هـراز نـو: آیا حضور نامزدهای انتخابات در رسانهها چه آنها که رد یا عدم احراز صلاحیت شدهاند و چه آنها که تاییدیه خود را از هیات نظارت استان دریافت نمودهاند، منع قانونی دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوال سراغ علیرضا یونسی و مهرداد ابراهیمی رئیس و مدیر کل ستاد انتخابات استان مازندران رفتیم تا نظر قانون را در این مورد بدانیم.
اگر در تبلیغات و بازرایابی تجاری یافتن مشتریهای جدید و حفظ مشتریهای ثابت مدنظر میباشد، در بازاریابی و تبلیغات سیاسی، تولید و حفظ رای اهمیت دارد. لذا نامزدهای انتخاباتی که در طول مدت سال با نشستهای خانگی، جلسات و مصاحبهها اقدام به معرفی خود و جلب افکار عمومی مینمایند، در برههای از زمان همچون ایام تبلیغات رسمی نیاز به حفظ پشتوانههای مردمی و آرای ایجاد شده در طول سال تا رسیدن به نتیجه مطلوب را دارند.
ایام اعتراض به رد یا عدم احراز صلاحیت نامزدها تا تایید صلاحیت نهایی از جمله برهههای حساسی است که ضروری است نامزدهای انتخابات ضمن حفظ انگیزه و انرژی هواداران خود، از فضای رقابتی موجود با سایر نامزدها عقب نمانند و همچنان در کورس رقابتها باقی بمانند.
ولی آیا حضور نامزدهای انتخابات در رسانهها چه آنها که رد یا عدم احراز صلاحیت شدهاند و چه آنها که تاییدیه خود را از هیات نظارت استان دریافت نمودهاند، منع قانونی دارد؟ برای یافتن پاسخ این سوال به سراغ رئیس و مدیر کل ستاد انتخابات استان مازندران رفتیم تا نظر قانون را در این مورد بدانیم:
رئیس ستاد انتخابات استان مازندران:
حضور نامزدها در رسانهها به عنوان کارشناس مانعی ندارد
علیرضا یونسی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با اظهار اینکه حضور نامزدها در رسانهها به عنوان کارشناس مانعی ندارد، بیان کرد: نامزدها میتوانند اندیشهها و دیدگاههای خود را مطرح کنند به گونهای که بحث کاندیداتوری و وعدههای تبلیغاتی طرح نشود و شائبه انتخاباتی نداشته باشد.
رئیس ستاد انتخابات استان مازندران ، درباره نحوه تایید یا رد صلاحیتها، گفت: بعد از اتمام ثبتنام، مراجع چهارگانه (قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و ثبتاحوال) به تناسب سنخیت کاری خود درباره نامزدها نظر میدهند که گزارش آنها به ما ارجاع شد و ما نیز به وزارت کشور ارجاع میدهیم قانون میگوید این گزارشها نیاز است مستند و اختصاصا مرتبط به خود کاندیدا باشد و این گزارشات را فرماندار حوزه انتخابیه اصلی در جلسه هیات اجرایی یا در جلسات آن مطرح میکند و نهایتا به یک جمعبندی قانونی میرسند و در صورت عدم صلاحیت، به نامزد مورد نظر دلایل آن را اعلام میکنند و در مرحله بعد در اختیار هیات نظارت قرار میگیرد و پس از نظر آنها، هیات مرکزی نظارت و در نهایت شورای نگهبان است که تایید یا رد آن را اعلام میکند و کاندیدای تایید صلاحیتشده یک هفته برای مجلس و 15 روز برای خبرگان فرصت تبلیغات دارند.
مدیر کل سیاسی و انتخابات مازندران:
حضور در رسانهها بدون استفاده از لفظ کاندیدا منع قانونی ندارد
در همین راستا مهرداد ابراهیمی مدیر کل سیاسی و انتخابات استان مازندران در گفتوگو با خبرنگار مازندمجلس پیرامون حضور نامزدهای انتخابات در رسانهها گفت: حضور تمامی نامزدهای انتخابات اعم از نامزدهای تایید شده، رد صلاحیت شده و عدم احراز، در رسانهها بدون اشاره به کاندیداتوری منع قانونی ندارد و تاثیری در نظر شورای محترم نگهبان نخواهد گذاشت.
مدیر کل سیاسی و انتخابات مازندران نشستها، جلسات خانگی و مصاحبهها به عنوان کارشناس و بدون استفاده از لفظ کاندیدا را فاقد منع قانونی دانست و تصریح کرد: اما همه کاندیداها باید از فعالیتهایی که شائبه تبلیغات زودهنگام دارد پرهیز نمایند. مازندمجلس
سامانه جامع اطلاع رسانی و تبلیغات انتخابات مردمی تام
تام افقی نو در اطلاع رسانی انتخابات
اپلیکیشن موبایلی ویژه نامزدهای انتخاباتی – 29بهمن تا 5اسفند ماه 1394
انتخابات مجلس شورای اسلامی دوره دهم و مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم اسفند(94)
اطلاعات عمومی و اختصاصی نامزدهای انتخاباتی در کل کشور
دارای مجوز رسمی به شماره 20105525 از مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر http://www.taam.ir
شماره سامانه تلفن گویا 33127088 086
شماره سامانه پیامک 30007650005255