قائم‌مقام وزير بهداشت با اشاره به اينکه پرستاران دولتي حدود 60الي 70 درصد بيشتر از پرستاران بخش خصوصي مي‌گيرند و از اکثر ليسانسيه‌هايي که استخدام دولتي هستند بيشتر دريافتي دارند، گفت: افزايش مطالبه “BMW” و بنز در کشور پرايدسوار اصلاً صحيح نيست.

به گزارش تسنيم، در آخرين روز رسمي فعاليت‌ کاري سال 94، خبرگزاري تسنيم ميزبان آخرين مهمان خود از مديران کشور در سال «دولت و ملت، هم‌دلي و هم‌زباني» بود و او هم کسي نبود جز دکتر ايرج حريرچي ــ سخنگوي وزارت بهداشت و قائم‌مقام وزير بهداشت؛ مديري که جايگاه استادي و فوق‌تخصص سرطان‌هاي سر و گردن را يدک مي‌کشد.

برحسب روال رايج انتشار مصاحبه‌هاي تفصيلي، قرار بر اين گذاشته شد تا مطالب و گفت‌وگوي سخنگوي وزارت بهداشت پس از تأييد و اصلاحات لازم بعد از تعطيلات نوروزي منتشر شود، حال به‌دليل فراخور برخي مطالب قائم‌مقام وزير بهداشت که به‌نوعي تازگي دارد و شامل اخبار مهم و از مهمترين چالش‌هاي روز حوزه سلامت است، از اين گفت‌وگوي مفصل؛ بحث و سؤالي درباره اختلاف چندين ماهه وزارت بهداشت با جامعه پرستاري که به‌قول حريرچي عنوان شود منتخبي از پرستاران؛ انتخاب و به آن پرداخته مي‌شود.

تسنيم: مشکل وزارت بهداشت و پرستاران چه‌زماني حل مي‌شود؟

حريرچي: ما با قاطبه پرستاران مشکل قابل توجهي نداريم، من خودم با آقاي وزير هفته‌اي سه چهار تا شهرستان مي‌رويم و به اکثر بيمارستان‌ها هم سر مي‌زنيم. به‌نظر من دوستاني که اهدافي سياسي و صنفي داشتند يک‌سري مطالبي را مطرح کردند و من از دوستاني که بعضي‌هايشان هم آدمهاي دلسوزي هستند گله دارم.

افزايش مطالبه “BMW” و بنز در کشور پرايدسوار؛ اصلاً صحيح نيست

شما وقتي در مملکتي ماشين مورد استفاده مردم پرايد و پژو است و خيلي‌ها هم پياده هستند و توان مملکت هم همين است، اگر شروع کنيم مطالبه همه را بنز و “BMW” کنيم ولي مگان هم بدهيم، باختيم.

شما بايد به شرايط مملکت توجه کنيد؛ به شرايطي که مملکت مي‌تواند فراهم کند. اصلاحي که در وضعيت‌هاي موجود مي‌توان انجام داد تدريجي است. من رسماً مي‌گويم تا قبل از سال 83 پرستاران ما در بخش دولتي از پرستاران بخش خصوصي و از ساير ليسانسيه‌هاي بخش دولتي کمتر حقوق مي‌گرفتند.

من يادم است زماني يکي از همکاراني که الآن به‌نفع جامعه پرستاري دارد صحبت مي‌کند خودش از دانشگاه خودشان يک کپي حکم داشتند که دو خواهر دوقلو که هر دو ليسانس پرستاري بودند، يکي در بيمارستان کار مي‌کرد و ديگري به‌عنوان مربي بهداشت در آموزش پرورش کار مي‌کرد و آن مربي بهداشت با وجود آنکه 3 ماه تابستان و عيد تعطيل بود و صبح تا ظهر مي‌رفت، از پرستاري که در بيمارستان کار مي‌کرد و تاسوعا و عاشورا و عيد و …. هم شيفت داشت، بيشتر مي‌گرفت.

پرستاران از تمام ليسانسيه‌ها بيشتر حقوق مي‌گيرند

بنابراين با اقداماتي که رسماً طي 10 تا 12 سال گذشته انجام شده است پرستاران ما حدود 60 الي 70 درصد بيشتر از پرستاران بخش خصوصي مي‌گيرند و از اکثر ليسانسيه‌هايي که استخدام دولتي هستند بيشتر دريافت مي‌کنند، ولي اينکه رقم مطلوب هست و اختلافشان با جامعه پزشکي به رقم مطلوب رسيده؟ خير. ولي ما بايد ببينيم وضعيت نسبت به قبل چطور شده است.

مهندس کامپيوتر شغل ندارد ولي پرستار دارد

بنده آدرس هم مي‌دهم، نماينده مردم ايلام به من مي‌گفت: کسي از نيمه‌هاي تحصيل در رشته پرستاري انصراف داده و رفته کامپيوتر خوانده؛ الآن شما کمک کنيد که وي دوباره پرستاري بخواند چون مهندس کامپيوتر شغل ندارد، حالا الآن دو سال ديگر پرستاري بخواند که بشود پرستار!

ما از سال آخر دولت اصلاحات با ورود و اقدام شخص آقاي دکتر عارف؛ با يک مصوبه‌اي حقوق پرستاري اصلاح شد و دو يا سه مصوبه‌اي در زمان رياست جمهوري آقاي احمدي‌نژاد داشتيم و مصوباتي که مربوط به پرداخت‌هاي دوره اخير بود، البته ما نمي‌گوييم وضعيت خيلي مطلوب بوده و يا شده؛ ولي مشکل پرستاران، تعرفه پرستاري است که حدود 7 يا 8 سال است که اين قانون اجرا نشده است.

تعرفه پرستاري ــ با نفت بشکه‌اي 120 دلار اجرا نشد، حال اجرايش با نفت بشکه‌اي 25 دلار دور از انتظار است

البته در حال حاضر تعرفه پرستاري را وزارت بهداشت با وزارت رفاه مطرح کرده است که دارد کارهايش پيش مي‌رود، ولي حال بررسي کنيد اين مصوبه در زماني که نفت بشکه‌اي 120 دلار بود، در آن زمان اجرا نشد، حالا الآن از وزارتخانه‌اي که با نفت 25 يا 30 دلاري کار مي‌کند انتظار داريم طرح بزرگي را اجرا کند.

واکنش یک پرستار به سخنان قائم‌مقام وزير بهداشت

از اینکه قائم مقام وزارت بهداشت به عنوان کسی که در کشور تحصیلات عالیه را گذرانده و چنین تفکر سطحی دارند متاسفم.
طبیعتا یک فردی که تحصیلات عالیه دارد باید با روشنفکری بیشتری در مورد مسائل صحبت کند اما ما دیده ایم که آقای حریرچی در مصاحبه اخیر خود چنین نکردند یا شاید هم میخواستند با زیرکی خاصی دست به فرافکنی بزنند.من نمیدانم ایشان به چه دلیل ما پرستاران را پراید سوار خطاب کرده اند حال آنکه در اکثریت کشورهای دنیا دانشجویان پرستاری و پرستاران دارای بهترین امکانات هستند.این ضعف وزارت بهداشت است که نتوانسته در طی سالیان متمادی که رشته پرستاری در کشور عزیز ما آکادمیک شده امکانات در خور شأن پرستاران را فراهم کند.دل مشغولی دانشجویان و شاغلین پرستاری فقط در بعد مالی خلاصه نمیشود.این قشر مهم جامعه سلامت کشور دل مشغولیهای دیگری دارند چه در دوران دانشجویی چه در زمانی وارد فضای بالین میشوند.این دل مشغولی ها عبارتند از:نداشتن آینده شغلی مناسب،نبودطرح های مناسب برای رشد سطح علمی در دوران دانشجویی،رو کردن طرحهای ضدپرستاری (طرحهایی چون تربیت پرستار در بیمارستان،تربیت بهیار یکساله،تغییر نامناسب کوریکولوم رشته پرستاری) و از همه مهمتر نبود عدالت و توجه مناسب نسبت به رشته پرستاری چه برای دانشجویان و چه برای کسانی که در بالین به شیفت دادن میپردازند.اینکه یک دانشجوی پرستاری این کشور جای مناسبی در بیمارستان برای قرار دادن لباس و وسایل شحصی نداشته باشد نشان از نبود توجه است.
به نظر من به دانشجویان و پرستار شاغل باید بیشترین توجه را نشان داد،چرا که سختی حرفه پرستاری غیر قابل مقایسه با دیگر رشته هاست.وزرات بهداشت این را بداند مهمترین نیروی کادر درمان پرستار است چرا که به طور شبانه روز در کنار مریض است و التیام بخش دردهای بیماران میباشد پس اگر وزارت میخواهد در سطح مطلوب به مردم از نظر سلامتی خدمت رسانی کند باید به این حرفه توجه خاص کند.
آری پرستاران در حالت ایده آل باید بیشترین حقوق را بگیرند،حال آنکه در واقع وزارت بهداشت چنین کاری نمی کند نمونه بارز این عدم توجه را میتوان در اجرایی نکردن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری عنوان کرد قانونی که توسط مجلس شورای اسلامی در سال86تصویب شد.
پرستار مبین محمدی نژاد
مسیول کمیته دانشجویی نظام پرستاری امل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *