به گزارش ایرنا، علیرضا رضایی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ورود گروه های تکفیری به استان به هیچ وجه اتفاق نیافتاده و موردی از این بابت وجود نداشته است.
وی افزود: امسال تعدادی تبعه خارجی که از استان های دیگر کشورمان به سمت ترکیه و عراق از طریق آذربایجان شرقی قصد عزیمت داشتند، دستگیر شدند که ارتباطی به داعش نداشتند و دستگیری شان به دلیل ورود غیرقانونی به خاک کشورمان بوده است.
وی اضافه کرد: با وجود تلاش های تکفیری های تروریست برای ایجاد ناامنی در کشور، حتی یک مورد نیز انفجار و ناامنی در استان ما و سراسر کشور اتفاق نیافتاده است و سهم آذربایجان شرقی در ایجاد امنیت و ثبات در منطقه بسیار چشمگیر بوده است.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی ادامه داد: همگرایی جامعه اطلاعاتی، شورای تامین و در راس آنها شخص استاندار و مهم تر از همه مردم فهیم، بابصیرت و ولایتمدار استان موجب شده است که کوچک ترین موارد از دیده پنهان نماند.
وی در ارتباط با برخورد با تخلفات و مبارزه با فساد اداری در سال 1394 گفت: در نهادهای مختلف با این مسایل ورود و برخورد کرده ایم، اما به دلیل اینکه احکام آنها صادر نشده بود، رسانه ای نشدند.
وی افزود: در خصوص پرونده شورای شهر تبریز نیز به زعم من متاسفانه قبل از صدور حکم از سوی دستگاه قضا، مساله رسانه ای شد.
رضایی یادآور شد: شهرداری حدود 15 هزار نفر پرسنل دارد که از این تعداد حدود 30 نفر برای ارایه پاره ای توضیحات، دعوت یا دستگیر شده اند و این موضوع نافی خدمات شهرداری و کارکنان آن نیست و نباید به بهانه تخلف عده ای اندک، همه این قشر زحمتکش را زیر سوال برد.
وی اضافه کرد: افرادی که از گذشته نیز برخی آلودگی ها و حتی سابقه نیز داشتند، در فضای شهرداری آلودگی ایجاد کردند و در واقع قبح تخلف از بین رفته بود.
وی اظهار داشت: شهردار نیز در نظر داشت اطلاعات لازم را برای برخورد با متخلفان در اختیار نهادهای نظارتی قرار دهد.
وی با بیان اینکه گزارش های ارسالی ادارات حراست دارای سندیت کامل و جامعیت لازم نیست، گفت: همکاران ما این گزارش ها را به مستندات مستدل تبدیل می کنند که متاسفانه در فرآیند تخلفات شهرداری خود حراست با مشکل مواجه شد و با کمک دستگاه قضا، سالم سازی حراست نیز اتفاق افتاد.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی افزود: مسئولان قضایی به ویژه رئیس کل دادگستری و استاندار از این روند حمایت کردند.
وی تاکید کرد: تفاوت رسالت سازمان های اطلاعاتی ایران با همتایان شان در کشورهای دیگر در این است که قانون، شرع و اخلاق در سازمان های کشورمان محور اصلی اقدام و عمل است و شاغلان این سازمان بیشتر از آن که نگاه شغلی داشته باشند، نگرش تعهدی و مسئولیت پذیری دارند و فعالیت در آن را صیانت از ارزش تلقی می کنند.
وی در خصوص پیشگیری از وقوع تخلفات در نهادهای اداری و دولتی نیز اظهار داشت: اقدامات گسترده ای در این ارتباط صورت می گیرد و مانع تخلفات میلیاردی در استان شده ایم.
وی اضافه کرد: البته برخوردهای این چنینی مانند مسکن عمل می کند و مانع وقوع فساد نیست و باید نظارت دستگاه و سیستم ها بالا باشد تا زمینه هر گونه تخلف احتمالی از بین برود.
وی عرفان های نوظهور را یکی از معضلات استان دانست و گفت: عرفان هایی که موجب تغییر اعتقادات مردم و اثرات سوء فرهنگی شوند، مشکل ساز و با آنها برخورد می شود.
رضایی در خصوص فعالیت های مربوط به قومگرایی در استان اظهار داشت: باید مرز هویت طلبی و تجزیه طلبی مشخص شود و افرادی که از موسیقی، فرهنگ عامه و زبان و آداب و رسوم دفاع می کنند انگ قوم گرا به آنها زده نشود.
وی تشریح کرد: کسانی که در چارچوب قوانین و مقررات در مسیر هویت طلبی فعالیت می کنند، به طوری که فعالیت آنها زمینه ساز گروه های قوم گرا نشود، حمایت می شوند.
وی افزود: آذری ها، ایرانی های اصیل هستند و در طول تاریخ همواره از تمامیت ارضی کشور دفاع کرده اند که هشت سال دفاع مقدس نمود عینی آن است.
وی با بیان اینکه آذربایجان در تمام نهضت های مردمی ایران نقش عمده ای را ایفا کرده است، اظهار کرد: مردم این خطه در ولایت مداری و وفاداری به انقلاب، نظام و کشور سرآمدند و اگر موارد معدودی از اقدام های قوم گرایانه در استان رخ داده است، ریشه در آن سوی مرزها داشته است و از سوی مردم همراهی نشده اند.
مدیرکل اطلاعات آذربایجان شرقی یادآور شد: گروه های سازمان یافته پان ترکیستی در داخل کشور وجود ندارد و تجزیه طلبی خیانتی است که برخورد با آن وظیفه همگانی است.
وی همچنین با اشاره به فضای ایجاد شده پس از برجام در کشور گفت: در این دوره فضای ایران به روی تمام کشورها باز است و باید تلاش شود ضمن اطمینان سازی برای سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی دست آوردهای برجام در عمل نیز عینیت یابد.
وی با اشاره استقبال سرمایه گذاران خارجی از طرح های سرمایه گذاری در استان به ویژه در دوره پسابرجام اضافه کرد: خوشبختانه هماهنگی خوبی میان دستگاه های مسئول در این حوزه از جمله دستگاه امنیتی در استان وجود دارد.
وی در ارتباط با تجمع های کارگری در سطح استان گفت: تعداد این واحدها به بیش از 25 مورد نمی رسید که در مورد آنها نیز تصمیم های اقتصادی اخذ شد.
وی تاکید کرد: باید فضای اقتصای را از فضای سیاسی جدا کرد زیرا فعالیت در عالم اقتصاد بر اساس فرمول های خاص خود پیش می رود.
وی از بیکاری به عنوان یکی از مسایل مهم استان یاد و ابراز امیدواری کرد تا مردم و مسئولان با هم افزایی به زمینه سازی برای افزایش درآمد، رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار کمک کنند.
وی از موضوع نفوذ به عنوان یکی دیگر از مسایل مهم جامعه نام برد و ادامه داد: امروزه نفوذ در ذهن و فکر مردم از سوی دشمنان اولویت یافته است و آنان سعی می کنند با تسخیر افکار ملت ها، خاک آنها را تصرف کنند.
وی با اشاره به اینکه استان در زمینه گروه هک های برانداز و تجزیه طلب مشکل خاصی ندارد، تشریح کرد: اعتقاد ما این است که هر اتفاقی بیافتد، مردم باید کمک کنند و خوشبختانه همکاری مردم با دستگاه های امنیتی به دلیل دلبستگی آنان به نظام و انقلاب خوب است.
وی اظهار کرد: امروزه فضای مجازی و شایعات و اخبار منتشر شده در آن آسیب بزرگی است و رسانه ها می توانند با نظارت بر آن موجب سالم سازی و خود کنترلی محیط و جامعه شوند.
وی تاکید کرد: باید مراقب بود با دادن طلاعات غلط و تحریف شده، جوانان در دامن گروه های معاند نیافتند.