مناظره مطهری و زاکانی در دانشگاه علم و صنعت

علی مطهری پیش از شکل‌گیری رسمی رقابت بین علی لاریجانی و محمدرضا عارف برای ریاست مجلس دهم، پیشنهادی برای این دو داشته است. پیشنهادی که می‌گوید با هر دو طرف مطرح کرده اما آنها حاضر به پذیرش آن نشده‌اند.

روزنامه اعتماد در این رابطه نوشت: مطهری گویا می‌خواسته کاری کند تا رقابتی بین این دو در صحن علنی شکل نگیرد. اما اکنون می‌گوید که این رقابت قطعی است و دو طرف تصمیم خود را گرفته‌اند. او خود اما هنوز تصمیمش را درباره نایب‌رییسی مجلس دهم نهایی نکرده‌ است؛ تصمیمی که حدود یک ماه پیش به صورت مجازی آن را اعلام کرد. در حاشیه برگزاری نخستین گردهمایی منتخبان مجلس دهم، این نماینده همیشه خبرساز وقتی که از نشست لیست امید به جمع اصولگرایان منتخب پیوسته بود، در گفت‌وگویی کوتاه ارزیابی خود از صف‌کشی‌های سیاسی مجلس دهم را روایت کرد.شما فضای هر دو جلسه برگزار‌شده توسط دو طیف مجلسی دهم را دیدید. از وزن‌کشی‌ سیاسی مجلس آینده تا این لحظه چه ارزیابی می‌توانید داشته باشید؟
برگزاری این دست جلسات به نظر من خیلی به معنی وزن‌کشی نیست. همانطور که حضور در هر کدام از این فراکسیون‌ها هم به معنای عضویت در آن نیست. چرا که الان در این فضا برخی نمایندگان هنوز در حال ارزیابی هستند و احتمال دارد که نظر آنها در روزهای آینده تغییر کند.
حضور شما در جلسه مسجد سلمان نهاد ریاست‌جمهوری که اعضای لیست امید گرد هم آمده بودند، معنای خاصی داشت؟
به هر حال ما در لیست امید بودیم و به شکلی منتخب این لیست هم هستیم و به همین لحاظ اخلاق حکم می‌کرد که در آن جلسه حضور داشته باشیم. برای جلسه اصولگرایان هم قصد داشتم ببینم که جلسه به چه صورت است که البته دیر رسیدم.
یعنی اگر امکانش بود هر دو جلسه را با هم می‌آمدید؟
قطعا این طور است. ما در واقع فراجناحی هستیم و همه جا می‌رویم.
این سخن شما درباره فراجناحی بودن بلافاصله ذهن را به سمت موضوع فراکسیون سوم برای مجلس آینده می‌کشاند. شما و عده دیگری قبلا از تشکیل این فراکسیون گفته بودید. آیا تصمیمی برای آن گرفته‌اید؟
اینها را به نظر من باید بگذاریم برای بعد از انتخاب هیات رییسه مجلس و من فکر می‌کنم که فعلا حرف زدن درباره فراکسیون سوم زود باشد.
اما به هرحال تا آن موقع دو طرف افراد را جذب کرده‌اند و دیگر کسی برای فراکسیون سوم باقی نمی‌ماند. ضمن اینکه شخصیت یک فراکسیون هم در جریان همین رقابت هیات رییسه شکل می‌گیرد.
مجلس تصمیم‌گیری‌های زیادی دارد و فقط محدود به موضوع هیات رییسه نیست. به هر حال فراکسیون‌ها نقش خود را در تصویب لوایح و طرح‌ها و نظارت بر دولت هم نشان می‌دهند.
ارزیابی شما از رقابت آقای لاریجانی و عارف چیست؟ فکر می‌کنید نهایتا رقابت شکل بگیرد؟
بله قطعا رقابت می‌کنند. چون هر دو نشان داده‌اند که مصمم هستند و نمایندگان باید بین این دو انتخاب کنند.
نظر شما به عنوان کسی که به شکلی به هر دو طرف نزدیک هستید درباره این رقابت چیست؟
خب این رقابت شکل می‌گیرد. اما من خودم قبلا یک پیشنهاد داشتم که یکی برای ریاست وارد شود و دیگری رییس فراکسیون اکثریت شود. یعنی برای ریاست نهایتا در صحن مجلس یک نفر از این دو نفر وارد شوند.
چرا این پیشنهاد را داشتید؟
برای اینکه نهایتا فراکسیون سومی تشکیل نشود و افراد مستقل و معتدل به فراکسیون امید بپیوندند و این فراکسیون به شکل قاطع فراکسیون اکثریت شود. بعد اینجا ما در مجلس دو چهره موثر و با نفوذ و هماهنگ می‌توانستیم داشته باشیم. همین موضوع را با هر دو نفر آقایان هم مطرح کردم ولی نهایتا دیدم خیلی هماهنگی و تمایل برای این کار وجود ندارد.
چرا این تمایل نبود؟
به هر حال هر دو طرف دلایلی می‌آوردند.
چه دلایلی در دو سمت ماجرا بود؟
مثلا می‌گویند برخی از مستقل‌ها ترجیح می‌دهند نهایتا به فراکسیون امید یا فراکسیون اصولگرایان نروند و نخواهند عنوان اصلاح‌طلبی یا اصولگرایی داشته باشند و ما آنها را در مجلس از دست بدهیم و ضعیف شویم. استدلال هم این است که به همین دلیل امکان تحقق آن فراکسیون ضعیف می‌شود. به هر حال شرایط الان طوری شده که هر دو نفر برای رقابت وارد می‌شوند و مشغول فعالیت هستند.
شما خودتان گفته بودید که برای نایب‌رییسی می‌آیید. این تصمیم را قطعی کرده‌اید و آیا برای آن تلاشی دارید؟
نه کار خاصی نکرده‌ام و منتظر شرایط هستم. اگر شرایط مهیا باشد خواهم آمد و اگر مناسب نبود نمی‌آیم.
یعنی می‌خواهید در لحظه تصمیم بگیرید؟
بستگی به شرایط دارد. فعلا در حال ارزیابی هستم و تصمیم قطعی را بعدا می‌گیرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *