تلاقی صنعت و هنر در نمایشگاه هنر تدبیر

هرازنو: لوله پولیکا و عکس، بنیان متریالی نمایشگاه ˝هنر تدبیر˝ است که این روزها در فضای باز تالار وحدت تلاش دارد بارقه‌هایی از دستاوردهای دولت یازدهم را ارائه دهد. لوله پولیکا به نمایندگی از صنعت و عکس به نمایندگی از فرهنگ.

انتخاب این دو متریال برای شکل‌دهی سازه نمایشگاه حرف‌های بسیار برای گفتن دارد، به خصوص که گفته می‌شود دستاورد دولت یازدهم منحصر به برجام است اما در این رویداد شکوفایی صنایع دارویی، کشاورزی گرفته تا جامعه‌ای بانشاط و حضور پرشور هنرمندان روایتی دیگر از دولت تدبیر و امید به نمایش می‌گذارد.

رویکرد هنر مفهومی نمایشگاه هنر تدبیر، این روزها بسیار به مذاق دولت‌مردان و نیز اقشار مختلف مردم خوش آمده است؛ بدو ورود به نمایشگاه مخاطب با دو آیینه روبروی هم مواجه است که بر آنها تک جمله‌هایی از رهبر انقلاب در خصوص گرامی‌داشت اعتدال نقش بسته است، مردم خود را در آیینه می‌بینند تا بدانند این دستاوردها به لطف حضور آنهاست؛ مخاطب برای تماشای نمایشگاه باید از مانع بسیار بلند تورم در سال 92 بگذرد، این مانع 41 درصدی چنان بلند است که به یقین بازدیدکننده برای گذر از آن به زحمت می‌افتد، در طول مسیر نیز این مانع تورم حضور دارد که در پایان نمایشگاه به تک رقمی تقلیل یافته و تقریبا هم سطح زمین است؛ در سراسر نمایشگاه استوانه‌هایی مقدار ذخیره گندم، قفسه‌های مثلثی میزان تولید دارو و بشکه‌های نفت توان صادرات طلای سیاه را نشان می‌دهند؛ در آغاز نمایشگاه استوانه خالی از گندم است و تنها به اندازه 17 روز کشور در آن مشتی گندم ذخیره است، قفسه داروها خالی و یک بشکه نفت در گوشه‌ای به عزلت نشسته است، همه این ترازها در پایان نمایشگاه رشد تصاعدی دارند و پیشرفت کشور با افزایش این نمادها مشهود است.

“صدا”، دیگر عنصر تعیین‌کننده نمایشگاه “هنر تدبیر” است، در فضای باز تالار وحدت صدای درگیری و گلوله و ناله بر انواع زیر صداها مستولی‌ست، نشانه از ناامنی منطقه و آرامش ایران؛ از همین رو جنایات جاری در کشورهای همسایه در دالانی تاریک با ویدئو آرت‌هایی که خشونت داعش… را به تصویر می‌کشد بر سر راه دیدار کننده است تا یادآوری شود در کناره‌های مرزهای وطن چه ناامنی جریان دارد و قدر آرامش میهن بیشتر درک شود.

جلوه‌های هنری این نمایشگاه بیش از این‌هاست و هر مخاطبی می‌تواند بنا به تجربه و نگاهش آن را تفسیر کند.

مهدی افضلی، مدیرعامل موسسه توسعه هنرهای معاصر که ریاست نمایشگاه “هنر تدبیر” را به عهده دارد با ابراز خرسندی از استقبال جالب توجه دیدارکنندگان از ایده‌های این رویداد گفت: “استفاده از مدیوم هنر برای انتقال معنا به جامعه امری‌ست که سالیان دراز است بر آن تاکید داریم، در این نمایشگاه روشن شد به جای نمودارها و ده‌ها سمینار و مقاله می‌توان دستاوردهای دولت را از دریچه هنر چنان به مردم نشان داد که ملموس باشد.”

او با یادآوری رهنمودهای رهبر معظم انقلاب که باید کارهایی که انجام شده به اطلاع مردم برسد و امید به انقلاب را در دل مردم زنده نگاه داشت، از کمک هنرمندان به این اطلاع‌رسانی هنرمندانه قدردانی کرد.

رییس نمایشگاه “هنر تدبیر” با اذعان به گسترده بودن حوزه‌های دولت گفت به یقین نمی‌توان همه زوایای تلاش‌های دولت را در یک نمایشگاه بازتاب داد اما با مشورت مسئولین محترم رئوسی از آن را بازتاب داده‌ایم، در این میان مبحث امنیت و آرامش مرزها و نیز توان تدافعی کشور که زیر ساختی‌ترین عنصر برای هر دستاوردی‌ست بستر اصلی نمایشگاه است که مخاطب با ورود به این فضا آن را احساس خواهد کرد.

افضلی در عین حال یادآور شد این نمایشگاه با ابزارهای بسیار کم هزینه اجرا شده است، محوریت این نمایشگاه ایده محوری است که خود می‌تواند نمودی از شعار امسال مقام معظم رهبری، “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” تفسیر شود.

پیش از این مهندس اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در آیین افتتاحیه نمایشگاه هنر تدبیر گفته بود: هنر گویاترین زبان برای گفتگو است و خوشحالم که به لطف هنرمندان اکنون زمینه انعکاس دستاوردهای دولت شده است.

وی ادامه داد: این برای اولین بار است که دولت برای انعکاس اقدامات خود متوسل به هنر شده و هنرمندان تلاش کردند که اقدامات دولت را به تصویر بکشند.

معاون اول رییس جمهوری یادآور شد: ممکن است هر کاری در ابتدا نواقصی داشته باشد ولی مهم این است که دولتی برای اولین بار به این حوزه ورود کرد که بتواند از زبان زیبای هنر برای انعکاس کارهای خود استفاده کند لذا امیدوارم این کار توسعه پیدا کند و روزی نمایشگاه دائمی اینچنینی داشته باشیم.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: یکی از کارهایی که در این نمایشگاه عرضه شده بحث تورم است که از ابتدا به شکل یک مانع جدی‌ست و عبور از آن خیلی دشوار است، یا سیلوهای گندمی که به عنوان ذخایر گندم به نمایش گذاشته شده بود از دغدغه‌هایی بود که در سال 92 وجود داشت.

جهانگیری به تحریم‌ها اشاره کرد و گفت: از کارهای ضد انسانی که دشمنان برعلیه این کشورها انجام دادند تحریم‌های ظالمانه بود که حتی دارو و کالاهای اساسی مثل گندم به سختی وارد کشور می‌شد و مدیریت کشور به جای توسعه کشور به فکر امور جاری کشور بودند که خوشبختانه در شرایط فعلی به نقطه‌ای رسیدیم که دغدغه ما این است که گندم تولید شده را چگونه ذخیره و یا برای آن بازار صادرات پیدا کنیم. همه این مراحل با زبان شیوای هنر در این نمایشگاه اجرا شده است که جالب است.

نمایشگاه هنر مفهومی دستاوردهای دولت با عنوان “هنر تدبیر” تا پایان هفته در فضای باز تالار وحدت دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند از آن دیدن کنند.

منبع:هنرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *