طبق یافته اخیر محققان، وجود میزان پایین آنتی بادی در بزاق دهان با افزایش احتمال خطر مرگ زودهنگام ارتباط دارد.
 محققان دانشگاه بیرمنگام انگلستان در مطالعه اخیر خود به بررسی ارتباط بین آنتی بادی موجود در بزاق دهان موسوم به ایمنوگلوبولین A (IgA) و نرخ مرگ و میر در کل جمعیت پرداختند.
ایمنوگلوبولین ها، یا آنتی بادی ها، پروتئین های مترشحه از طریق سلول های سفید خون بوده که برای مبارزه با بیماری های عفونی ضروی هستند.
محققان به رابطه منفی بین میزان ترشح IgA و نرخ مرگ و میر به هر علتی پی بردند. بررسی های بیشتر آشکار ساخت که این ارتباط با مرگ و میرهای ناشی از سرطان بسیار بیشتر است.
«آنا فیلیپس»، محقق این مطالعه، در این مورد می گوید: «ما بر برخی فاکتورها نظیر سن، وراثت یا بیماری ها کنترل نداریم، اما سلامت عمومی ما تحت تاثیر موارد زیادی از جمله استرس، رژیم غذایی، ورزش کردن، مصرف الکل و سیگار کشیدن است.»
در این مطالعه، ۶۳۹ فرد بزرگسال با میانگین سنی ۶۳ سال در سال ۱۹۹۵ حضور داشتند که میزان IgA مترشحه بزاق دهان آنها در آن سال اندازه گیری شد و نرخ مرگ و میرشان تا ۱۹ سال بعد پیگیری شد.
به گفته محققان این مطالعه، هر چقدر میزان این آنتی بادی مترشحه کمتر باشد، احتمال مرگ شخص افزایش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *