یک کارشناس مسائل مهدویت گفت: برای نوشتن وصیتنامه حتما لازم نیست که فرد مایملک خاصی داشته باشد، بلکه میتوان در رابطه با مسائل اخلاقی و تربیتی نیز وصیتنامه داشت.
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا فوادیان در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «خداوند در سوره بقره به مسلمانان توصیه میکند که حتما وصیت نامه خود را قبل از مرگ بنویسند» اظهار کرد: از نظر فقها نیز پسندیده است که انسان وصیت نامه خود را تنظیم کند. با نوشتن وصیت نامه تکلیف خیلی از چیزها برای خود فرد و بازماندگان مشخص میشود و برکات بسیار فراوانی دارد. فرد میتواند وصیت نامه را در ثلث مال خود تنظیم کند. در روایات داریم نوشتن وصیت نامه حتی باعث طول عمر میشود.
این کارشناس مسائل مهدویت با بیان اینکه «شخصیتهای بزرگی همچون امام (ره) نیز وصیت نامه سیاسی و الهی دارد» تاکید کرد: فرد در وصیت نامه پس از اینکه به رسالت پیامبر (ص) و ائمه معصوم (ع) تاکید میکند باید اگر حقی از حق الناس و یا حق الله بر گردنش است در وصیت نامه ذکر کند. کسی که میخواهد وصیت نامه بنویسد میتواند برای آشنایی بیشتر با احکام آن به رسالههای مراجع مراجعه کند.
وی ادامه داد: بهتر است در نوشتن وصیتنامه طبق نظر مرجع تقلید عمل کنیم، ولی وجه عمومی نوشتن وصیت نامه این است که حقانیت دین و دیانت در آن مشخص شود. فرد میتواند نکاتی را در وصیت نامه بنویسد که بعد از او افراد به آن عمل کنند.