مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست نسبت به عواقب رهاسازی ماهی قرمز در رودخانههای جاری هشدار داد.
علی تیموری در گفتوگو با خبرنگار سرویس «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،به درخواست سازمان محیط زیست از خانواده های ایرانی برای جلوگیری از رهاسازی ماهی قرمز در رودخانه ها و زیستگاه های اصلی گونههای بومی اشاره کرد و گفت: برخی شهروندان در 13 فروردین و پایان ایام نوروز با دلسوزی اقدام به رهاسازی ماهی قرمز خود در رودخانهها میکنند تا حیات خود را ا ادامه دهد، در حالی که این گونه رشد میکند و باعث میشود گونههای بومی رودخانه تحت تاثیر قرار گیرند.
نگرانی سازمان محیط زیست در ایام نوروز
تیموری با تاکید بر اینکه ماهیهای قرمز موجود در بازار رشد میکنند و باعث از بین رفتن گونههای نادر بومی میشوند، اظهار کرد: برای مثال گونه بومی رودخانه هراز، ماهی قزل آلای خال قرمز است؛ در حالی که ماهی قرمز به حدی رشد میکند که ماهی قزل آلا را میخورد و باعث از بین رفتن گونه بومی منطقه میشود. برهمین اساس این موضوع جزو نگرانیهای سازمان محیط زیست نیز هست.
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت صید و شکار در پایان خاطرنشان کرد: شهروندان اگرچه بنابر سنت گذشته اقدام به خرید این ماهیها میکنند که اگر نخرند و جایگزین داشته باشند، بهتر است، ولی از رهاسازی این گونههای مهاجم در رودخانههای جاری اجتناب کنند، تا گونههای بومی از بین نرود.
مگر گونه ابزی در رودخانه مانده است ؟؟؟؟ قبل از انقلاب رودخانه هراز پراز انواع ماهیان بوده و خود شاهد شکار ماهی اورنج که نام علمیش رانمیدانم بوده ام که حدود 1.5 متر بلندی داشت . الان جز اطراف مزارع پرورش ماهی که فقط قزالای پرورشی از استخر به داخل رود فرار میکندکه خود ازبین برنده قزالای خال قرمز هستند گونه های دیگر بسیار نایاب هستند . نفوذ فاضلاب معادن شن و فاضلاب رستوران ها وعدم کنترل بهداشتی از سوی مسیولان وعدم نا اگاهی و بصرفه نبود رعایت بهداشتی دلیل نفوذ به رود هراز وبستر ان میگردد . راه سازی ماهی انچنان خسارتی وارد نمیکند که مدیریت محترم اطلاعیه صادر کند اما سهل انگاری وبی توجهی به موارد یاد شده همچنان در حال نابودی زیست محیطی این رودخانه وبستر ان است . ایا سازمان ونهاد دلسوزی پیدا میشود تا پبگیری نماید؟؟؟