هراز نیوز :گزیده‌ای از بيانات رهبر معظّم انقلاب اسلامى‌ پیرامون تبیین وظایف مسئولان انتخابات شامل دستگاه‌های دولتی، شورای نگهبان و مجریان:
[بشنوید] 

برداشتهای جناحی نباید در انتخابات تاثیر بگذارد

ممكن است كاندیداهاى انتخابات، وابسته به جناحهاى مختلف سیاسى باشند، یا خواهند بود – ایرادى هم ندارد – ممكن است با هم تنافسهایى داشته باشند؛ اما هیچ مسؤولى از مسؤولان، به‌هیچ‌وجه نباید اجازه بدهد كه برداشتهاى خطى، برداشتهاى جناحى و گرایشهاى گروهى، اندكى در این كار تأثیر بگذارد. این كار باید ان‌شاءاللَّه سالم و خالص و بدون اندكى خدشه انجام بگیرد؛ این است كه مردم را دلگرم خواهد كرد.
بیانات در دیدار با وزیر و مسؤولان وزارت كشور و استانداران‌  ۱۳۷۰/۰۹/۲۷
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
بی بند و باری مالی ممنوع!
مسؤولان وظیفه دارند كه به شكایات اشخاص در هر مورد با كمال دقت و اهتمام رسیدگى كنند و اگر در گوشه‌یى از كشور به كسى ظلم شده باشد احقاق حق نمایند. همچنین مسؤولان ذیربط موظفند به گزارشهایى كه حاكى از بى‌ملاحظگى در برخى از مخارج تبلیغاتى است با دقت رسیدگى كنند و اگر كسانى خداى نخواسته در مصرف پول براى تبلیغ و معرفى نامزد‌ها دچار بى بند و بارى و دست اندازى به بیت‌المال شده باشند، آنان را براى تعقیب قانونى به مراجع ذیربط معرفى كنند و نتايج اقدام خود را به اين‌جانب گزارش دهند.
پیام تقدیر از ملت عظیم الشأن بخاطر حضور شكوه‌مند در انتخابات مجلس ۱۳۷۴/۱۲/۲۵
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
باید معیار‌ها را درست فهمید
نظارت شوراى نگهبان در مسائل انتخابات، یكى از مهم‌ترین كارهائى است كه انجام مى‌دهد؛ كار بسیار مهمى است، كار بسیار لازمى است. به جوسازى‌هائى كه علیه این كار می‌شود، ابداً نباید اعتناء كرد. البته كار را باید درست انجام داد. به‌‌ همان اندازه كه كار مهم است، به‌‌ همان اندازه سلامت كار مهم است. یعنى باید معیار‌ها را درست فهمید، و فقط بر اساس این معیار‌ها قبول كرد یا رد كرد. از این معیار‌ها نباید تخطى شود، كوتاهى هم نباید بشود، غفلت هم نباید بشود.
معیار عبارت است از مقررات و قانون. سلائق نباید دخالت كند. گرایش سیاسى، گرایش گروهى، گرایش جناحى نباید دخالت كند. سفارش و توصیه نباید دخالت كند. معیار بایستى بین خود و خدا،‌‌ همان معیار قانونى باشد.
بیانات در دیدار اعضاى شوراى نگهبان قانون اساسى و مسئولین بخشهاى نظارتى ۱۳۸۶/۰۴/۲۰
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
مجلس جای فتنه‌گر‌ها نیست!
شما [اعضاى هیأت مركزى نظارت بر انتخابات] به عنوان یك ابزار اطمینان، نگذارید كه خداى ناكرده در این طریق اختلالى به وجود بیاید. اگر كسى فاسد است – فساد مالى، یا فسادهاى گوناگون اخلاقى، یا فساد عقیدتى و سیاسى – اگر كسى فتنه‌گرى مى‌كند، نظام را تضعیف مى‌كند و كارایى دستگاه‌ها را از آن‌ها مى‌گیرد – به تعبیر رسایى كه بین مردم رایج است: چوب لاى چرخ دستگاه مى‌گذارد – واقعاً نمى‌تواند در آن تریبون به آن عظمت حضور پیدا كند؛ او نباید وارد مجلس بشود. آن كسانى كه واقعاً رفتار و اعمال و گفتار آن‌ها حاكى از این است كه براى خاطر هر انگیزه‌یى – یا به انگیزه‌هاى سیاسى، یا به انگیزه‌هاى شخصى و خصلتى – با نظام مقابله دارند، این‌ها نباید وارد مجلس بشوند؛ از این جهت بایستى خیلى رعایت كرد.
بیانات در دیدار با اعضاى هیأت مركزى نظارت بر انتخابات چهارمین دوره‌ى مجلس شوراى اسلامى‌  ۱۳۷۰/۱۲/۰۴
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
شورای نگهبان حق مردم را ادا كند
شوراى نگهبان هم با كمال دقّت و امانت باید مراقب باشد كه هیچ‌گونه تخلّفى در انتخابات نشود. حقّ مردم است كه شوراى نگهبان نگذارد بدخواهان این ملت به قوّه مقنّنه راه پیدا كنند. شوراى نگهبان باید حقّ مردم را ادا كند و مانع شود از این‌كه بدخواهان این ملت، بدخواهان این انقلاب، بدخواهان امام، وارد قوّه مقنّنه كشور امام شوند.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم‌  ۱۳۷۸/۱۱/۱۳
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
مجریان انتخابات پایبندی خود به قانون را نشان دهند
هم مجریان، هم ناظران، باید پایبندى خودشان را به قانون نشان دهند. ملاك، قانون است؛ سلایق افراد ملاك نیست. آن قانونى كه در مجلس شوراى اسلامى تصویب و در شوراى نگهبان تأیید شده است، براى همه معتبر و حجت است؛ چه كسى كه آن قانون را مى‌پسندد، چه كسى كه آن قانون را نمى‌پسندد. قانون تا قانون است، همه موظّفند به آن عمل كنند.
بیانات مقام معظم رهبرى در خطبه‌هاى نماز عید سعید فطر  ۱۳۷۸/۱۰/۱۸
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
بازخوانی آراء با امانت و دقت
دست‌اندركاران انتخابات باید با هوشیارى تمام، كار خودشان را طورى به‌انجام برسانند كه هیچ خدشه‌اى در كار آن‌ها وارد نشود؛ یعنى قانون را رعایت كنند. من، هم از وزارت كشور دفاع مى‌كنم، هم از شوراى نگهبان دفاع مى‌كنم؛ هر دو دست‌اندركاران نظام اسلامى‌اند و هر كدام وظیفه‌اى دارند. وزارت كشور باید دقیقاً برطبق قانون عمل كند و نگذارد به آراءِ مردم خیانت شود. آراءِ مردم را تا آن‌جا كه وسع و قدرت دارند، گردآورى كنند و با امانت و دقّت تمام، این آراءِ را بازخوانى كنند، تا نتیجه معلوم شود.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم‌ ۱۳۷۸/۱۱/۱۳
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
هیچ چیز از قانون عزیز‌تر نیست
باید سعى كنند انتخابات سالم باشد؛ این به عهده‌ى مجریان است؛ چه مجریان در دولت و وزارت كشور، چه در دستگاه شوراى محترم نگهبان.
باید مراقبت كنند. هیچ چیزى از قانون بالا‌تر و عزیز‌تر نیست.
بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
دستگاههاى دولتى نقش داور را ایفا كنند
دستگاههاى دولتى مراقب باشند كه نقش داور را ایفا كنند. در یك بازى ورزشى داور نقش مشخّصى دارد. اگر هر یك از دو تیمى كه با هم مسابقه مى‌دهند، پیروز شوند، در حقیقت داورى كه خوب داورى كرده، پیروز شده است؛ اما اگر داور رفت سراغ یكى از دو تیم – رفت سراغ این جناح یا آن خط – چه آن تیم پیروز شود، چه شكست بخورد، داور شكست خورده است. دستگاههاى دولتى نقش داورى خود را حفظ كنند و مراقب باشند گرایش به این حزب و آن حزب و این جناح و آن خط پیدا نكنند. قانون را مخلصاً، خالصاً رعایت كنند؛ همه چیز درست خواهد بود؛ مردم هم قدرت انتخاب پیدا مى‌كنند. البته كسانى كه به عنوان نامزد انتخابات به مردم معرفى مى‌شوند، معنایش این است كه این‌ها صلاحیت دارند و این معرفى، امضاى صلاحیت اینهاست. دستگاه‌ها بایستى مراقب باشند كه این امضاء بیهوده، خلاف و دروغ نباشد. این دروغ گفتن به مردم است؛ هم رد كردنِ آدم صالح، هم پذیرفتنِ آدم ناصالح؛ هر دو بد و هر دو خلاف است. دستگاه‌ها مراقب باشند كه این خلاف‌ها انجام نگیرد.
بیانات در دیدار اقشار مختلف مردم قم‌ در آستانه سالروز قیام ۱۹ دی  ۱۳۸۲/۱۰/۱۸
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
فریب دشمن را نخورید!
مسئولان از توطئه‌ى دشمن در كار انتخابات غافل نشوند. آن كسانى هم كه در انتخابات رأى نمى‌آورند، مواظب باشند آن كلاهى كه بر سر رأى‌نیاوردگان سال ۸۸ رفت، بر سر آن‌ها نرود؛ فریب نخورند.
خطبه‌های نماز جمعه تهران ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
در این رابطه بخوانید :

نمودار | وظیفه مسئولان و مجریان انتخابات 2/12/1390

با توجه به نزدیك شدن ایام نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در روزهای باقی مانده تا فرا رسیدن روز انتخابات، مهم‌ترین محورهای بیانات معظم‌له درباره انتخابات مجلس را در قالب نقشه‌های راه تنظیم و منتشر می‌كند. 

قسمت‌های اول و دوم از این مجموعه، به موضوع «اهمیت انتخابات مجلس نهم» و «آداب رقابت انتخاباتی» و قسمت پیشِ رو به موضوع «وظیفه مسئولان و  مجریان انتخابات»اختصاص دارد كه در آن به  سرفصل‌های ذیل اشاره شده است:
» وظایف همگانی مسئولین انتخابات
» وظیفه‌ی شورای نگهبان و هیئت نظارت بر انتخابات
» وظیفه‌ی وزارت كشور و استانداران
» وظیفه‌ی دستگاه‌های دولتی

نمودار را از لینك‌های زیر دریافت كنید

دریافت نسخه PDF – نمودار | وظیفه مسئولان و مجریان انتخابات [ حجم فایل : 81 کیلوبایت ]
دریافت نسخه تصویر – نمودار | وظیفه مسئولان و مجریان انتخابات [ حجم فایل : 681 کیلوبایت ]

انتخابت مجلس نهم | اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی

گزیده‌ای از بیانات رهبر انقلاب اسلامی پیرامون اهمیت انتخابات مجلس شورای اسلامی و تبیین جایگاه مجلس در نظام اسلامی:
[بشنوید]

انعكاس اراده ملت
جايگاه مجلس، جايگاهى است بسيار عالى؛ انعكاس نظرات و اراده‌ى ملت در قوانين و مقررات كشور و رگه‌هاى اجرايى كشور است؛ اين چيز كمى نيست.
بيانات در ديدار با وزير و مسؤولان وزارت كشور و استانداران‌ ۱۳۷۰/۰۹/۲۷
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
مجلس؛ مظهر اراده مردم
مجلس شوراى اسلامى، يك مركز اساسى و تعيين‌كننده براى انقلاب است. همه‌ى سر رشته‌هاى امور، به مجلس شوراى اسلامى بر مى‌گردد. مجلس، مظهر حضور و اراده‌ى مردم در صحنه‌هاى گوناگون سياسى و اقتصادى است. اگر مردم چيزى را در زمينه‌هاى اقتصادى يا سياسى بخواهند كه بشود يا نشود و چيزهايى را بخواهند كه به سرنوشت كشور ارتباطى پيدا مى‌كند، بايد اراده‌ى خويش را از حنجره و زبان نماينده‌ى خود بيرون بدهند و به صورت قانون درآورند و اين قانون در سطح كشور عمل بشود. اين، تأثير مردم در قانونگذارى است.
بیانات در ديدار خانواده‌های شهدا و ایثارگران و دست‌اندركاران برگزاری انتخابات ۱۳۶۸/۰۹/۲۲
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
مجلس؛ تجلیگاه عزت ملی
مجلس جايگاه بسيار مهمّى است؛ خانه‌ى ملت است؛ تجلّيگاه عزّت ملى ماست؛ مى‌تواند عزّت اسلامى و عزّت ملى ما را به دنيا نشان دهد؛ تأمين‌كننده‌ى منافع عمومى است. با قوانين مجلس است كه مسؤولان مى‌توانند حركت كنند و پيش بروند. مجلس مى‌تواند حافظ امنيت ملى باشد؛ مى‌تواند سدّ مستحكمى در برابر تعرّض دشمنان و طمع‌ورزى بيگانگان باشد.
بيانات در اجتماع بزرگ مردم قزوين‌ ۱۳۸۲/۰۹/۲۵
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
انتخابات؛ نقطه وصل مردم و نظام
انتخابات، آن نقطه‌ى اساسى وصل افكار و آراى مردم به بدنه‌ى نظام اجرايى است. اگر انتخابات – همچنان كه بحمداللَّه در گذشته همين‌طور بوده است – با حضور مردم، با اراده‌ى مردم، با آزادى كامل مردم و انتخاب آزادانه‌ى آنها انجام بگيرد، و حداكثر آگاهى از سوى مردم به كار برود، تا اين‌كه افراد صالح و شايسته و حقيقتاً حايز شأن نمايندگى اين ملت عظيم، به مجلس فرستاده بشوند، نظام اسلامى مى‌تواند مطمئن باشد كه در جهت آرزوها و هدفهاى خود در حركت است. اين، نقش انتخابات و شأن والاى انتخابات است.
بيانات در ديدار با وزیر و مسؤولان وزارت كشور و استانداران‌ ۱۳۷۰/۰۹/۲۷
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
اتكای به ایمان‌ و عواطف مردم؛ سرّ شكست‌ناپذیری نظام
مسأله‌ى انتخابات، مسأله‌ى بسيار مهم و اساسى و تعيين‌كننده‌اى است. اهميت انتخابات از جهات گوناگونى است. يكى از آنها اين است كه نظام ما نظامى است متّكى به ايمانها و عواطف و علايق مردم. اساساً سرِّ شكست‌ناپذيرى اين نظام اين است كه به مردم متّكى است. اين چيز مهمّى است. اتّكاى به مردم هم آسان به دست نمى‌آيد و همه جا حاصل نمى‌شود. اگر يك سرِّ الهى در ميان نباشد، توجّه نفوس و دلهاى مردم هم ممكن نيست. شما ملاحظه بفرماييد، خداى متعال به پيغمبرِ با آن عظمت مى‌فرمايد: «هو الّذى ايّدك بنصره و بالمؤمنين»؛ يعنى مؤمنين را در كنار نصرت الهى مى‌آورد. هيچ بُعدى هم ندارد كه آدم بگويد كه اين «بالمؤمنين»، تفسير جزئى از مفهوم «بنصره» هم هست كه اصلاً نصر الهى به وسيله‌ى مؤمنين تحقّق مى‌پذيرد. البته در مواردى هم نصرتهاى خارج از مقولات عادى در زمان آن بزرگوار بوده است – مثل ملائكه‌ى مسوّمين و غيرذلك – ليكن عمده‌اش مؤمنين‌اند. بعد هم مى‌فرمايد: «لو انفقت ما فى الأرض جميعاً ما الّفت بين قلوبهم و لكنّ اللَّه الّف بينهم». يعنى اى نبى گرامى ما! اين «بالمؤمنين»ى هم كه ما مى‌گوييم، خيال نكن كه خودت توانستى آنها را جذب كنى؛ نه – اين كار من و ما و كار عوامل مادى و بشرى نيست – اين سرّ الهى و سرّ معنوى است.
حال آن نكته‌ى باريكتر ز مو اين‌جاست كه همين سرّ الهى و معنوى هم قابل تعريف است. چيزى نيست كه بگوييم عقل شما مردم نمى‌رسد و سه، چهار نفرى هستند كه اين چيزها را مى‌فهمند؛ نخير. اين امر واضحى است. اين سرّ الهى عبارت است از ايمان. وقتى ايمانها در دلهاى مردم مى‌جوشد و به مرحله‌ى عمل سرازير مى‌شود، نتيجه اين است كه هر پديده‌اى كه متّكى به ايمان الهى است، تقويت پيدا مى‌كند.
بيانات در ديدار اعضاى هيأت نظارت بر انتخابات شوراى نگهبان‌ ۱۳۷۴/۱۱/۱۴
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
حضور در انتخابات؛ زره پولادین در مقابل مستكبران
حضور در انتخابات يكى از مستحكم‌ترين وسيله‌هايى است كه اين ملت مى‌تواند آن را مثل يك زره‌ى پولادين در مقابل خود و در مقابل حمله‌ى دشمنان و سوءنيّت و بد دلىِ مستكبران و دخالت‌كنندگان نگه دارد. انتخابات بسيار مهمّ است.
بيانات در ديدار اقشار مختلف مردم قم‌ در آستانه سالروز قیام ۱۹ دی ۱۳۸۲/۱۰/۱۸
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
انتخابات؛ سنگر كشور
اهميت اوّلِ انتخابات به‌خاطر اين است كه انتخابات سنگر كشور است؛ حضور مردم در پاى صندوقهاى رأى، مصون‌ساز سرنوشت ملت و مردم است و دشمن را از تعرّض و تجاوز و پُررويىِ بيشتر باز مى‌دارد.
بيانات در خطبه‌هاى نماز جمعه تهران‌ ۱۳۸۲/۱۱/۲۴
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
نمونه عظمت نظام اسلامی
مسئله‌ى انتخابات خيلى مهم است. يكى از نمونه‌هاى عظمت اين نظام، همين انتخابات است. براى همين هم هست كه انتخابات ملت ايران – اين پديده‌ى به اين وضوح – را انكار ميكنند. مردمسالارى، اين چيز واضح را كه وابسته‌ى به انتخابات مردمى است – كه در ايران در طول اين بيست و هشت نه سال، هر سالى يك بار به طور متوسط اتفاق افتاده است – دشمنان عنود و لجوج انكار ميكنند. چرا؟ چون ميدانند كه اين يكى از آن شاخصه‌هاى مهم پيروزى ملت ايران است.
بیانات در ديدار هزاران نفر از مردم قم به مناسبت سالروز قيام ۱۹ دی‌ماه‌ ۱۳۸۶/۱۰/۱۹
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
نمایشگاه عزم و رشد ملی
آنچه كه امروز ميخواهم به شما بگويم، اين است كه ملت ايران انتخابات را قدر بدانند. انتخابات يك نمايشگاه است براى نشان دادن عزم و رشد ملى ملت ايران، استقامت ملت ايران، دانائى و هوشيارى ملت ايران، پايبندى ملت ايران به نظام مردم‌سالارى دينى.
بیانات در اجتماع عظیم مردم يزد ۱۳۸۶/۱۰/۱۲
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
آن چیزی كه قدرت معنوی ملت را به رخ دشمن میكشد
انتخابات مصونيت‌بخش به كشور است. آن چيزى كه هيبت اين ملت را حفظ ميكند، قدرت معنوى او را به رخ دشمنان ميكشاند و آنها را از تعرض منع ميكند و ميترساند، حضور مردمى است؛ كه يكى از مظاهرش همين انتخابات است.
خطبه‌های نماز جمعه تهران ۱۳۹۰/۱۱/۱۴
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
ملتهای دیگر به انتخابات ما نگاه میكنند
من مطمئنم كه اين انتخابات براى ملتهاى ديگر هم يك نشانه‌اى است. براى همين هم هست كه دستگاه‌هاى خبيث استكبار، از آمريكا و انگليس و صهيونيستها و ديگران، دارند مرتباً تلاش ميكنند كه اين انتخابات را به يك جورى خراب كنند، مخدوش كنند. كشورهاى ديگر نگاه ميكنند ببينند اين پيشكسوت انتخاباتى و انقلابى – كه ملت ايران است – چه كار خواهد كرد. ملت ايران در اين زمينه، جزو پيشكسوتهاست. ملتهاى ديگر نگاه ميكنند ببينند انتخابات در ايران به كجا خواهد رسيد. استكبار دوست دارد كه انتخابات در كشور ما آنچنان بشود كه ملتها را مأيوس كند.
بیانات در دیدار مردم قم به مناسبت سالروز ۱۹ دی ۱۳۹۰/۱۰/۱۹
http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/li_star_1.gif
مجلس صالح میتواند اثر بگذارد
يك مجلس صالح و سالم و قوى ميتواند بر عملكرد همه‌ى دستگاه‌هاى كشور اثر بگذارد؛ بر عملكرد دولت، بر عملكرد قوه‌ى قضائيه، حتّى بر عملكرد نيروهاى مسلح ميتواند اثر بگذارد. مجلس قوى، مجلس صالح، مجلس سالم، يك چنين وضعى دارد. خب، اين مجلس را كى ميتواند تشكيل بدهد، جز مردم؟ دشمن اين را نميخواهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *