در حال حاضر اخباری مبنی بر آغاز موج دوم بیماری آنفلوآنزا در فضای مجازی انتشار یافته که ترس بسیاری در مردم ایجاد کرده و مردم خواستار توجه بیشتر مسئولان بهداشتی هستند.
شیوع بیماری نگرانی بسیاری در میان مردم ایجاد کرد، بهطوری که افراد با مشاهده کوچکترین علائم سرماخوردگی تصور میکنند که به بیماری مبتلا شدند و ماسک زدن افراد نیز موضوعی جالب توجه بوده و برخی افراد در خودروهای شخصی از ماسک استفاده میکنند.
در حال حاضر اخباری مبنی بر آغاز موج دوم بیماری آنفلوآنزا در فضای مجازی انتشار یافته که ترس بسیاری در مردم ایجاد کرده و مردم خواستار توجه بیشتر مسئولان بهداشتی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این زمینه در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: رعایت بهداشت فردی و شستوشوی مرتب دستها مورد تأکید بوده و اگر فردی کوچکترین علائم سرماخوردگی را دارد، به توصیههای بهداشتی توجه جدی داشته باشد و حتماً هنگام عطسه یا سرفه با دستمال جلوی صورت خود را نگه دارد.
محسن اعرابی اضافه کرد: بهترین راه درمان بیماری رعایت بهداشت، استراحت، مصرف مایعات و آبمیوه تازه و بخور است تا دوره بیماری طی شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: مردان و زنان بالای 65 سال و بهویژه بیماران دیالیزی، دیابتی، ریوی و قلبی، سالمندان و زنان باردار باید بیشتر مراقب باشند و حتماً نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
اعرابی تصریح کرد: علائم هشداردهنده آنفلوآنزا برای ارجاع بیماران به مراکز درمانی شامل تنگی نفس و نشانههای دسترس تنفسی، تغییر رنگ مخاطها و گرایش به کبودی، خلط خونی یا رنگی، درد یا احساس فشار در قفسه سینه یا شکم، تغییر در وضعیت خلق و خو، سرگیجه ناگهانی و کاهش هوشیاری، تب شدید بیشتر از سه روز بهویژه همراه با حال بد عمومی، کاهش فشار خون، استفراغ شدید یا مداوم و عود ناگهانی تب و سرفه شدید پس از بهبود علائم آنفلوآنزاست.
وی با اشاره به اینکه افراد از دست دادن و روبوسی با افراد مبتلا پرهیز کنند، گفت: درست است شاهد ابتلای افراد به ویروس آنفلوآنزا هستیم، ولی همه ما میتوانیم با رعایت توصیههای بهداشتی از گسترش بیماری جلوگیری کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه علائم بیماری در کودکان متفاوت است، اظهار کرد: بیحالی، بیاشتهایی و تب از جمله علائمی بوده که لازم است افراد در صورت مشاهده تنگی نفس سریعاً به بیمارستان مراجعه کنند.
اعرابی با اعلام اینکه تنها کار ما پیشگیری است، افزود: افراد بهویژه گروههای پرخطر با مشاهده علائم بیماری در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه مردم تصور بدی از بیمارستانها نداشته باشند، یادآور شد: مردم تصور نکنند بیمارستانها از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند و تعداد بسیاری از بیماران در بیمارستانهای مازندران بستری و مرخص شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره اینکه فصل شیوع بیماری آنفلوآنزا میتواند دو یا سه موج داشته باشد که معمولاً موجهای دوم و سوم خفیفتر است، گفت: در حال حاضر ما در مراحل پایانی موج اول بیماری آنفلوآنزا هستیم و نمیدانیم موج دوم چه زمانی آغاز میشود، بهدلیل اینکه تعداد بیماران بستری ما کاهش یافته است.
اعرابی خاطرنشان کرد: تا پایان فصل سرما همچنان مردم تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی در پایان از مردم خواست تا بهداشت فردی بهویژه شستوشوی مرتب دستها را رعایت کرده و در صورت ابتلا به پزشک مراجعه کنند و در منزل استراحت داشته باشند.