اخیرا شایع شده است که کلاهبرداران با راه اندازی یک سایت به ظاهر قانونی تحت عنوان موسسه خیریه برای بیماری های خاص یا … اقدام به کلاهبرداری از افراد می کنند . اما این نوع کلاهبرداری به شیوه نوین و جدید اداره و سازماندهی می شود.
سرهنگ محمدنژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران در تشریح موضوع گفت: همگام با اینکه به واسطه اطلاع رسانی به مردم ، علم و آگاهی افراد نسبت به انواع کلاهبرداری بالا می رود و افراد قادر به تشخیص این نوع کلاهبرداری ها می شوند، کلاهبرداران نیز به سراغ روش های مختلف برای فریب افراد می روند. یکی از این روش ها، ترکیب چند نوع دسیسه در فضای مجازی است به طوری که به سادگی قابل تشخیص نمی باشد.
ایشان در ادامه افزودند: اخیرا شایع شده است که کلاهبرداران با راه اندازی یک سایت به ظاهر قانونی تحت عنوان موسسه خیریه برای بیماری های خاص یا … اقدام به کلاهبرداری از افراد می کنند. اما این نوع کلاهبرداری به شیوه نوین و جدید اداره و سازماندهی می شود به گونه ای که در این سایت ها کالاهایی را به فروش می رسانند که عواید آن به اصطلاح صرف خیریه می شود اما در غالب این کار به ظاهر نیکو ، از چند جهت کلاهبرداری می کنند.
اول اینکه محصولات تقلبی و بی کیفیت را با قیمتی بسیار گران به افراد می فروشند و مردم با اینکه می دانند این کار ارزش ندارد، با فکر اینکه عواید نصیب افرادی که از بیماری های خاص رنج می برند، می شود، آن را می خرند. از طرفی پس از اینکه خرید در سایت ثبت شد، کاربران را برای پرداخت هزینه به صورت اینترنتی به یک درگاه بانکی هدایت می کنند که در آنجا خود یک کلاهبرداری دیگر به نام فیشینگ اتفاق می افتد و کلاهبرداران از طریق این درگاه جعلی به ثبت و استفاده از اطلاعات کارت بانکی افراد می پردازند که در اولین زمان ممکن می توانند تمام پول حساب آنها را برداشت کنند.
از طرفی از طریق لینک هایی که در سایت قرار می دهند ممکن است ویروس یا هر نرم افزار مخربی را در کامپیوتر افراد بفرستند و از آن جهت نیز باعث ضرر به هموطنان شوند و حتی ممکن است با دریافت اطلاعات ایمیل افراد، این ایمیل ها را در اختیار کلاهبردارانی که spam می فرستند، قرار دهند و از آن جهت نیز باعث آزار شوند. سرهنگ محمدنژاد در خاتمه هشدار داد: همیشه باید مراقب باشیم که کلاهبرداران در فضای مجازی از هر وسیله و هر سوژه ای برای سوء استفاده و کلاهبرداری استفاده می کنند.
همواره زمانی که قصد کمک به موسسات خیریه و نیکوکاری را دارید، ابتدا در رابطه با آنها تحقیق کنید و در صورت اطمینان و بررسی سایت اقدام به کمک کنید. لازم به ذکر است تنها تعدادی از مؤسسات خیریه دارای مجوز می باشند و می بایست آنها را شناسایی و اقدام به پرداخت وجه کنیم.
در پایان سرهنگ محمد نژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران اظهار داشت با توجه به افزایش این گونه کلاهبرداری ها ، در صورت مشاهده این قبیل کلاهبرداری ها، آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسwww.cyberpolice.ir بخش “گزارش وب ‌سایت ‌های متخلف” گزارش نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *