کتب مغایر با انقلاب و اهل بیت (ع) نباید در کتابشهرها عرضه شود
هرازنو: رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خطاب به کارگزاران فروشگاههای کتابشهر ایران، گفت: کتابهای مغایر با انقلاب اسلامی و فرهنگ اهل بیت(ع) نباید در شعب کتابشهر وجود داشته باشد.
به گزارش حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی صبح امروز سهشنبه ۲ شهریور در ششمین گردهمایی کارگزاران فروشگاههای کتابشهر ایران که در محل سالن اجتماعات سازمان دارالقرآن کریم در تهران برگزار شد، در سخنانی با بیان اینکه توقع ما از کتابشهر در گام اول صِرف ایجاد ویترینی برای ارائه کتاب و محصولات فرهنگی بدون قید نبود، خطاب به کارگزاران این کتابفروشیها گفت: خوشبختانه شما هم این مسئله را رعایت کردید و ممیزی که در مرکز شکل گرفت، به مرور زمان مورد پذیرش شما نیز قرار گرفت.
وی افزود: متاسفانه مدتی است به دلایل اقتصادی، بحث توسعه کتابشهرها متوقف مانده که این علت توقف هم برای شما روشن است اما انشاءالله بتوانیم دوباره بحث توسعه فروشگاه های کتابشهر را پیگیری کنیم.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خطاب به روسای شعب کتابشهر گفت: شما در جریان نشر کشور و سبد خرید خانوارها هستید و بهتر از من از این موضوع اطلاع دارید، چرا که مقایسه آمارهای فروش در سالها و ماههای اخیر این موضوع را تائید میکند. امروز که ما اتفاقات «سوره مهر» و «امیرکبیر» را پیگیری می کنیم، بحث اقتصاد نشر از نظر ما دور نیست و امیدواریم که بتوانیم به توسعه و امکان آن دست پیدا کنیم.
دکتر خاموشی تاکید کرد: نکته دوم بحث انقلاب اسلامی است که بارها مرورش میکنیم؛ انقلاب اسلامی، جبهه مقابل دارد و در این جبهه مقابل برخی با انقلاب «به شرط لا» عمل میکنند و مراقبت هستند که کتابهای حوزه دین و انقلاب اسلامی را نفروشند. بعضیها هم «لا به شرط» عمل میکنند؛ یعنی خنثی هستند، برایشان فرقی نمیکند که چه کتابی بفروشند. اما ما «به شرط شیء» هستیم یعنی ما فقط کتابهای ارزشی، دینی و فاخر میفروشیم و در فروشگاههایمان نمیتوانیم از این دو شرط باشیم.
وی تاکید کرد: باید وظیفهمند و متعهد در قبال انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و امروز، مدافعان حرم و در یک جبهه وسیع عمل کنیم. انقلاب اسلامی شامل عرصه وسیعی در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و دانشگاهی است. توقع ما این است که شاخههای وسیع انقلاب اسلامی توسط شما در کتابشهر تقویت شود و شما بهتر از من اینها را می دانید.
حجت الاسلام خاموشی ادامه داد: قبل از انقلاب، ما برای تهیه کتاب به خیابان ناصرخسرو و کوچه نایب میرفتیم اما امروز که به آنجا بروید، چیز دیگری باید بخریم. ای کاش این اتفاق نمیافتاد چرا که این منطقه مردمی بود و باید به عنوان تاریخچه انقلاب حفظ میشد ولی جریان اقتصادی دست همه نیست و من امروز که به کوچه نایب میروم دلم میگیرد و با خود میگویم چرا این منطقه باید چنین سرنوشتی پیدا کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: امروز فروشگاههای چند منظوره شکل میگیرد که ما مخالفتی با آن نداریم و باید هم شکل بگیرد ولی نباید اینگونه باشد که بر نفس نشر و کتاب غلبه کند، که اگر این اتفاق بیفتد، نشان دهنده این است که ما حرکت خوبی نداشتهایم. جبهه وسیع انقلاب اسلامی به این ویترین نیاز دارد، چرا که باثبات ترین و ریشهدارترین حوزهای که میتواند انقلاب اسلامی را حفظ و تقویت کند، حوزه کتاب است. کتاب در سراسر جهان این عمق را دارد و همه بر این نقطه اتفاق نظر دارند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: امروز این دید و نگاه فرهنگی انقلاب در دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. در سفری که به شهر «اوشا» در تانزانیا که ۳۰ درصد جمعیتش مسلمان است، داشتم به منزل یکی از مسلمانان وارد شدم و دیدم عکس آیات عظام گذشته و امروز در خانهاش نصب است. او گفت من میخواهم در انقلابی که امام انجام داد همکاری کنم. البته میدانم همکاری من نمیتواند شرکت مستقیم باشد بلکه میتوانم رساله و آثار امام را در تانزانیا ترویج کنم.
خاموشی ادامه داد: امروز که دهه چهارم انقلاب در حال سپری شدن است و ما به نیم قرن از این انقلاب نزدیک میشویم، میبینیم که آن تفکر خیلی خوب عمل کرده و در اقوام بدوی و بیابانی ماسایی نفوذ کرده و آنها را به فرهنگ اهل بیت دعوت میکند.
وی گفت: این فرد تانزانیایی مدرسهای راهاندازی کرده که ۵۰۰ دانش آموز در آن درس میخوانند و با فرهنگ اهلبیتی آشنا میشوند. او از ما مطالبه داشت و مطالبه اش تدوین و نشر کتابهای انقلاب اسلامی است به ویژه آنکه می گفت این کتابها بهتر است به زبان فارسی باشد چرا که فارسی زبان انقلاب اسلامی است.
دکتر خاموشی با بیان اینکه این تعبیر درستی است و باید بچهها را با زبان فارسی که زبان تفکر است آشنا کرد، تاکید کرد: در کنار تانزانیا جزیره معروفی به نام «زنگبار» هست که من در آنجا با فردی آشنا شدم که میگفت اجدادم رشتی هستند. زمانی که تاریخ را ورق میزنیم، متوجه می شویم که پادشاهان قاجار با اینها ارتباط داشته اند و این تبادل از قبل وجود داشته است. آنها امروز از ما این تفکر و تبادل را می خواهند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه در اینجا باید مقاومت ما بیشتر باشد، گفت: گیرم که کتاب در سبد خانوارها جایی ندارد، ولی آمارهایی که از نمایشگاه کتاب ارائه میشود، نشان میدهد حوزه نشر در کلان، رو به رشد است و ما از این نظر مشکلی نداریم.
دکتر خاموشی با بیان اینکه من سالهاست که دغدغه نشر فرهنگ دینی را دارم. البته منظور من از این دغدغه، انتشار صِرف کتابهای حوزوی نیست، بلکه نشر و بست کتابها در حوزه فقه، کلام، تاریخ و فلسفه اسلامی است خطاب به کارگزاران فروشگاههای کتابشهر در سراسر کشور یادآور شد: شما در کتابشهر نباید از کنار این حوزهها عبور کنید. حتی رمانهایی وجود دارد که اهل بیتی است و ما نباید نسبت به این رمانها بیاعتنا باشیم و اتفاقاً خوب است که ما اینها را ترویج کنیم.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: گزارشهایی که تاکنون از آقای شفیق (مدیر عامل موسسه کتابشهر) گرفتهام، نشان میدهد که اهداف کتابشهر به صورت نسبی در حال تحقق است. گزارش مجمع نشان از ضرر و زیان نمیدهد بلکه در برخی شاخهها نشان از سودآوری و رشد میدهد. ایدهای که من و آقای شفیق سالها داشتیم، هنر اهل بیتی است که در کشور متولی ندارد. البته به صورت جسته گریخته کارگاههای کوچک با افراد خاصی به این امر اشتغال داشتهاند اما کارهای کلان و موثری انجام نشده است.
وی افزود: ما در حوزه انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، سبک زندگی ایران-اسلامی، در حوزه هنری، فعالیت هایی داشتهایم اما برای هنر اهل بیتی، باید مرکز خاصی دنبال خرید آثار تجسمی میرفت. دوستان در کتابشهر میتوانند بروند و خزانه خوبی که از آثار تجسمی تهیه شده و قابل اعتنا است، ببینند؛ زمانی یکی از بزرگان تجسمی از دنیا رفت و می خواستند آثارش را بفروشند ولی قیمتی که برای آنها گذاشته بودند خیلی قیمت نازلی بود این در حالی است که مشابه همین آثار در کشورهای همجوار ما، به قیمت های بالایی فروخته می شود.
وی با ابراز تاسف از اینکه یک بیتوجهی اجتماعی به هنر اهل بیتی که خاص ماست، وجود دارد، گفت: برای همین ما به کتابشهر گفتیم که خرید آثار از هنرمندان اهل بیتی و مجموعه داران را شروع کند که امروز یک گنجینه و خزانه خوبی از آنها جمعآوری شده و سرمایه بزرگی است. الان هم شهرداری آمده از اینها عکس بگیرد تا آنها را در موزههای شهری نمایش دهد. فروشگاه کتابشهر نیز میتوانند این کارها را انجام دهند و به ما کمک کنند که این آثار به منازل مردم و اماکن عمومی برود.
دکتر خاموشی با تقدیر از تلاشهایی که در شعب کتابشهر در سراسر کشور صورت میگیرد، گفت: قبول داریم که مشکلاتی هست ولی ما عادت کردهایم به این مشکلات. ما نمیگوییم در کتابشهرها تلسکوپ نباشد اما نباید طوری باشد که تلسکوپ و محصولات مشابه آن مانع از فروش کتاب شود. تعقل جمعی شما باید این نسخه باشد که اگر قرار است ما یارانه بدهیم، باید این اهداف در کتابشهر دنبال شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی همچنین یادآور شد: آثار فروشگاههای کتابشهر باید متنوع باشد و ما با این هم مخالف نیستیم و شما باید صنایع فرهنگی و محصولات مورد نیاز خانهها را تامین کنید و محصولات حوزه فرهنگ عمومی، زبان و کتابهای کمک آموزشی بفروشید، اما کتابهای مغایر با انقلاب اسلامی و فرهنگ اهل بیتی نباید در این کتابفروشی ها وجود داشته باشد. ویترین کتابشهر علاوه بر محصولات فرهنگی که قبلاً عرض کردم، می تواند جای کتابهای مرتبط با فرهنگ اسلامی، اهل بیتی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدسی هم باشد.
منبع»مهر