رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره اقتصاد کشاورزی در شرایط پساتحریم گفت: اگر ارتباط ما با دنیا خوب شود میتوانیم از مراکز تحقیقاتی دنیا بهتر استفاده کنیم ولی یک خطر را هم احساس میکنیم.
عباس رجایی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا عنوان کرد: برخلاف صنعت و حوزههای دیگر، شاید نیاز به حضور بازارهای بینالمللی در حوزه کشاورزی به جز بحث سرمایهگذاری و بحثهای خاصی مثل یکسری داروهای دامپزشکی و برخی دانهها که به عنوان بذر استفاده میشوند نداشته باشیم؛ ولی به هر حال اگر ارتباطات ما با دنیا خوب شود، میتوانیم از مراکز تحقیقاتی دنیا خوبتراستفاده کنیم و بعضی از امکاناتی که تا امروز نمیتوانستیم وارد کشور کنیم، وارد میشود.
وی ادامه داد: یک خطر را هم احساس میکنیم و آن هم این است که باز شدن درها و سهل شدن روابط مالی با دنیا، حجم واردات کالاهای اساسی و نهادهها را به کشور ما بیشتر کند. باید مواظب باشیم که چنین اتفاقی برای کشور ما نیفتد. مثلا الان که بحث آزاد شدن داراییهای ما در خارج از کشور هست، به این بهانه که نمیخواهیم تورم در کشور افزایش پیدا کند و بیماری هلندی پیدا شود، کالای اساسی و نهاده وارد کنیم. اینها به ضرر کشور است و به نفع بخش کشاورزی هم نیست.
وی گفت: اگر سهمی از این مبلغ تعیین کنیم که زیرساختهای بخش کشاورزی درست شود و روی گلخانهها و آبیاری سرمایهگذاری کنیم به نفع بخش کشاورزی خواهد بود.
رئیس کمیسیون کشاوزی درباره تحقق سرمایهگذاریِ زیرساختی در این بخش نیز خاطرنشان کرد: همه از این صحبت میکنیم که این کارها انجام شود ولی آنچه محقق میشود، چیزی نیست که میگوییم؛ مثلا این امر در لایحه ششم توسعه که به مجلس آمده خیلی ضعیف دیده شده است.