هر بار با همسرتان در مورد گرفتن يك تصميم ساده دعوا می کنید؟ این مطلب برای شماست.
 شايد از نظر شمايي كه نمي‌توانيد 5 دقيقه در مورد گرفتن يك تصميم ساده با همسرتان حرف بزنيد و بي‌آنكه ميانه‌تان شكراب شود از پاي ميز مذاكره بلند شويد، مردها عجيب‌ترين آدم‌هاي روي زمين باشند. اما واقعيت اين است كه مردها چندان هم عجيب نيستند. اغلب آقايان الگوهاي واحدي براي فكر كردن و واكنش نشان دادن دارند و البته از آنجا كه اغلب خانم‌ها هم به شيوه‌هاي ثابتي مي‌خواهند با همسرشان وارد گفت‌وگو شوند و حاضر نيستند با آزمون و خطا اين روش‌ها را تغيير دهند، شانس ختم به خير شدن بحث‌هاي زن و شوهري پايين مي‌آيد.

اما باور كنيد كه توي دست گرفتن رگ خواب همسرتان كار سختي نيست و اگر برخي ريزه‌كاري‌ها را رعايت كنيد، مي‌توانيد بدون بالا رفتن صدا يا برگرداندن روي‌تان، گفت‌وگوي امروز‌تان با آقاي همسر را به سرانجام برسانيد. ما اين نكات ساده اما مهم را با شما در ميان مي‌گذاريم.

رگ خواب مردها کجاست!

قبل از تصميم گرفتن چرت بزنيد!

اگر شما هم از آن دسته خانم‌هايي هستيد كه بي‌مقدمه و در يك لحظه مهم‌ترين تصميم‌هاي زندگي‌شان را مي‌گيرند و انتظار دارند همسرشان گوش به فرمان‌شان شود، خبر خوبي براي‌تان نداريم. گذشته از اينكه مردها نمي‌توانند مثل شما در لحظه تصميم‌گيري كنند، بايد بدانيد كه خود شما هم پيش از چيدن برخي مقدمات نمي‌توانيد بهترين تصميم را بگيريد.

اگر فكري به سرتان زده، پيش از آنكه با همسرتان آن را در ميان بگذاريد، خودتان را به يك چرت نيم ساعته ‌مهمان كنيد. محققان مي‌گويند، چرت زدن قدرت تصميم‌گيري را بالا مي‌برد و به افكار شما سر و سامان مي‌دهد؛ پس بخوابيد و بگذاريد فكري كه به سرتان زده ته‌نشين شود و اگر بعد از بيداري باز هم در موردش مصمم بوديد، آن را با همسرتان در ميان بگذاريد.

پازل را كامل كنيد

پيش از آنكه همسرتان را به بي‌توجهي محكوم كنيد، به شرايطي كه براي بحث كردن انتخاب كرده‌ايد نگاه كنيد. مردها مثل خانم‌ها نمي‌توانند چند كار را در يك زمان انجام دهند و اگر همسرتان مشغول سفت كردن پيچ‌هاي در است يا برنامه نود مي‌بيند، نمي‌توانيد از او انتظار داشته باشيد با شما در مورد چيزهايي كه تمام روز به آنها فكر مي‌كرديد صحبت كند و بي‌مقدمه تصميمش را هم بگيرد.

بهتر است زماني كه همسرتان در وضعيت مناسب است از او بپرسيد كه آيا آماده گفت‌وگو هست و بعد هم به جاي اينكه در لحظه گفت‌وگو منتظر پاسخ نهايي‌اش باشيد، از همسرتان بخواهيد به حرف‌هاي‌تان فكر كرده و چند ساعت بعد نتيجه را اعلام كند. البته نبايد اين احتمال را كه همسرتان فكر كردن به حرف‌هاي شما را فراموش خواهد كرد هم ناديده بگيريد و از چنين اتفاقي تعجب نكنيد.

خودتان را جاي ديگران نگذاريد

اگرملاک گرفتن تصميم‌تان، اطلاعاتي است كه ديگران به شما داده‌اند يا برداشت‌هايي است كه با مشاهده زندگي آنها پيدا كرده‌ايد، بايد بگوييم خطر بزرگي تهديد‌تان مي‌كند. درست است كه شما مي‌توانيد از سختي‌ها و شكست‌هاي ديگران درس بگيريد و البته با نگاه كردن به موفقيت‌هاي‌شان چند قدم به پيدا كردن كليد موفقيت نزديك‌ شويد اما يادتان نرود شما دقيقا در شرايط آنها نيستيد و ممكن است آنها هم با قرار گرفتن در موقعيت شما، تصميمي متفاوت از آنچه امروز مي‌گيرند اتخاذ كنند.

اگر دوست‌تان آزادي زيادي دارد اما همسرتان شما را محدود مي‌كند، چاره كار شما دقيقا الگو گرفتن از سبك زندگي او نيست. شما قرار نيست تا پايان عمر بسوزيد و بسازيد اما براي گرفتن تصميم‌هاي تازه، بايد قدم‌به‌قدم پيش برويد و مقدمات تغيير را پيش از اتفاق افتادن تغيير فراهم كنيد. شما نمي‌توانيد از همسرتان انتظار داشته باشيد باورهايي را كه سال‌هاي سال در ذهن و زندگي‌اش خانه كرده‌اند يك‌شبه كنار بگذارد و با همه تصميم‌هاي شما همراه شود. گاهي براي رسيدن به نتيجه دلخواه‌تان به زمان و صبوري بيشتری نياز داريد.

از هيچ چيز تعجب نكنيد

شما نمي‌توانيد تصميمي تازه بگيريد و هيچ پيامدي را در زندگي‌تان احساس نكنيد. همه راه‌هاي تازه‌اي كه انتخاب مي‌كنيد، هزينه‌هايي را هم به زندگي‌تان تحميل مي‌كنند. گرچه شما قبل از رفتن از آن راه‌ها بايد هزينه‌هاي‌شان را هم محاسبه كنيد اما فراموش نكنيد كه بخشي از پيامد‌هاي آن اتفاق‌ها از چشم شما پنهان مي‌ماند و تا زماني كه در شرايط پيش آمده قرار نگيريد، نمي‌توانيد احساس‌شان كنيد.

به همين دليل اگر همسرتان هميشه به تغيير‌ها به شيوه خاصي واكنش نشان مي‌داده، بايد انتظار كمي تعديل شدن واكنش يا تشديد شدنش در اين گفت‌وگو را داشته باشيد و از چنين پيشامد‌هايي تعجب نكنيد. گذشته از اين همسرتان هم مثل همه آدم‌ها ممكن است خط‌قرمزهايي داشته باشد و عجيب نيست اگر شما از برخي از اين خط‌قرمز‌ها بي‌خبر باشيد. به همين دليل است كه گاهي به خيال خودتان يك بحث ساده را پيش مي‌كشيد اما با واكنش اغراق شده او روبه‌رو مي‌شويد. اين موقعيت دقيقا همان موقعيتي است كه ندانسته در آن از خط‌قرمزهاي پنهان همسرتان عبور كرده‌ايد.

معده‌تان را پر نكنيد

وقتي مي‌خواهيد در مورد يك موضوع مهم بحث كنيد و تصميم بگيريد، شكم‌تان را از غذا پر نكنيد. محققان ثابت كرده‌اند كه وقتي غذاي سبكي مي‌خوريد و نه با افت قند خون و نه با سنگيني معده روبه‌رو هستيد، بهتر مي‌توانيد فكر كنيد. گفتيم كه قبل از گرفتن تصميم نهايي، بايد يك چرت بزنيد.

حالا اگر آرامش بدن و ذهن‌تان را با چنين تغذيه‌اي هم همراه كنيد، شانس‌تان در زدن تير به هدف و بالا بردن توان‌تان براي راضي كردن همسرتان بالا مي‌رود. حتي اگر ساعت‌ها از غذاخوردن‌تان گذشته، حتما قبل از بحث يك ميان‌وعده ميل كنيد؛ چراكه وقتي ميزان گلوكز خون شما پايين است، مغزتان ناگهاني واكنش نشان مي‌دهد و نمي‌تواند عواقب واكنش‌هايي را كه نشان مي‌دهد پيش‌بيني كند.

رگ خواب مردها کجاست!

درهاي گفت‌وگو را نبنديد

اين بار هم به نتيجه‌اي كه مي‌خواستيد نرسيديد؟ اشكالي ندارد. شما هنوز هم براي تغيير دادن مسير زندگي‌تان و اصلاح كردن برخي ايرادهايي كه به رابطه‌تان وارد مي‌دانيد زمان داريد. اگر امروز در بحث در مورد يك موضوع خاص به نتيجه‌اي كه مي‌خواستيد نرسيديد، نبايد ماجرا را تمام‌شده بدانيد.

شايد اين بار هم درجا زده باشيد و دستاوردي نداشته باشيد، شايد هم تنها يك قدم به حل مشكل نزديك‌تر شده باشيد؛ مهم اين است كه شما نظرتان را به همسرتان گفته و بيهوده او را در اين خيال كه همه چيز ايده‌آل است نگه نداشته باشيد. مطمئن باشيد بيان نارضايتي اولين و مهم‌ترين قدم  برای خلاص شدن از آن است.

پشت ديوار ترس قايم نشويد

ترس از باخت مي‌تواند باعث عقب‌نشيني شما شود. عجيب نيست كه وقتي پاسخ منفي همسرتان را مي‌دانيد، حتي فكر مذاكره كردن با او را هم نكنيد. تحمل كردن چيزهاي آزار‌دهنده به‌خاطر ترس از باختن در گفت‌وگو‌هاي زن و شوهري يا ترس از دعواهاي زناشويي، يكي از خطرناك‌ترين اتفاقاتي است كه در كمين شما نشسته است. تصور نكنيد يك زندگي بي‌دعوا و بحث، زندگي موفقي است.

روانشناسان مي‌گويند نبودن تنش و دعوا يكي از زنگ‌خطر‌هايي است كه مي‌تواند از رو به پايان بودن خوشبختي شما خبر دهد. نگران نباشيد؛ قرار نيست جنجال بزرگي درست كنيد. قرار است با زبان درست و در شرايط مناسب حرفي كه فكر مي‌كنيد درست است را بزنيد و براي خلاص شدن از وضعيتي كه هر روز آزارتان مي‌دهد، كاري كنيد.

پوست بتركانيد

روي همسرتان، رفتارها و حرف‌هايش ذره‌بين بگذاريد؛ نه به اين دليل كه اشتباهات او را بزرگتر ببينيد بلكه براي پيش‌بيني كردن خواسته‌ها و واكنش‌هايش با دقت به لحظه‌لحظه زندگي او خيره شويد.

درست است كه همه آدم‌ها و البته همه مردها از كليشه‌هاي رفتاري مشابهي پيروي مي‌كنند اما نبايد فراموش كنيد كه همسرتان در نوع خود يك مرد منحصربه‌فرد است كه ممكن است بسياري از رفتارهايش در آن كليشه‌ها نگنجد؛ پس به جاي اينكه از نويسنده‌ها و مشاورها انتظار داشته باشيد همه چيز را با شما در ميان بگذارند، خودتان براي خوديك كارگاه همسرشناسي برگزار كنيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *