شبکه انتقال ضعيف و قوي ، متاسفانه برق بسياري از مشترکان قطع شد.
رييس ستاد مديريت بحران آمل با اشاره به اين که اعضاي ستاد مديريت بحران پاي کار بودند و از ساعت 4 بامداد روز چهارشنبه (اولين ساعات بارش برف )کار مقابله با حوادث به صورت رسمي شروع شد و گروههاي امدادي بلافاصله راههاي شهري و برون شهري را بازگشايي کردند و اين کار از طريق برف روبي و نمک پاشي صورت گرفت، اظهارداشت: ستاد مديريت بحران شهرستان در اين دوروز سه جلسه اضطراري با هدف تسريع روند فعاليتهاي دستگاههاي اجرايي شهرستان تشکيل داد .
منفرد با اشاره به اينکه چاههاي تامين آب شهري با برق کار مي کند و با قطع برق در تامين آب شرب دچار مشکل شديم گفت: ماحصل اين جلسات برطرف شدن مشکل برق چاه هاي تامين آب شهري در صبح پنجشنبه بود که به تدريج تا عصر اين روز تمام چا ه هاي آب شهري و روستايي برق دار شدند و مشکل آب و افت فشار آب شرب در شهرستان برطرف شد .
وي تصريح کرد: افت فشار گاز در شهرستان داشتيم که به اطلاع استاندار مازندران رسيد و نگراني ها را نسبت به وضعيت برق و گاز اعلام کرديم و خواستيم کمکي صورت گيرد.
معاون استاندار مازندران اظهارداشت: 30 اکيپ کمک رسان برق استان مازندران وارد آمل شدند که ماموريت گرفتند تا مناطق شهرستان آمل را پوشش دهند. تا عصر روز چهارشنبه بخش وسيعي از قطعي برق پوشش داده شد اما با توجه به ادامه بارش برف در نقاط وسيعي از شهر و روستا دچار قطعي برق شديم.
منفرد تصريح کرد: برق روستاها يکي پس از ديگري وصل شد که 85 درصد روستاها برق دار شدند و اين امر تا بامداد جمعه به بيش از 95 درصد مي رسد.
فرماندار ويژه آمل خاطرنشان کرد: نماينده مردم آمل در مجلس نيز با وزير نفت ديداري داشته و دستور مستقيم به مديرعامل شرکت ملي گاز ايران صادر شد تا درخصوص افت فشار گاز چاره انديشي شود و خوشبختانه در ساعت 1 بامداد روز پنج شنبه بود که فشار گاز به حد معمولي رسيده است.
منفرد اظهار داشت : براي تسريع در کار 12 خودرو کمک دار در اختيار کارشناسان اداره گاز قرار گرفت تا رگلاتور گاز منازل بازبيني و رفع نقص شود و گاز در کوتاهتري زمان ممکن آن جريان يابد .
وي ادامه داد: در تامين آذوقه مشکل نداشتيم و حدود 50 درصد نانوايي ها نسبت به ايجاد سوخت جايگزين اقدام نکردند که مشکلاتي ايجاد شد و براي نانوايي هاي فعال که سوخت جايگزين داشتند براي جوابگو بودن به مراجعين بيشتر مردم به آنان به ميزان کافي سهميه آرد در نظر گرفته شد تا نسبت به تهيه نان کافي اقدام کنند.
معاون استاندار و فرماندار ويژه آمل گفت: با وجود اين بارش شديد برف با هماهنگي ستاد مديريت بحران نظارت و کنترل بازار و تامين مواد غذايي و مايحتا روزانه در اين شهرستان مشکلي نداشتيم و توزيع گوشت قرمز و مرغ با کشتار روز انجام انجام شد .
منفرد يکي از معضلات مردم شهرستان را دور بودن و مهم ندانستن صنعت بيمه نسبت به محصولات و واحدهاي مسکوني خود بيان و مطرح کرد: متاسفانه صنعت بيمه در جامعه ما يک صنعت گمنام و بينام و نشاني است؛ صنعتي که ميتواند بخش زيادي از ضرر و زيان را در مواقع بروز خسارت مورد حمايت قرار دهد و تحقق و اطلاعرساني اين امر رسالت خبرنگاران است تا ضرورت بهره گيري از صنعت بيمه را در اذهان عمومي نهادينه کنند .
بيش از 90 درصد از محصول مرکبات آمل دچار خسارت شد
رئيس ستاد مديريت بحران آمل با تاکيد براينکه طبق آخرين گزارش دريافتي از بنياد مسکن 150 واحد مسکوني در اثر سنگيني بارش برف دچار خسارت کلي و جزيي شده که آمار دقيق آن متعاقبا اعلام ميشود، بيان کرد: در اين بارش بخش عمدهاي از مرکبات به ويژه پرتغال دچار خسارت شده که با وجود 3 هزار و 754 هکتار از اراضي اين محصول 2 هزار و 200 هکتار از محصول آن بر روي درخت است و در معرض يخ زدگي قرار دارد .
وي اضافه کرد: در زمينه واحدهاي گلخانهاي نيز به بخش عمده آسيبرساني گل و گياه زينتي فضاي روباز بوده که در 85 هکتار از اراضي آن حدود 5 ميليون و 400 اصله درخچههاي زينتي در آنان قرار دارد .
به گفته وي برآور ريالي خسارت هاي وارده برف در شهرستان در حال جمع آوري است و در روزهاي آينده ميزان دقيق خسارت هاي شهرستان اطلاع رساني خواهد شد.
منفرد با اشاره به هجوم حيوانات وحوش هنگام سرما با مواجه شدن گرسنگي و يافتن غذا به مناطق شهري و روستايي عنوان کرد: در اين زمينه با کمک موسسههاي مردم نهاد حاميان حيوانات خواستاريم تا به مانند سابق حمايتهاي خود را نسبت به تغذيه سگها و گربههاي بلاصاحب سطح شهر داشته باشند و با هماهنگي محيط زيست براي اغذيه کافي حيوانات وحوش در داخل جنگل تمهيدات لازم را فراهم کنند.
فرماندار ويژه آمل يکي از دلايل بحرانزدگي اين شهرستان را در زمان حوادث طبيعي نبود زيرساختهاي عمراني دانست و گفت: متاسفانه در زمان بحران به دليل نبود زيرساختهاي لازم کنترل از دست مديران خارج ميشود و بار مشکلاتي براي شهروندان ايجاد ميکند.
منفرد افزود: با مديري عقد اخوت نبستيم که اگر مديري به وظيفه خود به خوبي عمل نکند و اگر نياز شود به مردم معرفي مي کنيم و بايد به واسطه همه کوتاهي هايي که صورت گرفت اين شهامت را داشته باشيم از مردم عذرخواهي کنيم که از تک تک مردم عذرخواهي داريم و وظيفه ما خدمت به مردم است.
معاون استاندار مازندران از درخواست از رياست جمهوري براي جبران خسارت بارش شديد برف خبرداد و تصريح کرد: با مسئولين دفتر رياست جمهوري تماس تلفني داشتيم و گزارشي آماده شده است تا در اختيار رياست جمهوري قرار دهيم تا براي جبران خسارت اقدامي صورت گيرد.