اعتیاد به موادمخدر یکى از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادى و بهداشتى است که عوارض ناشى از آن تهدیدى جدى براى جامعه محسوب مي شود كه رکود اجتماعى را نيز با خود همراه دارد.
افزايش مصرف مواد مخدر البته از هر نوعي و باتوجه به وجود تنوع در اين مواد به اندازه اي چشمگير و قابل ملاحظه است كه به هيچ عنوان نمیشود و نمی توان از آن چشم پوشي كرد.
استفاده گسترده از مواد مخدر و توانایی كاذبی كه در کاهش درد با خود به همراه دارد و نیز وجود بازار سود آور ، باعث شد تا جوانان بسياري وارد حوزه خريد و فروش و مصرف اين مواد شوند.
بسياري از كارشناسان بر این باورند که در تهاجم و نفوذ فرهنگی، پدیده موادمخدر مهمترین عامل به تباهى کشیدن جوامع است.
**آرايشگاهها امن ترين مكان برای ساقیهای مواد مخدر
مصرف مواد مخدر از گذشته تا به امروز كه حتي افزايش آن نيز چندين برابر شده است عملی ناپسند در اذهان عمومي شمرده مي شود و فردي كه اعتياد دارد شايد از جامعه و خانواده طرد نشود اما وجه خوبي نيز ندارد.
حال اگر در يك چنين شرايطي بانوان درگير مصرف مواد دخاني شوند بسيار ناپسندتر به چشم مي آيد و نظر افراد راجع به فرد معتاد به طور كلي تغيير مي كند چرا كه به قول معروف اعتياد هرچند اگر كار نادرستي باشد اما تنها مختص مردان است و زنان حقي براي مصرف مواد از هر نوع آن را ندارند.
متاسفانه مصرف مواد مخدر در ميان بانوان بسيار افزايش يافته است به گونه اي كه سيگار كشيدن ،قليان و مصرف قرص هاي روان گردان به نوعي به پز اجتماعي در ميان برخي از آن ها تبديل شده است.
از اين رو ساقيان مواد مخدر نيز به مكان هايي كه مي دانند بانوان در آن تردد دارند ، رفت و آمد كرده و آرايشگاه ها و ورزشگاه ها را به يك پاتوق براي خود بدل كرده اند و برخي زنان با تبلیغات واهی فروشندگان مواد و آرایشگرها مبنی بر اینکه استفاده از مواد مخدر به تناسب اندام، لاغری، شادابی و شفافیت پوست کمک میکند به سمت مصرف مواد مخدر و شیشه گرایش پیدا میکنند.
اكنون خبرنگار ما با گشتی در آرايشگاههای زنانه صحت و سقم ماجرا را جست و جو كرد.
**مكان هايی امن و بیخطر براي سودجويانی پرخطر
ساعت 14 -تهران-حوالي تهران پارس يكي از خيابان هاي شرق پايتخت،زنگ واحدي را در يكي از ساختمان هاي محله به صدا درآورديم كه تابلوي آرايشگاه زنانه را بر سر درب منزل نصب كرده بود ، وقتي وارد آرايشگاه و اين مكان به ظاهر بي خطر شديم،تعداد زيادي از خانم ها حضور داشتند كه هريك مشغول انجام كار يكي از مشتري ها بودند در اين بين بانويي در گوشه اي از آرايشگاه نشسته و به نوعي جايگاه ويژه اي براي خود داشت،زمان خيلي زيادي لازم نبود تا بتوان سر از كار وي درآورد ، با اندكي توجه متوجه شدم برخي از خانم هايي كه كارشان به اتمام مي رسيد قبل از خروج از آرايشگاه نزد او رفته و پس از گپ و گفتی معمولي خداحافظی و آرايشگاه را ترك مي كردند.
در همين مدت زمان اندك بانوان زيادي به سوژه ي مد نظر ما مراجعه كردند، اندكي به وي نزديك تر شدم و متاسفانه متوجه وخامت اوضاع شدم چرا كه در عين ناباوري ديدم مواد مخدر در هر نوعي خيلی راحت بين اين افراد رد و بدل مي شود و خانمي كه جايگاهي ويژه در آرايشگاه داشت ساقي مواد مخدر بود.
مواد مخدري كه پليس براي بِه دام انداختن ساقيان آن در كوچه پس كوچه هاي شهر و در تاريكي شهر به دنبال آن ها است خيلي راحت و با بالاترين آرامش فكري و در راحت ترين حالت ممكن در آرايشگاه هاي زنانه كه به ظاهر مكاني بي خطر است رد و بدل مي شود.
اما اينكه چرا آرايشگاه ها و يا حتي باشگاه هاي ورزشي به چنين مكان هايي تبديل شده اند جاي بسي تعجب و سوالي بي جواب در ذهن مردم است،آيا عدم حضور گاه و بي گاه مأموران پليس دليل خوبي براي ايجاد چنين مكان امني براي اين سودجويان فرصت طلب نيست؟
جعفر بای جامعه شناس در خصوص زنانه شدن اعتیاد، مي گويد:متاسفانه جنس زن آسیب پذیریهای خاص خود را دارد و یکی از ویژگیهای زنان، تحت تاثیر قرار گرفتن است به طوری که نقش احساسات در زنان بیش از تعقل است بر همین اساس زنان خیلی سریعتر از مردان تحت تاثیر القائات و تبلیغات رسانهها قرار میگیرند.
این کارشناس آسیبهای اجتماعی افزود: یکی از مسائل بسیار مهم این است که قاچاقچیها برای افزایش بازار مصرف خود در اماکن تجمع زنان، تبلیغات میکنند زیرا زنان به زیبایی ظاهری خود بسیار حساس هستند بر همین اساس باشگاه های ورزشی و آرایشگاههای زنانه پاتوق فروشندگان مواد مخدر است.
وی گفت: زنان به خاطر زنانگی و خصلت مادر بودن تحت تاثیر این تبلیغات قرار میگیرند و در نتیجه این اتفاقات افزایش میل به مصرف مواد مخدر در زنان جامعه بیشتر میشود، به طوری که امروزه روند معتاد شدن زنان افزایش یافته است.
**اعتياد باتلاقی كه روز به روز عميق تر میشود
مصرف مواد مخدر شايد براي بار اول براي بانوان نيز همچون مردان خيلي جذاب باشد اما به قطع يقين بعد از گذشت چند سال تبعات ناگوار آن براي خانم ها بسيار بيشتر و نگران كننده تر است سميه 28 ساله كارشناس ارشد مديريت كه خود دو سال است درگير و مصرف كننده مواد مخدر است اين مطالب را بيان مي كند.
حميرا دوست سميه كه از دو سال گذشته مصرف مواد را با تعارف يكي از دوستان در يكي از همان مكان هاي امن با يكديگر آغاز كرده اند مي گويد شايد در حال حاظر كه ما شادابي و طراوت دوران جواني خود را از دست نداده ايم ،خيلي از مردم متوجه اعتياد ما نشوند اما در چند سال آينده مصرف اين مواد قطعا بر ظاهر ما تاثير گذاشته و همه متوجه مي شوند،كابوسي كه اي كاش هيچ وقت محقق نشود.
سميه در ادامه سخنان دوست خود گفت ما براي ترك اعتياد خود تلاش هاي زيادي را متحمل شده ايم اما در آخر به يك نسخه كلي ميرسيم كه آن هم بستري شدن در كمپ است چرا كه مراجعه زنان معتاد برای درمان به کمپ های اعتیاد همانا و انگ اعتیاد خوردن تا آخر عمر همانا و اين مسأله برای یک زن به عنوان سقوط است اما اگر یک مرد در همين شرايط باشد شرايط به كلي تغيير مي كند و اعتياد او به عنوان یک بیماری مطرح مي شود به همين دليل عطاي ترك مصرف مواد را به لقاي آن بخشيده و هرروز بيش از گذشته در گرداب آن فرو مي رويم.
هرچند باشگاه هاي ورزشی، خوابگاه ها و آرايشگاه های زنانه پاتوق اين روزهای ساقيان سودجويی شده است كه به هرقيمتی زنان را با عناوين جذاب و مورد دلخواه بانوان همچون لاغري،داشتن پوست خوب و ايجاد تمركز وارد گرداب اعتياد مي كنند، اما اي كاش رسانه ها و مسئولین با افزايش اطلاعات فردي افراد موجب شوند كه كسب و كار اين سودجويان به ظاهر دلسوز مختل شود.