هراز نیوز : مسجد جامع امام حسن عسکری (ع) صبح دیروز با حضور  حضرت علامه  آیت الله العظمی جوادی آملی  با حضور مردم تهران افتتاح شد در این راستای گفتگویی را با محمود رییس زاده دبیر هیات امنا  این مسجد داشته ایم که در ادامه می خوانیم .
جناب آقای رییس زاده لطفا در خصوص نحوه شروع کار ساخت مسجد توضیح بفرمایید 

قبلا هم یک گفتگویی با شما در هراز امروز داشتیم در این زمینه همانطور که مستحضرید دغدغه ای از بدو حضور تهران برای توسعه آمل داشتیم تا دوستان همشهری دور هم باشند و بتوانند به شهر و دیار خود مدد بدهند و مجمعی تشکیل شود تا بهره برداری های دینی و فرهنگی هم داشته باشیم . همانطور که دوستان احتمالا ذکر کردند کارگروهی تشکیل شدگاهی جلسات در منازل برگزار میشد تعداد که به چند صد نفر رسید جلسات در فرهنگ سرای اندیشه برگزار می شد .تقریبا هسته اولیه انجمن آملی های مقیم مرکز شکل گرفت .
در فواصل بحث ها موضوع ایجاد جایگاهی بود که این گردهمایی ها برگزار شود جمع بندی این شد که زمینی تهیه شود تا یک مرکز مذهبی ایجاد شود .تا حضور همه همشهریان باشد و هم تابع هیچ خط و خطوطی هم نباشد .
کار ساخت مسجد از کجا شروع شد ؟
زمین رو که احتمالا آقای حسینی توضیح دادند چگونه خریداری شد در سال 87 براساس گزارشی که خدمت آیت الله جوادی دادیم اعلام آمادگی شد که می توانیم کار ساخت را شروع کنیم .
از حضرت علامه خواستیم تا برای کلنگ زنی تشریف بیاورند که بیش از هزار نفر از شخصیت های مازندرانی مقیم تهران حضور داشتند .
شما چگونه کاررا شروع کردید ؟
من وقتی کار شروع کردم یک کمکی از شهرداری گرفته بودیم و خود آقا هم اولین فردی بودند که هم برای خرید زمین و هم برای ساخت یادم هست دکتر حسینی ماه رمضانی بود گفتند مشکل زمین حل شد که آقا همان موقع کمک کردند و بعد چند سال هم دوباره برای ساخت کمک کردند .
بعد از مرحله سفت کاری بنده و جناب آقای دکتر محمد جعفراکرام جعفری یکی از بزرگان این فن خالصانه به مدت سه سال به عنوان مدیر کلان پروژه ما در خدمتشان بودیم درواقع نازک کاری که جزو اساسی ترین بخش کار بود انجام دادیم .
البته گاهی به دلیل کسری اعتبار دچار وقفه میشد ولی پیمانکاران با ما راه می آمدند بعد مدتی ریاست محترم هیات امنا پیشنهاد دادند که بازنشست شوم و مسوولیت کامل این پروژه را برعهده بگیرم . جا دارد از تعدادی از دوستان اجرایی تشکر کنم جناب آقای مرتضی کوهی به عنوان بخش مالی ،مهندس محسن قانع و مهندس سید حسین حسینی همکاری داشتند و بسیاری از دوستان که الان به دلیل موقعیت این مصاحبه حضور ذهن ندارم همه عزیزانی که در دفتر با ما همکاری داشتند تشکر می کنم .
البته خوب هیات امنا و کمیته طرح و برنامه هم به صورت مستمر جلساتی داشتیم و راهنمایی می کردند و قوت قلب بودند .

مسجد فاخری الحمد الله ساخته شده است اما ظاهر بسیار زیبای آن این سوال را ایجاد می کند که لازم بود که چنین هزینه ای شود و نمی شد مسجد کوچکترو کم هزینه تری ساخت؟
این مسجد اتفاقا از نظر هزینه انجام شده با مساجد مشابه از نظر متراژ جز کم هزینه ترین مسجد هاست دلیل آن هم استفاده از معماری اسلامی و استفاده از گچ بری بجای کاشی و استفاده از خطوط قرآنی است . مهندس اکرام جعفری بسیار تاکید داشتند که معماری اسلامی ایرانی در آن استفاده شود تمام آیات از طریق حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا شفیعی با نظر آیت الله العظمی جوادی آملی انتخاب شده است .
اگر کاشی کاری می شد هزینه بیشتر میشد و این زیبایی را هم نداشت ؟
خیلی از دوستان از جمله مسوولان برجسته این حوزه وقتی این مسجد را دیدند گفتند در عین اینکه خیلی ساده است ولی بسار معنوی و اسلامی ساخته شده است یکی از این عزیزان گفته بود در تهران مسجدی بدین فاخری از بعد معنوی وجود ندارد .
یک روحانی عزیزی هم پیشنهاد داده بود این سبک معماری در بناهای مسجد سازی کشور استفاده شود .
نحوه اهدا مساعدت مازندرانی ها برای مشارکت در ساخت مسجد چگونه است ؟
این مجموعه 14 هزار متر زیر بنا شامل 7 هزار متر مسجداست ولی سالنها ،پارکینگ ها هنوز بهره برداری نشده است .
استقبال مردم منطقه چگونه است ؟
الحمدالله مردم منطقه به خاطر اینکه اینجا فاقد یک جایگاه فرهنگی مناسب بودند بسیار استقبال کردند خصوصا جوان ها حضور پرشور دارند .
خودتان روزی چند ساعت وقت می گذاشتید ظاهرا حقوقی هم دریافت نمی کردید ؟
تقریبا از صبح تا غروب اینجا بودیم برخی دیگر از دوستان هم به غیر از من از جمله همه اعضای هیات امنا ، مهندس اکرام جعفری حدود سه سال هفته چند روز کار می کردند حقوقی دریافت نمی کردند دوستانی هم که حقوق می گرفتند حقوق مختصر مسجدی بود .
سخن آخر
همه کسانیکه قصد کمک دارند عدد مهم نیست ما شماره حسابی اعلام می کنیم تا ان شالله دوستان از ثواب این مسجد بی نصیب نباشند . کسانی را داشتیم که بالای صد میلیون کم کردند و آمدند گفتند اسمی از ما نبرید یا انجمن بابلی ها بعد از کمک حضرت علامه بیش از صد میلیون به این مسجد کمک کرد . لازم است در انتها از زحمات همه عزیزانی که در این پروژه تلاش کردند تشکر نمایم ، خصوصا جناب آقای دکتر قالیباف شهردار تهران ، شهردار این منطقه وهمکارانشان و یادی کنیم از مرحوم علی کردان عضوهیات امنای این مسجد که زحمات فراوانی را در زمان حیات کشیدند .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *