اختتامیه سی امین جشنواره فیلم فجر ، در شب بیست و سوم بهمن با معرفی برگزیدگانش برگزار شد.
مهم ترین جشن سینمایی ایران در حالی در تالار وحدت برگزار شد که این سالن به حدی آکنده از جمعیت بود که رسیدن برگزیدگان به روی سن ، زمان بر بود به گونه ای که شهیدی فر ، مجری این برنامه از مسوولان سالن درخواست کرد فکری به حال عبور برگزیدگان کنند.
این وضعیت بار دیگر نشان داد که تا چه اندازه در ساخت سالن های استاندارد و بزرگی که بتوان آیین های اینچنینی را در سطح ملی و بین المللی در آنها برگزار کرد، عقب هستیم و البته این ، دردی است که بارهای دلسوزان فرهنگ و هنر این کشور بدان پرداخته و با بی توجهی دائمی مسوولان مواجه بوده اند!
مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر ، به طور مستقیم و البته با ضعف های فراوان از شبکه “آی فیلم” به زبان عربی و فارسی پخش شد. با این حال ، تصویر برداری بی رمق و تخت از مراسم و نیز مصاحبه کلیشه ای یک کارشناس به زبان عربی – و با دوبله فارسی در داخل – که مدام در میان جشنواره پخش می شد ، علاقمندان به تماشای مهم ترین رویداد سینمایی را آشفته خاطر می کرد.(در ادامه این روند اصلاح شد.)
یک بار هم که یکی از هنرمندان سینمای ایران در گفت و گو با خبرنگار آی فیلم انتقادی از جشنواره کرد ، ناگهان صحبت های او قطع شد و مجری برنامه گفت که فقط یک اشکال کوچک فنی بوده است.
تصویر برداری و کارگردانی تلویزیونی مراسم جشنواره به حدی ضعیف بود که می شد آن را با کارهای آماتور مراسم جشن و عروسی های خانگی مقایسه کرد!
در این بین ، گروه سرود “وکاپلا” که در میانه مراسم ، اجرای برنامه داشت ، با اجرای ابتکاری خود ، توجه همگان را به خود جلب کردند که در نوع خود جالب و متمایز بود.اعضای گروه در بخشی از اجرای خود بدون آلات موسیقی ، با دهان و حنجره خود صداهای مختلفی را در می آوردند که با تشویق های بی امان تماشاگران همراه شد.
* برندگان جشنواره
-بهترين كارگرداني فيلم اول: لوح تقدير به مانلي شجاعي فر براي “ميگرن”
سيمرغ بلورين به رضا عطاران براي “خوابم مياد”
– بهترين فيلمنامه فيلم اول: ديپلم افتخار برای “گيرنده”
– بهترين بازيگر مرد بخش فيلم اول: لوح تقدير به ناصر گيتي جاه براي فيلم خوابم مياد
ديپلم افتخار به سعيد راد براي فيلم گيرنده
– بهترين بازيگر زن بخش فيلم اول: ديپلم افتخار به مهناز افشار براي فیلم “برف روي كاج ها”
-بهترين دستاورد هنري و فني : لوح تقدير به روانبخش صادقي براي جلوه هاي يارانه اي فيلم “فيلادلفي”
لوح تقدير به گروه سازندگان انيميشن تهران 1500
– جايزه ويژه مستند به حبيب احمدزاده براي “بهترين مجسمه دنيا”
– تنديس ويژه” اخلاق ،اميد و آگاهي” دبير جشنواره برای فيلم “در انتظار معجزه” به رسول صدرعاملي اعطا شد.
– بهترين فيلم از نگاه ملي : سيمرغ بلورين به فيلم “شور شيرين” ساخته “جواد اردكاني”
– بهترین فیلم برگزیده تماشاگران در بخش سینمای بین الملل: فیلم ملکه / بنیاد فارابی ، سید ابوالقاسم حسینی
– بهترین جلوه های ویژه میدانی: محسن روزبهانی برای فیلم روزهای زندگی ( وی در سخنان کوتاهی با اشاره به این که این هشتمین سیمرغ اوست ، گفت که جایزه اش را هدیه خواهد کرد به حرم امام رضا علیه السلام )
-سیمرغ بهترین جلوه های رایانه ای هم به فلادلفی رسید.
– بهترین چهره پردازی: سیمرغ بلورین به عباس صالحی برای “روزهای زندگی”
-بهترین طراحی صحنه ولباس:سیمرغ بلورین به عباس بلوندی برای فیلم “ملکه”
– بهترین صدا گذاری: دیپلم افتخار به فرامرز ابوالصدق برای فیلم روزهای زندگی
سیمرغ بلورین به محمد رضا دلپاک برای فیلم خرس ( این هشتمین سیمرغ اوست)
– بهترین صدابرداری: سیمرغ بلورین به ساسان نخعی برای فیلم “بوسیدن بروی ماه”
– بهترین بازیگر نقش مکمل زن: سیمرغ بلورین به یکتا ناصر برای فیلم “یکی می خواد باهات حرف بزنه” ( وی در سخنان کوتاهی بعد از گرفتن جایزه اش با ذکر این که خیلی هیجان زده است به افرادی که برای اعطای سیمرغ بر روی سن آمده بودند اشاره کرد و گفت: ای کاش بین این آقایان ، لااقل یک زن هم وجود داشت که بتوانم با او دست بدهم و کمی انرژی ام را تخلیه کنم.)
– بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: سیمرغ بلورین به اکبر عبدی برای فیلم “خوابم میاد” ( آنقدر جو سالن به هنگام حضور وی احساساتی و تشویق آمیز بود که عبدی بدون این که جایزه اش را بگیرد، از روی سن بازمی گشت که با یادآوری مجری سیمرغ را گرفت. وی در سخنانی با اشاره به این که برای گرفتن سیمرغ دیر شده و باید خیلی زودتر از این ها برای فیلم های دیگرش می گرفت . او جایزه خود در این سن و سال را مانند بچه دار شدن در پیری دانست و زنگوله پای تابوت تشبیه کرد… اکبر عبدی درباره مادرش نیز گفت: مدیون او هستم ، فراموش نمی کنم که سه النگویش را فروخت و مرا به کلاس تئاتر فرستاد. من هم بعدها سه دانگ خانه خودم را به خاطر آن سه النگو به نام ایشان کردم.)
– بهترین موسیقی متن: دیپلم افتخار به ناصر چشم آذر برای فیلم “گشت ارشاد”
سیمرغ بلورین به حسین علیزاده برای فیلم “ملکه”
– بهترین تدوین: سیمرغ بلورین به هایده صفی یاری برای فیلم “نارنجی پوش”
– بهترین فیلمبرداری: دیپلم افتخار به حسن پویا برای فیلم “راه بهشت” ( یک روحانی به عنوان تهیه کننده و به نمایندگی از پویا بر روی سن آمد و جایزه را گرفت.)
سیمرغ بلورین به امیر کریمی برای “روزهای زندگی”
– بهترین بازیگر نقش اول زن: دیپلم افتخار به بهناز جعفری برای فیلم “تلفن رئیس جمهور”
سیمرغ بلورین به هنگامه قاضیانی برای “روزهای زندگی”
-بهترین بازیگر نقش اول مرد: سیمرغ بلورین به فرهاد اصلانی برای مجموعه کارهایش ( خودش نبود ، دخترش بر روی سن آمد و جایزه را گرفت.)
– بهترین فیلمنامه: سیمرغ بلورین به مصطفی کیایی برای فیلمنامه “ضدگلوله”
– بهترین فیلمنامه اقتباسی: سیمرغ بلورین به علی مصفا برای فیلمنامه “پله آخر” ( تنها فیلمنامه اقتباسی جشنواره بود که هیات داوران آن را شایسته تقدیر و سیمرغ دانست.)
– بهترین کارگردانی: سیمرغ بلورین به پرویز شیخ طادی برای فیلم “روزهای زندگی” ( وی سیمرغ بلورین خود را به ابوالقاسم طالبی ، کارگردان فیلم متوقف شده “قلاده های طلا” اهدا کرد. شیخ طادی همچنین از دبیر جشنواره که فیلم خود را از بخش مسابقه جشنواره بیرون کشید ، تقدیر کرد.)
– جایزه ویژه هیات داوران: به داریوش مهرجویی برای فیلم نارنجی پوش ( وی از مدیریت محمد خزاعی دبیر جشنواره تمجید بسیار کرد و آن را “بسیار عالی و درخشان” توصیف کرد.)
جایزه بهترین فیلم سی و سومین جشنواره فیلم فجر
کاندیداها:
روزهای زندگی (سعید سعدی به خاطر این فیلم دیپلم افتخار گرفت.)
ملکه
نارنجی پوش
ضدگلوله (رضا رخشان به خاطر این فیلم دیپلم افتخار گرفت.)
پل چوبی
بوسیدن روی ماه
در این بخش سیمرغ اهدا نشد.
– سیمرغ بهترین فیلم برگزیده تماشاگران به سید جمال ساداتیان و پیمان معادی برای فیلم برف روی کاج هارسید.
پیمان معادی (بازیگر فیلم “جدایی نادر از سیمین) در سخنان کوتاهی گفت: دوست دارم در اینجا جای دوست عزیزم اصغر فرهادی را خالی کنم.
منبع: عصر ایران