سید هادی علوی از راه پرورش و فروش شترمرغ امرار معاش می کند و برای 5 نفر هم اشتغالزایی کرده است. او معتقد است اگر مثل مردم عرق نریزد و به زحمت نیفتد، شباهتی به آنان نخواهد داشت.

شهرستان بندرگز عرصه فعالیت روحانی جوانی است که از احترامی بالا در میان مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان شهر برخوردار است. آنچه این احترام را برای حجت الاسلام والمسلمین سید هادی علوی رقم زده، شباهت او به مردم است. او می گوید یکی از توصیه های علامه حسن زاده آملی به طلاب را آویزه گوشش کرده: «آخوند باید شبیه مردم باشد، برای اینکه مردم شما را از خودشان بدانند، باید مثل مردم زندگی کنید.»

سید هادی علوی از راه پرورش و فروش شترمرغ امرار معاش می کند و برای 5 نفر هم اشتغالزایی کرده است. او معتقد است اگر مثل مردم عرق نریزد و به زحمت نیفتد، شباهتی به آنان نخواهد داشت.
ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش!+عکس

آقای علوی درباره علت روی آوردنش به عرصه پرورش شترمرغ می گوید: «خانواده ما نسل اندر نسل نجار هستند. پدر من نیز در کنار شغل کارمندی که داشت، یک نجار ماهر و توانا بود اما به دلایلی این شغل را کنار گذاشت. پدرم تا مدت ها پس از بازنشستگی به دنبال عرصه ای برای تولید و فعالیت می گشت تا اینکه پرورش شترمرغ علاقمند شد. وقتی از من دعوت کرد، با علاقه این کار را پذیرفتم. کار پرورش شترمرغ را در مزرعه من انجام می دهم و پدرم هم در محوطه منزل بلدرچین پرورش می دهد.»

او می افزاید: «برای شروع کار پرورش شترمرغ، سراغ چند نفر از پرورش دهندگان موفق در استان های همجوار رفتیم و مشاوره گرفتیم. خیلی زود با تهیه دستگاه جوجه کشی کار را شروع کردیم. شترمرغ پرنده بی پرواز و مقاومی است که در هر دمایی از منفی 30 درجه سانتی گراد تا مثبت 56 درجه سانتی گراد دوام می آورد.»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش!+عکس

شهرت سید هادی علوی با انتشار گزارش و تصاویری تحت عنوان «روحانی که روی پشت بام شترمرغ پرورش می دهد» کشوری شد. او درباره ماجرای پرورش شترمرغ روی پشت بام می گوید: «معلوم است که پشت بام جای پرورش شترمرغ نیست. شاید بشود دیگر طیور را در پشت بام پرورش داد اما جای شترمرغ روی پشت بام نیست. ماجرا از اینجا شروع شد که سرمای شدیدی در منطقه ما پدید آمد، طوری که تعدادی از جوجه شترمرغ ها تلف شدند. باید آن ها را به جای بهتری منتقل می کردیم، در نتیجه تعدادی از آن ها را موقتا به پشت بام خانه آوردیم. در همین حین یکی از همکاران خبرنگار شما آن گزارش و تصاویر را منتشر کرد و خیلی هم مورد توجه واقع شد. خیلی ها از سراسر کشور با من تماس گرفتند که راه های پرورش شترمرغ روی پشت بام را بیاموزند و من ماجرا را برایشان توضیح می دادم.»

آقای علوی از درآمد حاصل از پرورش و فروش شترمرغ هایش راضی است. او در این باره می گوید: «ما برای 5 نفر در مزرعه پرورش شترمرغ شغل ایجاد کرده ایم، بدون اینکه حتی از یک ریال تسهیلات بانکی استفاده کرده باشیم. در آمد پرورش شترمرغ مناسب است هرچند هنوز مصرف گوشت آن در میان مردم ما چندان جا نیفتاده است. البته ما مصرف شترمرغ را در بندرگز به میزان زیادی رواج داده ایم.»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش+عکس

او می افزاید: «اگر شترمرغ ها را دست دلال بدهیم، زنده آن را بین 800 تا 1 میلیون تومان از ما می خرد. اما اگر خودمان کشتار کنیم، فقط از فروش گوشت آن حداقل یک میلیون تومان درآمد کسب می کنیم. علاوه بر آن می توانیم جگر، سنگدان، قلم، روغن، پر و پوست شترمرغ را بفروشیم و پول بیشتری بدست بیاوریم. البته هدف اصلی من کسب درآمد نیست، صرف کار کردن و عرق ریختن خودش موضوعیت دارد و در کنار آن اشتغالزایی برای دیگران ارزش کار را افزایش می دهد.»

سید هادی علوی درباره نحوه فروش گوشت شترمرغ در بندرگز می گوید: «ما گوشت شترمرغ را در بندرگز نمی فروشیم، بلکه پیش فروش می کنیم! اولین بار برای فروش گوشت شترمرغ، به کسانی که اطرافم بودند گفتم این گوشت را مصرف کنید و اگر از مزه و کیفیت آن راضی بودید، پولش را پرداخت کنید. همه آن ها از دم تبدیل شدند به مشتری ثابت و روز به روز به تعداد متقاضیان گوشت شترمرغ اضافه شد.»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش+عکس

او درباره مزیت های گوشت شترمرغ، اظهار می کند: «گوشت گوسفند و گوساله 27 درصد کلسترول دارد اما کلسترول موجود در گوشت شترمرغ فقط 1 درصد است. به همین دلیل پزشکان بیماران قلبی را به مصرف گوشت شترمرغ توصیه می کنند. روغن شترمرغ هم برای درمان زخم و جای جوش و لک بسیار مفید است و به سرعت باعث بازسازی پوست می شود.»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش!+عکس

سید هادی علوی در عین حال ورزش های رزمی و کوهنوردی را به صورت جدی دنبال می کند. کشتار شترمرغ کاری است دشوار اما ورزیدگی این طلبه جوان، دشواری کشتار شترمرغ های 2 متری را برایش آسان کرده است. او در این باره خاطرنشان می کند: «متاسفانه کشتارگاه اختصاصی برای شترمرغ ها وجود ندارد. مجبوریم خودمان کشتار کنیم.»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش!+عکس

سید هادی علوی درباره مشکلات کار پرورش شترمرغ می گوید: «من و پدرم برای راه اندازی واحد پرورش شترمرغ از سرمایه شخصی و زمین خودمان استفاده کردیم و از هیچ نهاد دولتی درخواست کمک نکردیم. اما متاسفانه برخی کج سلیقگی ها کار را برایمان دشوار می کند. مثلا جهاد کشاورزی از صدور مجوز پرورش شترمرغ برای ما خودداری می کند. اگر بگویم علت مخالفتشان با صدور مجوز چیست، حتما تعجب می کنید. جهاد کشاورزی می گوید پرورش شترمرغ توجیه اقتصادی ندارد و به همین دلیل به شما مجوز نمی دهیم!»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش!+عکس

او می افزاید: «این حرف جهاد کشاورزی از اساس باطل است اما حتی اگر درست هم باشد، بنده قرار است ضرر کنم نه جهاد کشاورزی! در حال حاضر 5 نفر در این واحد تولیدی درآمد کسب می کنند و مخارج خانواده شان را از این طریق اداره می کنند، چطور توجیه اقتصادی ندارد؟! ضمن اینکه ما خبر داریم همین چند ماه قبل در نزدیکی های بندرگز برای یک واحد 3 هزارتایی پرورش شترمرغ، مجوز صادر شده است! این رفتارهای دوگانه چه سودی دارد؟»

حجت الاسلام والمسلمین سید هادی علوی در کنار اشتغال به کار تولید، یکی از فعال ترین روحانیون بندرگز در عرصه فرهنگی است. او علاوه بر اداره یکی از مساجد بندرگز، مدت هاست که دو هیات انصار الحسین (ع) و انصار المهدی (ع) را برای نوجوانان و جوانان بندرگز دایر کرده که به صورت هفتگی برگزار می شود و بسیار هم پر طرفدار است. سید هادی این دو هیات را به عرصه ای برای میدان دادن به طلاب و مداحان جوان برای کسب تجربه در سخنرانی و مداحی تبدیل کرده است.

او ضمن آسیب شناسی فعالیت های فرهنگی در مساجد کشور، می گوید: «شکاف سنی بین اعضای هیات امناء مساجد و جوانان و نوجوانان همواره باعث ایجاد مشکل شده است. متاسفانه طرفین به خاطر فاصله سنی زیاد یکدیگر را به طور کامل درک نمی کنند. در مسجد ما، از نظر هیات امناء حضور نوجوانان و جوانان در مسجد مساوی است با شکسته شدن استکان و نعلبکی ها! و مسجد هم جایی است که فقط وقت ظهر و مغرب درب آن بازگشایی می شود برای اقامه نماز و تمام!»

ماجرای خواندنی یک روحانی و شترمرغ‌هایش+عکس

سید هادی علوی خاطرنشان می کند: «به همین دلیل ناچار شدیم برای برگزاری جلسات هیات و کلاس های قرآن و اخلاق مکانی خارج از مسجد (نمازخانه یکی از پارک های بندرگز) را برای نوجوانان و جوانان در نظر بگیریم که جای تاسف دارد. دو هیات مذهبی انصار الحسین (ع) و انصار المهدی (عج) هر هفته جلسه دارند و نوجوانان و جوانان استقبال زیادی از آن به عمل می آورند. ما بهترین حلقه صالحین را در بندرگز تشکیل دادیم.»

حجت الاسلام والمسلمین سید هادی علوی می افزاید: «کار طلبه فقط نماز خواندن و منبر رفتن نیست. طلبگی را با کار کارمندی نباید اشتباه گرفت، روحانی شدن برای انسان تکلیف آور است. متاسفانه فاصله ما با مردم بعضا به جای اینکه کاهش یابد و به صفر برسد، افزایش یافته است.»

منبع:سازمان بسیج سازندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *