مزاحمت ها یا کمین اینترنتی شامل ارسال مداوم ایمیل هایی با مضمون تهدید، اتهام های ناروا و یا ارسال این مضامین از طریق تلفن موبایل یا قرار دادن عکس های خصوصی فرد با اتهام به شخص در وب سایت، دزدی هویت یا مانیتورینگ و جاسوسی از کامپیوتر شخصی افراد می باشد که با هدف به خطر انداختن آبروی افراد جهت اخاذی یا کلاهبرداری از فرد صورت می گیرد.
سرهنگ محمدنژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس در تشریح این خبر گفت: گاهی تهدیداتی که در فضای مجازی آغاز می شود باعث ایجاد آزار و اذیت در فضای غیر مجازی نیز می شود. با این تفاسیر متوجه می شویم که جرایم اینترنتی تنها به هک و نفوذ و ارسال ویروس و تروجان محدود نمی شود و تمامی افرادی که در فضای مجازی فعالیت می کنند باید برای هر نوع تهدیدی آماده باشند و اطلاعات خود را به گونه ای به روز کنند که با این مشکلات درگیر نشوند.
وی در ادامه عنوان داشت: کمین اینترنتی به فعالیتی اطلاق می شود که طی آن افرادی از اینترنت و سرویس های آن یا دیگر اجزای الکترونیکی برای تهدید، ارعاب یا اتهام های جعلی به کاربران اینترنتی استفاده می کنند.هر شخصی در فضای اینترنتی ممکن است مورد کمین اینترنتی قرار گیرد اما آمارها نشان می دهد که ۸۰ درصد از افرادی که مورد کمین یا مزاحمت اینترنتی قرار میگیرند خانم ها هستند.
سرهنگ محمدنژاد در ادامه افزود: افراد در شبکه های اجتماعی با رفتارهای پر ریسک خود، موجبات قرار گیری در معرض مزاحمت های اینترنتی را فراهم می کنند. این رفتارها شامل بارگذاری عکس های خصوصی در صفحه پروفایل شبکه های اجتماعی، قرار دادن اطلاعات شخصی در پروفایل از قبیل اطلاعات خود و همسر و خانواده، چت کردن هایی که در چت روم ها منجر به افشای اطلاعات خصوصی می شود، ممهندسی اجتماعی و غیره می شود.
رئیس پلیس فتا مازندران در پایان هشدارهای ذیل را جهت محافظت در برابر کمین اینترنتی بیان کرد:
– مراقب باشید که چه اطلاعاتی را در فضای مجازی به اشتراک می گذارید. چرا که بسیار ساده میتوان این اطلاعات را استخراج و از آن سوء استفاده کرد.
– برای عضویت در شبکه های اجتماعی و تالارهای گفتگو و کلیه مکان های عمومی در اینترنت، یک ایمیل جداگانه درست کنید و از آن استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند تا کمتر در معرض اسپم و … قرار گیرد و ایمیل اصلی شما در اختیار شبکه های اجتماعی که ممکن است ضریب امنیت در آن پایین باشد، قرار نگیرد.
– زمانی که در شبکه های اجتماعی یا سایت ها و تالارهای گفتگو عضو می شوید، همه موارد خواسته شده را پر نکنید تا اطلاعات کمتری را در اختیار افراد قرار دهید. زیرا پر کردن برخی گزینه ها در فرم ها اجباری نیست و می توان از آن صرف نظر کرد.
– در پروفایل شخصی خود در شبکه های اجتماعی از عکسی استفاده کنید که شما و اطلاعات مکان و اطلاعات شغلی و خانوادگیتان را نشان ندهد .
– در ID ایمیل یا پروفایلتان از نامی که به صورت مستعار یا خلاصه شده نام شما است، استفاده کنید تا افراد غریبه نتوانند شما را شناسایی کنند و از اطلاعاتتان سوء استفاده کنند.
– افرادی که سابقه شکست در ازدواج و …داشته اند، باید بیشتر مراقب باشند چرا که به واسطه ارتباط با همسر یا نامزد قبلی، آن شخص به راحتی می تواند موجبات آزار این شخص را در فضای مجازی فراهم کند.
– در اکانت شبکه های اجتماعی خود، تمامی گزینه های privacy policy (حریم شخصی) را لحاظ کنید تا افراد غریبه قادر به بازدید از پروفایل شما نباشند.
– حواستان به تگ های دوستان و بستگانتان باشد. گاهی اقات دوستانتان عکس هایی از شما را در صفحه خودشان منتشر می کنند و مشخصات شما را به آن ضمیمه می کنند که این کار از لحاظ امنیتی به شما آسیب می رساند.
در خاتمه سرهنگ محمد نژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران اظهار داشت با توجه به افزایش مزاحمت های اینترنتی ، در صورت مشاهده هرگونه مزاحمت اینترنتی ، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسwww.cyberpolice.ir بخش “گزارش وب ‌سایت ‌های متخلف” گزارش نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *