علی جنتی گفت: مشکل عمده‌ای که همکاران من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، این است که بعضی‌ها فکر می‌کنند کار فرهنگ‌سازی و اصلاح جامعه فقط بر دوش این وزارتخانه است و دیگران وظیفه‌ای ندارند. در حالی که وزارت ارشاد یک وزارتخانه حاکمیتی است که نظارت و برنامه‌ریزی می‌کند و مجوزهایی را برای فعالیت‌های مختلف صادر می‌کند و خودش هم کمتر تصدی‌ کارهای فرهنگی را بر عهده دارد.

به گزارش «ایران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز در سومین اجلاس سراسری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها که با حضور معاونین و مدیران ستادی این وزارتخانه در محل هتل انقلاب در تهران برگزار شد، در سخنانی گفت: همه عُلما، دانشمندان، حوزه‌های علمیه، خبرگان و فرهیختگان نسبت به جامعه مسئول هستند. اگر نارسایی در جامعه وجود دارد و اگر مشکلاتی از نظر اخلاقی در جامعه هست، همه ما نسبت به آن مسئول هستیم.

وی به مسأله بارز بدحجابی در جامعه اشاره کرد و یادآور شد: عده‌ای بدون اینکه اصلاً به ریشه‌های این آسیب بپردازند و کار پژوهشی انجام دهند و به دنبال خشکاندن آن باشند، فقط ظاهر کوچه‌ها و خیابان‌ها را نگاه می‌کنند و بعد هم می‌گویند پس وزارت ارشاد چه کار می‌کند که این وضعیت در جامعه است!؟ ما هم باید بپرسیم که این همه نهادهای فرهنگی که در کشور است، چه کار می‌کنند؟ جنتی ادامه داد: ما اگر ۵۰ هزار عالم فقط در قم داریم و سایر حوزه‌های علمیه در مشهد، اصفهان و شیراز و امروز خوشبختانه در همه حوزه‌های علمیه شهرهای کشور خانم ها و آقایان تحصیل می‌کنند و برای خودشان چنین رسالتی قایل هستند؛ و در هر مناسبتی که پیش می‌آید از جمله ماه مبارک رمضان و ایام محرم، این همه مُبلغ به نقاط مختلف کشور اعزام می‌کنیم، پس چرا وضعیت اینطوری است؟ بیش از 800 ائمه جمعه در کشور داریم که هر جمعه در خطبه‌های نمازشان مردم را به تقوا دعوت می‌کنند، یا چند هزار مسجد در کشور داریم که وظیفه هدایت جامعه را به عهده دارند؛ اینها چه کار می‌کنند؟ وضعیت جامعه چرا اینگونه است؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: کل بودجه فرهنگی کشور ۷۱۰۰ میلیارد تومان است که به نهادهای مختلف اختصاص پیدا کرده است؛ اعم از سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و دهها مؤسسه علمی و پژوهشی دیگر که عموماً مطالبات فرهنگی دارند. با اینکه بودجه وزارت ارشاد امسال افزایش پیدا کرده با سازمان‌های تابعه‌اش مجموعاً هزار میلیارد تومان است. طبیعتاً باید دوستان مسئول در مقابل آن ۶۰۰۰ میلیارد تومان باقی‌مانده و فعالیت‌های فرهنگی موظف آنها، پاسخگو باشند.

وی که در سومین اجلاس سراسری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها سخن می‌گفت، با دفاع از عملکرد و کارنامه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این دوره خطاب به آنها گفت: وزارت ارشاد به وجود مدیرانی مثل شما افتخار می‌کند که عموماً عناصر کارآمد، متدین، معتقد و مخلص هستید. شاید کمتر دوره‌ای از فعالیت وزارت ارشاد مثل این دوره، مدیران آن از نظر سطح علمی، کارآیی و تجربه، در سطح مدیران فعلی بوده باشند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اتاق‌های فکری که علیه دولت و مشخصاً این وزارتخانه، بولتن‌سازی و جریان‌سازی می‌کنند، گفت: من اتاق‌های فکر را می‌شناسم. به هر حال عده‌ای در گذشته منافعی داشته‌اند ولی الان می‌بینند که مثلاً خانه سینما باز شده است و همه هنرمندان و اهالی فرهنگ کار می‌کنند و یک شور و نشاط در جامعه ایجاد شده است. خوب اینها، آنها را عصبانی کرده و دست به پاره‌ای فعالیت‌ها می‌زنند.

جنتی در ادامه با مخاطب قرار دادن ائمه جمعه و تقدیر از دلسوزی‌های آنها برای جامعه و حوزه فرهنگ و هنر، گفت: متأسفانه دلیل اینکه بعضی اوقات، بعضی ائمه جمعه مطالب غیر واقعی را مطرح می‌کنند، این است که بعضاً به برخی از خبر‌ها در بعضی سایت‌ها اعتماد می‌کنند. مطابق یک آیه شریفه قرآن، شما اگر یک منبع اعلام خبر را عادل می‌دانید، باید به آن اعتماد کنید وگرنه باید تحقیق کنید و بپرسید که اصل مسأله چیست.متأسفانه بعضی وقتها می‌بینیم یک کسی در شهری که من هرچه روی نقشه می‌گشتم آن را پیدا نمی‌کردم، آمده اظهارنظر کرده که عنوان «اسلامی» را باید از نام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشت!

وی در ادامه خطاب به مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که به مناسبت هفته اول شهریور که هفته دولت نامگذاری شده است، گزارش‌هایی از عملکرد حوزه‌های تابعه خود را تدوین و از طریق رسانه‌ها و مطبوعات به اطلاع افکار عمومی برسانند. این گزارش‌ها نه بیش از آنچه که هست و نه کمتر از آنچه که هست باید باشد. بلکه دقیقاً همان چیزی که هست، باید باشد.
در پایان این برنامه جنتی از کتاب عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال گذشته رونمایی کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *