بیشتر اوقات، ابزارهای پزشکی به خصوص ابزارهای جراحی تیز، برنده، قوی و آهنی در نظر گرفته میشوند و در این بین افراد به اریگامی و هنر «کاغذ و تا» به منظور ساخت ابزارهای جراحی فکر نکرده بودند. اما محققان و دانشمندان دانشگاه یانگ توانستند با الهام گرفتن از اریگامی و فرآیند هنر کاغذ و تا کردن آن ابزارهای جراحی را طراحی کنند که دیگر تیز و برنده نیست و به دلیل ظرافت در خراش دادن و ویژگی خاصی که دارند نیاز به بخیه زدن را کاهش میدهد.
اُریگامی یا «هنر کاغذ و تا» یکی از نوآوری در کارهای دستی ژاپنی محسوب میشود. هدف این هنر آفریدن طرحهای جالب از کاغذ با کمک تاهای هندسی است. اریگامی فقط از تعداد کمی از تاهای گوناگون استفاده میکند، ولی همین تاها میتوانند به روشهای گوناگونی ترکیب شوند تا طرحهای متفاوتی ایجاد کنند. به طور کلی، این طرحها با یک برگ کاغذ مربع شکل آغاز میشود، که هر طرف آن ممکن است به رنگ متفاوتی باشد و بدون بریدن کاغذ ادامه مییابد. اریگامی روش ارائه اشکال است که عمدتاً با خم کردن ماده مورد استفاده کاغذ بدست میآید.
هدف از به کارگیری این فرآیند و ساخت این ابزارهای جراحی کوچک و کوچکتر کردن برشهای جراحی و کاهش نیاز به بخیه است. از این طریق، محققان و دانشمندان ابزارهای جراحی مینیاتوری را طراحی کردند که برشهای بسیار ظریفی میزند. با استفاده از این ابزارها جراحتها بسیار ظریف اما عمقی میشود.
جالب این است که این ابزارهای جدید در ابتدا برای برش قسمتی از بدن نازک و ظریف است و به محض اینکه داخل میرود و به محل مورد نظر میرسد بزرگ میشود و عمل جراحی را مانند ابزارهای دیگر به خوبی انجام میدهد. در واقع، با استفاده از این ابتکار ابزارهای جراحی طبق نظر پزشک به اندازههای متفاوت درمیآید. الهام گرفتن از این نوآوری میتواند پیشرفتی بزرگ در علم پزشکی محسوب شود و سنگ بنای پیشرفتهای آینده باشد.
منبع: MedicalDaily