مدیرکل صنعت ، معدن و تجارت مازندران گفت که کارخانه زغالشویی شرکت زغال سنگ البرز مرکزی با پایان یافتن نصب فناوری جدید دوستدار محیط زیست آماده بهره برداری شده است.
محمد محمدپورعمران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ظرفیت زغالشویی این واحد صنعتی را در فاز تکمیلی افزون بر 500 هزار تن اعلام کرد.
وی گفت که این واحد صنعتی قابلیت تبدیل نیمی از زغال سنگ را به کنسانتره خواهد داشت و از این توان سایر معادن زغال استانی نیز می توانند استفاده کنند.
او اضافه کرد : با بهره برداری از واحد زغالشویی البرز مرکزی به صورت مستقیم برای 100 نفر در معدن ایجاد اشتغال می شود و در زنجیره اشتغال این واحد معدنی هم حدود سه هزار نفر مشغول به کار خواهند شد.
دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مازندران اظهار داشت : برای بهره برداری از این واحد معدنی ، با ارزش افزوده سرمایه های هزینه شده ، حدود 800 میلیارد ریال اعتبار صرف شده است.
هفته گذشته معدن زغال سنگ گلندرود شهرستان نور در غرب مازندران با ظرفیت 15 هزار تن در سال پس از 13 سال وقفه به مدار تولید برگشت و زغال شویی البرز مرکزی دومین واحد معدنی است که ظرف کمتر از یک ماه به مدار تولید می رسد.
احیاء معدن زغال سنگ البرز مرکزی به عنوان یکی از بزرگ ترین واحدها زغال سنگ در استان مازندران با تاکید بر رعایت مقررات زیست محیطی در دولت تدبیر و امید در دستور کار قرار گرفت .
دولت برای احیا و انطباق طرح های توسعه این شرکت از اجمله اکتشاف معادن زغال سنگ و کک سازی حدود 700 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده است که هم اکنون با میانگین پیشرفت فیزیکی بیش از 70 درصد در حال اجراست .
براساس آخرین اطلاعات ، در طرح اکتشاف در این واحد معدنی حدود 18 میلیون تن زغال سنگ شناسایی شد که طرح های حفاری برای استخراج در دستور کار قرار گرفته است.
شرکت زغال سنگ البرز مرکزی در اوج فعالیت بیش از پنج هزار کارگر داشت ولی به علت فرسودگی با گذشت زمان و مشکلات دیگر تعداد کارگرانش به کمتر از 500 نفر کاهش یافته و در آستانه تعطیلی کامل قرار گرفته بود.
شرکت زغال سنگ البرز مرکزی در تاریخ سی و یکم شهریور سال 53 با شماره 19691 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسید.
به موجب صورتجلسه مورخ 23 مرداد ماه سال 1370،مجمع عمومی فوق العاده دفتر مرکزی شرکت را از تهران به شهر ‘ زیراب ‘ در سوادکوه منتقل کرد و در تاریخ پنجم ماه مهر 1371 با شماره 192 در اداره ثبت اسناد سوادکوه ثبت شد .
سالانه در مازندران بیش از 200 هزار تن زغال سنگ تولید می شود که 10 درصد نیاز صنایع فولاد کشور در این استان تولید می شود.
مازندران بر اساس آمارهای رسمی 231 معدن دارای مجوز دارد که حجم ذخایر این معادن حدود 58 میلیون تن برآورد شده است.