در حالی در آستانه آغاز سال 2016 میلادی هستیم که جهان در سال 2015، شاهد وقایعی بود که گاه سبب خنده و نشاط و گاه سبب غم و اندوه می شد. رسانه های جهان نیز در چند روز گذشته و در آستانه سال نوی میلادی، بسیاری از وقایع تلخ و شیرین سال 2015 را بررسی کردند. این گزارشها هرکدام بطور جداگانه در روزهای اخیر به سمع و نظر خوانندگان گرامی رسید. اینک و در آخرین ساعات از واپسین روز سال 2015، مروری داریم بر مهمترین وقایع و رخدادهای سالی که گذشت، از قاب رسانه های جهان.
بیزینس اینسایدر:
در ابتدا به گزارش نشریه “بیزینس اینسایدر” می پردازیم. این نشریه در گزارشی، مهمترین وقایعی که سال 2015 را تکان داد، بررسی کرد. در این گزارش که به مهمترین وقایع سیاسی سال 2015 می پردازد، حمله به نشریه فکاهی شارلی ابدو، حملات تروریستی داعش، دیدار تاریخی رئیس جمهور آمریکا و همتای کوبایی اش و توافق آنها برای از سرگیری روابط از جمله حوادثی است که این نشریه به آنها اشاره می کند.
دیدار تاریخی اوباما و رائول کاسترو
دیلی کالر:
نشریه اینترنتی دیلی کالر نیز در گزارشی بطور اخص به جنایات و فعالیت های داعش در سالی که گذشت، پرداخت. دیلی کالر گزارش داد داعش سه سال است فعالیت های جنایتکارانه خود را در سوریه آغاز و تا عراق گسترش داده است. اما اعضای این گروه تروریستی در سال 2015 حملات خود را تا اروپا، شمال آفریقا و حتی آمریکا توسعه دادند. این نشریه سپس به بررسی بخشی از فعالیت های گروه تروریستی داعش در سال 2015، از هک کردن توییتر ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا تا زنده سوزانده شدن “معاذ الکساسبه،” خلبان اردنی پرداخت. این نشریه سپس با اشاره به اعدام 25 نیروی ارتش سوریه در شهر تاریخی تدمر، به بررسی تخریب این شهر باستانی می پردازد. دیلی کالر همچنین ورود سردار سلیمانی به جبهه مبارزه با داعش را از مهمترین وقایع سال 2015 توصیف می کند.
سوزانده شدن مغاذ الکساسبه، خلبان اردنی
بی بی سی:
اما بی بی سی، رسانه دولت انگلستان نیز تلاش کرد بخشی از تلخ و شیرین ها و اخبار جنجالی سال 2015 را به قاب تصویر بکشد. این رسانه درگزارشی به قلم “جان سیمپسون،” ویراستار امور بین الملل نوشت: “سال 2015 با حوادث دردناک و اتفاقات ناگواری همراه بود. در سالی که گذشت، بحران مهاجرت و تهدیدات تروریستی داعش بیش از همه جامعه بین الملل را تحت تأثیر قرار داد.”
همچنین قدرت نمایی “ولادیمیر پوتین،” رئیس جمهور روسیه و توافق هسته ایران و قدرت های جهانی از رخدادهای مهمی بود که بی بی سی به آنها پرداخت. بی بی سی نوشت: پس از نزدیک به 13 سال، سرانجام ایران و قدرت های غربی توانستند به یک توافق جامع درباره فعالیت های هسته ای تهران و لغو تحریم های اقتصادی دست یابند. طبق نظر بی بی سی، این توافق فصل جدیدی را در عرصه بین الملل پیش روی ایران گشود.
آسوشیتد پرس:
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس از دیگر رسانه هایی بود که به 10 رخداد برتر سال 2015 پرداخت. آسوشیتد پرس اعلام کرد طبق نظرسنجی سالانه ای که این خبرگزاری انجام داده، حملات گروه تروریستی داعش و تلاشهای جهانی برای نابودی این گروه تروریستی به عنوان رخدادهای برتر سال 2015 میلادی انتخاب شده است. این خبرگزاری قانونی شدن ازدواج همجنسگرایان در 50 ایالت آمریکا و حملات تروریستی پاریس را به ترتیب در رتبه های سوم و چهارم قلمداد می کند.
گزارش ای یو آبزرور:
نشریه اینترنتی “EUobserver” نیز در آستانه سال نوی میلادی، به عملکرد متزلزل اروپا برای حل بحران مهاجران پرداخت.
این نشریه که اخبار و تحولات کشورهای “اتحادیه اروپا” را پوشش می دهد، در گزارشی به بررسی مشکلات اروپا پس از ورود مهاجران و پناهجویان در حال فرار از جنگ پرداخت.
سی ان ان:
اما رسانه دیگری که تلاش کرد حوادث و رخدادهای مهم سال 2015 میلادی را به تصویر بکشد، شبکه آمریکایی سی ان ان بود.
پایگاه اینترنتی سی ان ان در گزارشی، 10 واقعه مهم و تأثیر گذار سال 2015 را معرفی کرد. این رسانه، بحران داخلی سوریه، تلاش هزاران مهاجر برای عبور از دریای مدیترانه و جان باختن بسیاری از آنها، به خصوص خردسالان را جهنم واقعی در سال 2015 توصیف کرد.
سی ان ان همچنین با عنوان “همه ما پاریسی هستیم” به دو حمله جداگانه به دفتر مجله شارلی ابدو و عملیات تروریستی ماه نوامبر پاریس پرداخت.
سی ان ان همچنین رسوایی فولکس واگن، و رسوایی تعدادی از مقامات ارشد فوتبال، از جمله سپ بلاتر، رئیس فیفا و میشل پلاتینی، رئیس فدراسیون فوتبال اروپا-یوفا- را در پرونده فساد مالی از دیگر وقایع مهم سال 2015 توصیف کرد.
سپ بلاتر
این رسانه به زلزله مهیب نپال که جان دست کم 9 هزار نفر را گرفت، نیز اشاره می کند.
ماهنامه وایرد:
ماهنامه آمریکایی وایرد نیز در گزارشی، 2015 را سالی نا امن در فضای مجازی توصیف کرد. این نشریه در پایگاه اینترنتی خود نوشت: در سال 2015 اتفاقات زیادی رخ داد که ثابت کرد اینترنت دیگر محیطی امن برای فعالیت به شمار نمی رود.
ان بی سی نیوز:
“ان بی سی نیوز” نیز در گزارشی با بررسی مهمترین رویدادهای اقتصادی جهان در سال 2015، کاهش شدید رشد اقتصاد چین را مهمترین حادثه امسال معرفی کرده است. ان بی سی نیوز همچنین طراحی خودروهای بدون راننده، ادغام چند شرکت بزرگ آمریکایی و معرفی “اپل واچ” را از دیگر رخداد های اقتصادی سال 2015 توصیف کرد.
فیگارو:
روزنامه فرانسوی فیگارو نیز با بررسی 10 خبر خوش سال 2015 میلادی، توافق هسته ای را جزء مهمترین ها بیان کرد. فیگارو توافق هسته ای ایران را گامی به سوی صلح خواند و آن را تاریخی توصیف کرد. این روزنامه کاهش فقر شدید در جهان، بازگشایی سفارت های کوبا و آمریکا پس از نیم قرن، اعلام طولانی ترین دوره سلطنت در انگلیس به نام ملکه الیزابت و رأی دادن زنان در عربستان برای نخستین بار را از دیگر اخبار مهم سال 2015 اعلام کرد.
یو اس ای تودی:
پایگاه اینترنتی “یو اس ای تودی” نیز تلاش کرد مهمترین وقایع سال 2015 را در قالبی تصویری به نمایش گذارد. از جمله تصاویر منتشر شده در این رسانه، جسم بی جان “الان،” کودک سوری غرق شده نزدیک ساحل ترکیه بود.
الان، کودک کرد سوری
تلگراف:
نشریه تلگراف نیز تلاش کرد در آستانه سال نوی میلادی، تصویری متفاوت تر از رسانه های دیگر منتشر کند. پایگاه اینترنتی تلگراف درگزارشی، تصاویری عجیب و جالب را از سال 2015 میلادی منتشر کرد.
مرد چینی که به راحتی خود را داخل لوله ای به قطر 40 سانتی متر جا کرد.
ابرهای آسمان لیورپول در انگلیس که تصویر یک کوسه را ترسیم کرده اند.
برخورد عجیب یک خودرو با پشت بام خانه ای در شهر دوربان در آفریقای جنوبی
اشعه ایکس گیر کردن یک کف گیر در گردن زن چینی در شهر “دونگوان” چین را نشان می دهد.
یک مرد هندی برای ثبت نام خود در کتابهای رکورد، بیش از 550 سوزن در صورتش فرو کرد. وی به مرد سوزنی هند مشهور شده است.
یک کامیون در چین از روی پل “کون مینگ” در جنوب غربی این کشور سقوط کرد.
رکورد طولانی ترین شیشلیک در شهر زکوپانا در لهستان شکسته شد.
* تهیه و تنظیم: محمد حسن خلیلی