طی دو سال آینده ۷۰ هزار فرصت شغلی در بخش صنایع دستی ایجاد می‌شود

هرازنو: رئیس سازمان میراث فرهنگی در جشن «مشهد؛ شهر جهانی سنگ‌های قیمتی» گفت: برنامه ما این است که طی دو سال آینده ۷۰ هزار فرصت شغلی در بخش صنایع دستی و ۷۰ هزار در حوزه‌ گردشگری ایجاد کنیم.

در مراسمی که عصر دیروز (۲۸ مرداد ماه) در هتل همای مشهد به مناسبت ثبت این شهر به عنوان «شهر جهانی سنگ‌های قیمتی» برگزار شد، مسعود سلطانی‌فر به پیشینیه کاربرد سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در ایران زمین اشاره کرد و گفت: بر اساس لوح سنگی که باستان‌شناسان کشف کرده‌اند، داریوش اول هخامنشی از معماران خواسته تا در تزئین کاخ آپادانا از سنگ‌های عقیق و فیروزه استفاده کنند. همین نمونه نشان می‌دهد که این سنگ‌ها در ایران زمین از چه پیشینیه‌ای برخوردارند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه بیان کرد: خدا را شاکریم که به اندازه سر سوزن وظیفه خود را نسبت به مشهد به عنوان گوشه‌ای از بهشت ادا کردیم و توانستیم نام این شهر را به تصویب در یک مجمع بین‌المللی برسانیم. انتخاب شهر مشهد از طرف داوران شورای جهانی صنایع دستی نشان می‌دهد ایران هنوز می‌تواند با وجود داشتن رقبای نیرومند چون هنر و تایلند در زمینه سنگ‌های قیمتی، محوریت و مدیریت این عرصه را بر عهده بگیرد. گرچه قابلیت استان خراسان رضوی و شهر مشهد در زمینه تولید و فناوری این محصولات نیز عامل مهمی در انتخاب این شهر از سوی یونسکو بوده است.

سلطانی‌فر با اشاره به اینکه تولید و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی می‌تواند نقش عمده و اصلی در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد، گفت: صنایع دستی صنعتی سبز و اشتغالزا و همچنین عامل تقویت توسعه پایدار است. در گذشته حجم عظیمی از این سنگ‌های قیمتی به صورت کلی و با قیمت بسیار اندک از کشور خارج می‌شد و پس از فراوری، با قیمتی بسیار بالا و گاه صد برابر قیمت پایه، به داخل کشور برمی‌گشت. اما با توجه دولت تدبیر و امید و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، تولید و تراش سنگ در مشهد مورد توجه قرار گرفت و امروز شورای جهانی صنایع دستی، شهر مشهد را به عنوان شهر جهانی سنگ‌های قیمتی انتخاب کرده است.

معاون رئیس‌جمهور، انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی سنگ‌های قیمتی را ابتدای راه دانست و افزود: رسیدن به این عنوان، هدف نیست بلکه مسئولان این شهر در ابتدای راه هستند و وظیفه دارند با ادامه برنامه‌ریزی‌های هدفمند خود، وضع موجود را ارتقا دهند. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور این اتفاق خوشایند را به مردم ایران و به استان خراسان رضوی تبریک می‌گوید.

وی با اشاره به اینکه قرار است ۱۴۰ هزار فرصت شغلی در بخش گردشگری و صنایع دستی ایجاد شود، گفت: در شورای جهانی صنایع دستی ۱۹ شهر به ثبت رسیده‌اند که ۴ شهر آن در ایران قرار دارند. همه اینها نشان‌دهنده موفقیت‌های ما در بخش صنایع دستی طی سه سال گذشته است. بنابراین و با توجه به ظرفیت خوبی که در این بخش وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود طی دو سال آینده ۷۰ هزار نفر در بخش صنایع دستی و ۷۰ هزار نفر در حوزه گردشگری مشغول به کار شوند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور همچنین گفت: ایران باید به مهمترین کانون گردشگری مسلمانان و مرکز گردشگری حلال در دنیا تبدیل شود. چشم‌انداز ما این است که طی ۱۰ سال آینده ۲۰ میلیون گردشگر جذب ایران شود که بخش عمده‌ای از این گردشگران می‌توانند مسلمانان باشند؛ مسلمان‌هایی که به دنبال یک گردشگری حلال و امن هستند.

منبع:مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *