اغلب مردم از کارت‌های اعتباری استفاده می‌کنند و از این طریق بیشترین فرصت را در اختیار کلاهبرداران اینترنتی قرار می‌دهند.
سرهنگ محمدنژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران در تشریح موضوع گفت: کلاهبرداران آنلاین با روش‌هایی بسیار آسان و بدون نیاز به قدرت فیزیکی و آمادگی بدنی، توسط مهارت‌های برنامه‌نویسی به اهدافشان می‌رسند. این مجرمان در انتظار کاربران می‌مانند تا توسط سایت‌های فیشینگ و تروجان‌ها پول‌هایشان را به سرقت ببرند.
ایشان در ادامه برای امنیت خدمات مالی آنلاین نکات ذیل را یادآور شدند:
۱٫ سرقت کلمه عبور با استفاده از بدافزارها کار ساده‌ای نیست. مجرمان سایبری معمولا از روش‌های ساده‌تر مانند فیشینگ استفاده می‌کنند که امروزه این روش بسیار گسترده شده است و هر زمان که دسترسی به اینترنت میسر باشد این خطر در کمین کاربران می‌ماند. به همین دلیل نباید رمز کارت اعتباری وCVV2 و نام کاربری را در اختیار دوستان و آشنایان هم قرار داد.
۲٫ قبل از ورود به سیستم پرداخت آنلاین بانکتان مطمئن شوید که از یک وب سایت جعلی با اتصالی بدون محافظت استفاده نکنید. یک URL جعلی می تواند حروف، اعداد یا نمادهای اضافی در خود داشته باشد.
۳٫ همیشه بعد از اتمام کارهای آنلاین بانکی روی گزینه خروج کلیک کنید. هیچگاه مرورگر را نبندید و یا بر روی گزینه بازگشت کلیک نکنید، هرگز وقتی در اتصال با شبکه‌های وای‌فای عمومی مانند (کافی‌شاپ‌ها، هتل‌ها و رستوران‌ها) هستید کارهای بانکی و معاملات مالی را انجام ندهید.
۴٫ برای بهبود امنیت خود باید از کارت‌های اعتباری مختلف استفاده کنید، مانند کارت‌هایی که مبالغ کمتری را در خود دارند تا بتوانید از حساب پس اندازتان محافظت کنید.
۵٫ شما باید از کلمه عبوری قوی و منحصر بفرد استفاده کنید و از دو عامل احراز هویت برای حفاظت از حساب‌های مالی خود بهره بگیرید.
۶٫ متاسفانه هیچ راه حل جهانی وجود ندارد تا ما از تروجان ها در امان بمانیم. تروجان ها می‌توانند در برنامه‌های کاربردی تلفن‌های همراه وجود داشته باشد و زمانی که پیامک‌های رهگیری که از بانک برایتان ارسال می‌شود را تحت نظر بگیرند تا در زمان درست به حساب‌های بانکی‌تان دسترسی پیدا کنند. هیچ کاربری از دست تروجان‌ها در امان نمی ماند،به همین دلیل نصب نرم افزارهای امنیتی قابل اعتماد بر روی گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، لپ‌تاپ‌ها و رایانه‌های شخصی بسیار مهم و لازم است.
۷٫ تروجان ها با هم متفاوت هستند، برخی از آنها جاسوسی کلمه‌های عبور را انجام می‌دهند برخی دیگر هم از صفحه نمایش عکس می‌گیرند. در این صورت کسانی که از گزینه “نمایش کلمه عبور” استفاده می کنند در معرض خطر بیشتری قرار خواهند گرفت. بهترین راه برای در امان ماندن از تهدیدات سایبری استفاده از طرح های امنیتی مناسب می باشد.
در پایان سرهنگ محمد نژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران اظهار داشت با توجه به افزایش کلاهبرداری های آنلاین ، در صورت مشاهده این قبیل کلاهبرداری ها، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسwww.cyberpolice.ir بخش “گزارش وب ‌سایت ‌های متخلف” گزارش نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *