طنزپردازی سینا حجازی در نمایشگاه تهران
سینا حجازی که کمتر از دو ماه قبل کنسرتی را در تهران برگزار کرده بود، بار دیگر در سالن میلاد نمایشگاه بینالمللی تهران به صحنه رفت تا در سالنی که مملو از طرفداران او بود به اجرای مجموعهای از آثار جدید و قدیمی خود بپردازد.
او که با ورود به صحنه بلافاصله شروع به خواندن کرده بود پس از پایان قطعه اول رو به تماشاگران گفت: ” آنقدر غم در دنیا هست که اگر به آنها فکر کنیم تمام میشویم. پس بیایید 2 ساعت از همهچیز خلاص شویم.”
پس از آن نوبت به اجرای قطعههای “بزار بگن”، “خودتی” و “بارون” رسید. قطعه بارون که یکی از ترانههای محبوب حجازی است در این برنامه هم با استقبال بسیاری مواجه شد. تماشاگران پیگیر آثار حجازی که با تسلط بر ترانهها در سالن حضور داشتند در اجرای قطعات او را همراهی میکردند و ارتباط خوبی با گروه ایجاد کرده بودند.
قطعه معروف “دیدی داری” توسط حجازی به فرهاد اصلانی تقدیم شد و پس از آن نوبت به اجرای “تیک تیک” رسید. با توجه به نقش مهم سازدهنی در موسیقی رگه، در این برنامه هم بابک صفرنژاد به عنوان نوازنده هارمونیکا نقش پر رنگی داشت و اجرای او در بسیاری از قطعات توجه بسیاری را به خود جلب کرد. اما در میانه برنامه نوبت به اجرای یک قطعه بیکلام رسید تا همه اعضای گروه فرصتی برای تکنوازی پیدا کنند.
گروه 11 نفره نوازندگان به همراه 3 خواننده گروه کر در همراهی با سینا حجازی توانستند نوعی از موسیقی را اجرا کنند که با فضای مرسوم موسیقی پاپ ایران تفاوت دارد. این گروه با بهره گرفتن از موسیقی “رگه” فضایی سرخوش و سرشار از شادی ایجاد کرد که در همراهی با ترانههایی طناز و کنایی به بیان موضوعاتی ملموس و روزمره میپرداخت. حجازی که بیشتر ترانهها را خودش سروده است توانسته با زبان طنز صحبت کرده و موضوعهای مختلف را نقد کند، مانند ترانه “تهران” که با وارونه نمایی به بیان مشکلات این شهر پرداخت.
پخش انیمیشنهایی که بر اساس محتوای آثار حجازی طراحی شده بود، یکی از جلوههای ویژهبرنامه بود. در زمان اجرای تعدادی از قطعات، تصویرسازیهایی بر روی مانیتور پشت صحنه پخش میشد که نمایشدهنده شخصیتهای حاضر در ترانه بودند. اگرچه حجازی نامی از طراح این تصاویر نبرد اما کسانی که با کاریکاتورهای بزرگمهر حسینپور آشنایی داشتند میتوانستند خطوط طراحی او را تشخیص دهند.
پس از اجرای چند قطعه قدیمی، یکی از جدیدترین ترانههای حجازی به نام “من خوابشو دیدم” با آرزوی صلح برای جهان اجرا شد. این ترانه که فضایی آرامتر از سایر قطعات داشت با نورپردازی موبایل تماشاگران در سالن همراه شد. در این قطعه دنیایی ترسیم شده که در آن جنگ و مشکلات اجتماعی وجود ندارد و مردم جهان شاد و آزاد در کنار هم زندگی میکنند؛ در حالی که هیچ سلاح جنگی وجود ندارد.
در این برنامه که با حضور مهمانانی مانند سروش صحت، فرهاد اصلانی، مهدی یراحی و پرستو صالحی همراه بود، بابک صفرنژاد (ساز دهنی)، شروین شهبازی (گیتار آکوستیک)، سعید شیخ امیری (گیتار)، سینا پرتوی (درامز)، آرش احمدی (گیتار الکتریک)، نیما بهزاد (گیتار بیس)، سعید خیرخواه (کیبورد)، ایمان قیاسی وامین قیاسی (پرکاشن)، علی ضرابی (ترومپت)، بنیامین بیانی (ساکسوفون تنور)، سپهر عباسی (ترومبون) و مهرداد مهری (آکاردئون) نواختند و نسترن نفریه، هامون هاشمی و رضا فکری اعضای گروه کر بودند. نوازندگی ساکسوفون و سرپرستی و هدایت این گروه که بدون استفاده از لپ تاپ و موسیقی ضبط شده به اجرای برنامه پرداختند برعهده داریوش بیژنی بود. این کنسرت به همت رسول ترابی از شرکت آوای دوران برگزار شد.
مریم درویش
منبع:هنرآنلاین