دوهفته نامه هراز امروز: این روزها و پا به پای گسترش فناوری های ارتباطی جدید، رسانه های ارتباط جمعی نیز از آن صورت های سنتی تغییر شکل داده است، بگونه ای که با یک چرخ کوتاه در شبکه ای نظیر تلگرام، می توانید از آخرین اخبار پیرامون موضوعات مختلف جامعه مطلع شوید. همین سرعت و راحتی در استفاده از این طیف رسانه ها بود که موجب استقبال روز افزون جامعه و جوانان از آنها شد. در همین راستا و در شهر خودمان آمل نیز کم نیستند کانال هایی که اخبار و تصاویر مربوط به این شهر را بازتاب داده و برخی نیز مورد تحسین واقع شده اند. “آمل زیبا”، یکی از همین کانال هاست که توسط یک فارغ التحصیل رشته حقوق راه اندازی شده و با اینکه خیلی از زمان تاسیس آن نمی گذرد، تا همین الانش هم دست بسیاری از سایت ها و مکتوبات خبری شهر و استان را از جهت تعداد مخاطب بالا برده است.
در یک عصر سرد زمستانی، پیرامون پیدا و پنهان “آمل زیبا” با آقای روح الله جوکار گپی زده ایم که امیدواریم از خواندنش لذت ببرید.
تبریک می گوییم بابت استقبال گسترده همشهریان آملی از کانال شما. برای شروع کمی از خودتان بگویید. این روزها چه می کنید؟
من متولد اردیبهشت ماه سال 70 در یک خانواده سنتی و مذهبی در شهر آمل هستم. دوران دبیرستان را در مدرسه صدرا گذراندم و همچنین عضو انجمن های اسلامی و تشکل هایی چون بسیج نیز بوده ام. از همان زمان کار تئاتر را هم شروع کردم. تحصیلات را تا لیسانس حقوق در پیام نور محمودآباد ادامه دادم و اکنون منتظر اعلام نتایج آزمون وکالت هستم. علاوه بر تئاتر در زمینه مستندسازی نیز فعالیت هایی داشته ام. از جمله با یکی از گروه های فعال مستندسازی، مستند بهمن 60 را ساختیم که سال گذشته از شبکه های مختلف سیما پخش شد. بزودی هم بزرگترین پروژه تاریخ سینمایی آمل را با نام “هبوط” کلید می زنیم که مربوط به قضایای بهمن سال 60 این شهرستان می شود.
برویم سر اصل مطلب؛ ایده “آمل زیبا” از کجا در ذهنتان شکل گرفت؟
ابتدا بگویم که من عکاس نیستم. اما این حرفه را دوست دارم و زمان هایی که حال خوبی ندارم، باعکاسی حالم خوب می شود. در زمان های خالی که داشتم در کانال های مختلف تلگرام عکس هایی از نقاط مختلف شهر قرار می دادم. این عکس های بشدت مورد استقبال قرار گرفت و به ذهنم رسید که چرا تعداد افراد بیشتری از تماشای این عکسها بهره نبرند. همچنین به این فکر می کردم که چرا همه در فضای مجازی دارند بد آمل را و کمبودها و خرابی های این شهر را می گویند. البته همه این مشکلات هست اما یک جایی هم باشد مه از زیبایی های شهر بگوید. آملی که 7 هزار سال قدمت و 4 هزار سال تمدن دارد. آملی که سرزمین علامتین است. شهری که بیش از 1100 شهید گرانقدر تقدیم انقلاب کرده است. بیشترین شهدای مدافع حرم و شهدای ترور به نسبت جمعیت خودش را دارد. این شهر باید زیبایی هایش به چشم بیاید. خیلی از شهرهای کشورمان که در جهان شهره اند شاید به اندازه آمل تاریخ نداشته باشند اما آنقدر روی داشته هایشان کار و تبلیغ کردند که به اینجا رسیدند. مثلا شاید خیلی ها ندانند که پل سی و سه پل اصفهان از پل دوازده چشمه آمل الگو گیری شده است. من تلاش مردم در حد بضاعت خودم زیبایی های آمل را به تصویر بکشم. همانطور که گفتم عکاس حرفه ای نیستم اما چون دلی این کانال را راه انداختم زیبایی های آن به چشم مردم آمده است.
همه عکسها را خودتان می گیرید؟
نخیر. بیشتر عکسهای طبیعت برای من ارسال می شود.
در راه اندازی “آمل زیبا” از کانال خاصی الگو گرفتید؟
نخیر. زمان راه اندازی آن، هیچ کانال این شکلی در مازندران وجود نداشت.
از برخوردها و بازتاب های خاطره انگیز تصاویرتان بگویید.
برای من خیلی جذاب و ارزشمند است که افرادی خصوصا کسانی که در خارج از آمل زندگی می کنند، با دیدن عکس ها خوشحال شده و اظهار محبت می کنند. یکبار سربازی از کنارک پیام داده بود و تشکر کرده بود که با این دیدن عکس ها دیگر احساس غربت نمی کنیم. همین پیام برای من بسیار ارزشمند است. همچنین یک قسمتی را در کانال اختصاص دادیم به اسم “پیام شهروند” که شهروندان انتقادات خود به مسئولین را مطرح می کنند. خوشبختانه به برخی از این مشکلات رسیدگی هم می شود. مثلا یکبار دانش آموزی پیام داده و خواستار آسفالت حیات و محیط مدرسه شان شده بود. هفته بعدش همین دانش آموز پیام داده که بخاطر پیگیری شما شهرداری این منطقه را آسفالت کرده است. همین که یک قدم برای ساختن شهر برمی داریم برای ما کافی است.
یا یک مورد دیگر. من یکبار یک عکسی از آقایی که در میدان هفده شهریور لبو می فروخت در کانال گذاشتم و نوشتم خیلی زیباست که این فرد در این شب سرد نان بازوی خودش را می خورد نه نان دزدی و اختلاس را. همان شب یک نفر پیام داد که این آقایی که عکسش را گذاشتی پدر خانم من است و زمانی که شما این کار را کردی، خانمم چقدر دعایت کرد و شما چقدر سربلند شدی.
یکبار هم یکی از اساتید دانشگاه تهران که آملی بود پیام گذاشت که اول صبح در این دود و دم تهران وقتی عکس شما از روستای مادری ام دلارستاق را دیدم چقدر حال خوبی به من دست داد.
زمان راه اندازی “کانال زیبا” فکر می کردید تا این حد بگیرد؟
اصلا. زمانی که این کانال شروع شد در مرحله اول 200 نفر از دوستان خودت را می توانی دعوت کنی. این تعداد در کمتر از یک هفته به هزار نفر رسید. همچنین تاکنون بالای 40 پیام از شهروندان دریافت کردم که بیشترشان تقدیر و تشکر بود که نشان می دهد راه ما در کانال درست بوده است.
برای مخاطبان ما یک خاطره از زمان عکاسی این کانال تعریف کنید.
همانطور که گفتم من هر وقت حالم گرفته باشد می روم عکاسی و خیلی هم این عکاسی زمان ندارد. یک شب ساعت دو بامداد در میدان هفده شهریور داشتم عکس می گرفتم که یک بنده خدایی با ماشین از کنارم رد شد. بلافاصله دنده عقب گرفت سمت من و پرسید: آقا شما مدیر کانال زیبایید؟ گفتم آره. یک بوقی زد و کفت داداش شما کارت خیلی درسته!
قسمت “پیام شهروند”؛ چندتایش به نتیجه رسیده است؟
یک موردش که آسفالت همان مدرسه بود. یکی هم مزاحمت های خیابانی در یکی از مناطق بود که پلیس وارد عمل شد و خودشان گفتند که ما بیخبر بودیم و از طریق اینترنت مطلع شدیم.
این بخش اولین هایی که راه انداخته اید، قضیه اش چیست؟
بخاطر ارتباط نزدیکی که از طریق این کانال با مردم پیدا کردم یک بنده خدایی این مطالب را از کتابی برای من فرستاد و من در کانال کار کردم.
یک اتفاقی که با “آمل زیبا” افتاد و اتفاق قشنگی هم هست، اینکه در ماورای همه این عکس ها و نوشته ها، آنچه در نهایت تقویت می شود هویت آملی و تحکیم وحدت مردم این شهر است. قبول دارید؟
دقیقا. طوایفی که در آمل وجود دارد اگر متحد و همراه و همدل باشند اتفاقا میتواند زمینه ساز رشد و توسعه شهر ما شود. برخی از من سوال کردند که طائفه شما کدام است؟ گفتم طائفه من تمام محلات و روستاهای آمل است.
هر چند که مهم ارتباط با توده مردم بود که حاصل شد اما از چهره ها و اساتیدی که درباره کانال بازخورد داشتید برایمان بگویید.
دونفر از اساتید دانشگاه تهران و امام صادق (ع) که اهل آمل بودند نظر دادند. همچنین یکی از اعضای آملی شورای شهر اردکان. همچنین از مسئولین باید تشکر کنم از آقای محمدی رئیس اداره ارشاد آمل، جناب آقای ابراهیم زاده، عضو شورای شهر آمل و همچنین آقای روزبه نصیری مدیر سایت خبری “هراز نو”
از نگاه شخصی خودت بهترین پست و عکسی که در این کانال گذاشتی، کدام بود؟
عکس هایی بوده که تا 50 هزاربار هم در کانال های مختلف دیده شده. اما عکسی که خود من خیلی دوستش دارم و بسیار هم دیده شده، عکسی از علامه حسن زاده آملی بود با جمله ای به این شرح: “در جوانی فکر می کردیم پیر اگر پیر هم شود شیر است اما پیر که شدیم فهمیدیم شیر هم اگر پیر شود، پیر و ضعیف خواهد شد. ”
برای آینده کانال چه برنامه هایی دارید؟ مخصوصا در بخش های چندرسانه ای.
فعلا بخاطر مشغولیت ها، آنطور که دلم می خواهد نمی توانم به کانال برسم. ولی طرح کمپین آمل زیبا را در ذهنم دارم که طی آن مردم از تیپ ها و مشاغل مختلف، نوشته هایی را در دستشان بگیرند که من آمل زیبا را دوست دارم. همچنین شاید در دو سه سال آینده سایت آمل زیبا را هم راه انداختم.
یک زمینه فرهنگی هم به مصاحبه بدهیم. کتاب و یا فیلمی که اخیرا دیدید و می خواهید به مخاطبان معرفی کنید؟ کدام است؟
کتابی که مدت زیادی از انتشارش می گذرد و من این روزها توانستم بخوانمش، کتاب “دا” بود که واقعا روی من تاثیر گذاشت بقدری که اگر فرصت کنم، دوباره آن را خواهم خواند. در میان فیلم و سریال ها نیز این شب ها “کیمیا” را می بینم.
اگر فرمایشی دارید و یا فکر می کنید سوالی باید پرسیده می شده و نشده است، بفرمایید.
این کانال می تواند منشا خیر و پیشرفت برای آمل شود. مثلا اولین جایی که دیوار مهربانی برای این شهر مطرح شده، “آمل زیبا” بود و خودمان هم اجرایی اش کردیم. ضمن اینکه در فکر نانوایی مهربانی هم برای آمل هستیم. همچنین بخش خیریه را راه انداخیتم که ماهی حدود یک میلیون و نیم جمع می شود.
یک مطلبی را در پایان می خواهم بگویم و آن اینکه گاهی اوقات ما مطالبی را در انتقاد از نماینده آمل در مجلس مطرح کردیم ولی تعدادی به ما ایراد گرفتند که مگر شما رسانه اید که از او انتقاد می کنید؟ سوال من از این عزیزان این است تعریف شما از رسانه چیست؟ آیا حتما یک رسانه باید مجوز داشته باشد تا رسانه باشد؟ بسیاری از سایت های و مجلات فعلی مازندران واقعا در بهترین حالت ممکن چند نفر مخاطب دارند؟ وقتی میانگین مطالب و عکسهای ما را حدود 5 هزار نفر می بینند، یعنی ما یک رسانه قدر و قدرتمندیم.
اتفاقا یکی از عواملی که به بیشتر دیده شدن آمل زیبا کمک کرد، کمپین نه به این کانال بود که توسط دوستداران آقای یوسفیان برای تحریم ما راه افتاد و جالب اینکه با این کمپین آنها، مخاطبان ما از 4000 یکباره به 5000 نفر رسید! گویا خود آقای یوسفیان بابت این اقدام به دوستانشان تذکر هم داده اند!
دوهفته نامه هراز امروز را از دکه های مطبوعاتی استان تهیه فرمایید
روح الله جوکار خیلی مرده ، درود بر شرف و غیرتش
درود بر جوان پرتلاش آملی،به امید موفقیت روز افزون
مجری و هنرمند عزیز آمل آقای جوکار با آرزوی موفقیت برای شما
آقای جوکار من عاشق کانال شما هستم و هر روز صبحم رو با چک کردن کانال شروع میکنم
ایشون مجری قهاری هم هستند, موفق باشی جوان مستعد شهرم
آمل زیبا فوق العادست
روح الله جوکار سالاره , از دوستان دوران دبیرستانم بود, یدونست
Chanale jazabie, khaheshan az daboodasht ax bezarid
با سلام
به نظر من بعد از این مصاحبه تقریبا کامل و معرفی کانال و مدیر کانال اگه در پایان لینک کانال را هم می گذاشتید گزارشتون کامل می شد .
روح الله جوکار چه خوشتیپ و خوجمله:)
قصد ازدواج نداره؟؟:):)
parchame amoleziba balast
کانالتون فوق العادست آقای جوکار ، مخصوصا قسمت پیام شهروند
مجری جوان و خوشتیپ آمل ، کانالتون عالیه ، واقعا حال آدمو خوب میکنه ، ممنونم
آقای جوکار کانالت خیلی عالیه امیدوارم که موفق باشید. آملی های عزیز به کانال آملیمه هم سری بزنید
https://telegram.me/amolimeh
آمل زیبا فوق العادست