یک متخصص علوم و صنایع غذایی با تشریح چای درجه یک، دو و سه و توصیه اینکه مردم چای «کله‌مورچه» ننوشند، به جزئیات بهترین چای پرداخت و گفت: چای با بسته‌بندی‌های معروف به کیسه‌ای از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌ هستند.
به گزارش هراز نیوز دکتر محمد حسین عزیزی با اشاره به اینکه بهترین نوع چای آن است که پس از دم کشیدن، برگ‌های آن در قوری مشخص، باز و مسطح شود و عطر و طعم طبیعی چای را داشته باشد، اظهار داشت: همچنین رنگ چای قهوه‌ای و در غلظت کم باشد و مزه‌ای گس و طعمی اندکی تلخ داشته باشد.

عزیزی ادامه داد: اغلب چای‌هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه‌شده از برگچه‌های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند و نشانه‌ای برای تشخیص چای خوبند.

رئیس انجمن صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه به برگ‌های بالایی بوته چای، غنچه‌های برگی چای نیز گفته می‌شود، عنوان کرد: این برگ‌ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر بیشتر و طعم گس‌تری دارند و جزو چای‌های درجه 1 محسوب می‌شوند. برگ‌های کمی درشت‌تر، چای درجه 2 و چایی که از برگ‌های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوته‌ها تهیه شده باشد چای درجه 3 نامیده می‌شود که تلخ‌تر است. در میان انواع چای، بسته‌بندی‌های معروف به کیسه‌ای هم از خاکه‌های بی‌کیفیت چای تهیه می‌شوند که اغلب حاوی عطر و طعم شیمیایی‌اند.

به‌گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس، چای کله‌مورچه و باروتی که خیلی سریع رنگ می‌دهند و‌ چه‌بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته‌اند، چای درجه 3 هستند که از مخلوط کردن خرده‌ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه می‌شوند. این نوع چای‌ها را فرم می‌دهند یا به‌شکل گلوله در می‌آورند و چون به این نوع چای رنگ سنتزی می‌زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می‌شود که همین نشانه‌ها و خصوصیات مشخص می‌کند چنان چایی حاوی مواد رنگی و بی‌کیفیت است.

عزیزی همچنین درباره چای ارگانیک که این روزها در برخی مراکز عرضه می‌شود، به سلامت آنلاین گفت: نمی‌توان به ارگانیک بودن این نوع محصولات اعتماد کرد اما برای خرید چای بهتر است سراغ برندهای معتبر و معروف رفت و هرگز چای فله‌ای خریداری نکرد چون این نوع چای‌های فله‌ای کارشناسی نشده‌اند و اغلب هم در شرایط غیربهداشتی نگاهداری می‌شوند.

به‌گفته این متخصص علوم و صنایع غذایی؛ چای شکسته، برگی، قلمی و انواعی که از برگچه‌های بالایی بوته چای تهیه شده باشد، بهترین انواع چای سیاه محسوب می‌شود و به‌عکس، چای کله‌مورچه و باروتی، چای درجه 3 است و کیفیت و ارزش تغذیه‌ای چندانی ندارد.تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *