شهردار پایتخت با تاکید بر لزوم همکاری و همدلی ارگان های مختلف برای حل مشکلات سخت اقتصادی گفت: من با مشکلات اقتصادی امروز آشنا هستم اما این کشور ظرفیت های بزرگی دارد که ما با همدلی، همفکری، خرد جمعی، اتکا به نصرت الهی و تلاش صادقانه می توانیم گام های اساسی برای رفع آنها برداریم.
وی با بیان اینکه هر انسان منصفی موفقیت دستگاه دیپلماسی را پایه افتخار کشور می داند، افزود: بنده هم به سهم خودم هر جا که فرصتی شد و دستی بر قلم بردم سعی کردم تا قدرشناسی کنم. البته، باور دارم که مذاکره محل داد و ستد است و با توجه به شرایط بین المللی امروز، مجموعه برجام در نگاهی کلی بدون شک، موفقیت بزرگی است. هر چند که ممکن است با کار کارشناسی، در بعضی موارد هم اشکالاتی باشد.
شهردار تهران با مقایسه وضعیت ایران با کشورهایی که مجهز به تجهیزات نظامی هسته ای هستند و کشورهایی که تنها از دانش هسته ای برخوردارند، خاطرنشان کرد: وقتی به شرایط ایران نگاه می کنیم متوجه می شویم که در شرایطی که آمریکا و صهیونیسم مخالف استفاده از ظرفیت های هسته ای کشور بودند، مسیری در این راه آن هم به طور ویژه برای جمهوری اسلامی ایران باز شد که این امر افتخار بزرگی است و وظیفه خود می دانم بابت تلاش و زحمات این عزیزان تشکر کنم.
قالیباف با تاکید بر اینکه مذاکره یک مبارزه است و مهم این است که با روح مبارزه پشت میز مذاکره بنشینیم، گفت: در زمان تصویب قطعنامه 598، شاید برخی می خواستند این قطعنامه را به عنوان سرشکستگی به ملت ایران معرفی کنند اما واقعیت این است که ما با این قطعنامه به همه دستاوردهایی که در ادامه جنگ می خواستیم رسیدیم. من هم در یادداشتی این دو توافق نامه را با یکدیگر مقایسه کردم و بر این باورم که مهم این است روح مبارزه و مجاهدت در این عرصه وجود داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به مسئولیت های دولتمردان در دوران پسا تحریم تصریح کرد: شاید ظاهر کار برای دوستان و عزیزان دستگاه دیپلماسی در دوران پساتحریم و اجرای برجام این گونه باشد که گشایشی صورت خواهد گرفت. اما به عقیده من، زحمات شما در این دوره بیشتر می شود چرا که این دوره آغاز یک میدان جدید برای حرکت بزرگ است.
شهردار تهران ادامه داد: ما در برجام با یک موضوع و چارچوب مشخص رو به رو بودیم و با دشمن خودمان به توافق رسیدیم و آن را دنبال می کنیم اما در بسیاری از زمینه ها وقتی به باورهای خودمان بر اساس فرهنگ قرآنی، آموزه های انقلاب اسلامی، افکار امام راحل (ره) و تدابیر مقام معظم رهبری نگاه می کنیم می بینیم که با خوی استکباری نظام سلطه همچنان تعارض داریم و این تعارض ادامه دارد.
قالیباف با بیان اینکه زمانی که به چنین میدان مبارزه ای وارد می شویم وظیفه سنگینی را برای تحقق سیاست های نظام مقدس جمهوری اسلامی برعهده داریم، عنوان کرد: یک بار سنگین هم بر دوش دولتمردان برای ایجاد یک تحول اقتصادی بزرگ و حل مشکلات قرار دارد.
شهردار پایتخت با تاکید بر لزوم همکاری و همدلی ارگان های مختلف برای حل مشکلات سخت اقتصادی گفت: من با مشکلات اقتصادی امروز آشنا هستم اما این کشور ظرفیت های بزرگی دارد که ما با همدلی، همفکری، خرد جمعی، اتکا به نصرت الهی و تلاش صادقانه می توانیم گام های اساسی برای رفع مشکلات برداریم.
وی همچنین به اولویت های دولت در دوران پساتحریم اشاره و تصریح کرد: اولین موردی که در دوره پساتحریم باید مورد توجه قرار بگیرد این است که تلاش کنیم تا از این فرصت طلایی استفاده کنیم و تا آن جا که می توانیم نگاه منفی که رسانه های خارجی و دشمنان از انقلاب و مردم ما ایجاد کردند را تغییر دهیم. ما باید چهره بامحبت، صلح آمیز و فرهنگی مردم کشورمان را به دنیا معرفی کنیم.
شهردار تهران تاکید کرد: واقعیت این است که نظر منفی بسیاری از گردشگرانی که به ایران می آیند و از نزدیک این کشور را می بینند به سرعت تغییر می کند و این مساله در عرصه سیاسی هم ما را به موفقیت های بین المللی بهتری می رساند.
قالیباف در بخش دیگر از سخنان خود به مسیر مشخص حرکت شهرداری تهران پرداخت و عنوان کرد: یکی از موضوعات جدی که از لحاظ معماری و شهرسازی، آسیب های اجتماعی، هویتی، بین المللی و … در شهرداری تهران مورد توجه قرار گرفته است، بخش های مرکزی شهر، تهران قدیم و منطقه 12 است. بخش هایی که شاید در 7 دهه گذشته به دلایل مختلف دچار آسیب های اساسی شد.
به گفته وی طی یک سال و نیم اخیر اقداماتی در منطقه 12 انجام شده است و طی 2 سال آینده نیز مرکز شهر این قابلیت را پیدا می کند که چهره بسیار خوبی از شهر را ارائه دهد.
شهردار تهران در ادامه با انتقاد از ساختار اداری و اجرایی در کشور بیان کرد: باید بپذیریم که ساختار اداری و اجرایی ما شبیه هیچ کدام از کشورها نیست. شهرداری ها در ایران ضعیفند و اصلاً قدرت مناسب مسئولیت خود را ندارند. ما مسئول آب، برق، فاضلاب، بهداشت، ترافیک، امنیت و … نیستیم.
قالیباف ادامه داد: البته ما در شهر تهران به دلیل اینکه قانون فرصت هایی برای شهرداری تهران دیده، در مقایسه با سایر شهرها کمترین مشکل را داریم و بخش هایی از مشکلات را هم با ارتباطات فردی حل و فصل می کنیم. متاسفانه گاهی یک معاونت عمرانی در یک استان برای تمام شهرداری های استان تصمیم گیری می کند.
وی با بیان اینکه شهرداری مسکو به عنوان دولت مسکو است و معاونین شهردار به عنوان وزیر مکاتبه می کنند، گفت: در مقایسه با این کشورها، ما در حقیقت یک مدیر شهری برای بخش هایی از مدیریت هستیم که این واقعیت تلخی است.
شهردار تهران با تاکید برضرورت تفکیک کار ملی و محلی و امور تصدی گری و تولی گری اظهار داشت: تا زمانی که این اتفاق نیفتد کشور روی پیشرفت را نخواهد دید. در واقع زمانی که برای کوچک ترین اتفاق در یک نقطه شهر یک وزارتخانه باید تصمیم بگیرد، ما نمی توانیم پیشرفت کنیم.
قالیباف با اشاره به آلودگی هوا و ترافیک به عنوان یکی از نابسامانی های شهر تهران اعلام کرد: آمارها نشان می دهد که 80 درصد از آلودگی شهر برای وسایل نقلیه در حرکت است. من بارها به شهروندان هم گفته ام که ما به نقطه ای رسیدیم که نیازمند تغییر رفتار هستیم و متاسفانه، در کشور ما قوانین و مقررات رعایت نمی شود.
وی ادامه داد: اگر فرهنگ ریختن آشغال در کشور دیگری وجود داشت، امکان نداشت که تمیزی را در آن جا ببینید. تنها در تهران است که هر کس هر جا که بخواهد آشغال می ریزد و شهرداری هم صلواتی جمع می کند.
شهردار تهران با بیان اینکه تمامی پروژه های بزرگراهی تهران تا سال 1404 تکمیل شده است، عنوان کرد: آمارها نشان می دهد که در حال حاضر 3 و نیم میلیون خودرو در تهران وجود دارد که همزمان 2 میلیون در خیابان ها حرکت می کنند. با وجود این تعداد بالای خودرو در تهران، امروز ما نه به دلیل فقدان زیرساخت های عمرانی که به دلیل رانندگی بد شاهد ترافیک در سطح شهر هستیم.
به گفته قالیباف امروز نیاز به تغییر فرهنگ است و الزاماً همه تغییرات نه با کار فرهنگی که گاه با اجبار انجام می شود. به عبارت دیگر، تغییر رفتار همیشه با خواهش انجام نمی شود و با فردی که به قانون احترام نمی گذارند باید جدی و سخت برخورد کرد.
به گزارش شهرنوشت وی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به گلایه برخی از مسئولان دیپلماسی نسبت به انتشار بوی نامطلوب در اطراف فرودگاه امام خمینی (ره) بیان کرد: محدوده فرودگاه امام(ره) در حیطه مسئولیت شهرداری تهران نیست و بر خلاف تصور بسیار بوی تعفن در این محدوده ربطی به زباله ندارد و به جهت ساختاری به استانداری مربوط است. در واقع، آن محدوده محل گاوداری بوده و آب هایی که آن جا جمع می شود موجب انتشار بوی بد شده است.
شهردار تهران با اشاره به اقدامات شهرداری تهران در خصوص ساخت متروی فرودگاه امام خمینی (ره) افزود: در تمامی کشورهای دنیا متروی شهر و حومه به یکدیگر وصل است، در تهران اما این گونه نیست. با این وجود، ما حدود 75 درصد از متروی فرودگاه امام خمینی (ره) را کشیدیم و به لحاظ قانونی چون این منطقه در حوزه شهرداری تهران نیست نمی توانیم هزینه آن را بدهیم و دولت باید پرداخت کند. البته ما تا به حال با هزینه شهرداری کار را به جای قابل قبولی رسانده ایم.
قالیباف موضوع گردشگری را از دیگر چالش های مدیریت شهری مطرح کرد و گفت: در تمامی دنیا گردشگری در هر شهری برعهده شهرداری است اما در کشور ما این گونه نیست وشهرداری مسئولیتی در قبال خانه های میراثی ندارد. البته ما امروز به این دلیل که برخی از این خانه ها در حال از بین رفتن هستند به این موضوع ورود پیدا کردیم و وارد عمل شدیم. جالب توجه است که ما موزه صنعتگر که در دست هلال احمر است را هم احیا کردیم و دوباره به هلال احمر می دهیم اما هلال احمر پول برق این مکان را هم ندارد که پرداخت کند.
وی موضوع کمبود هتل در تهران را یکی از گلایه های دستگاه دیپلماسی در عرصه گردشگری دانست و توضیح داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا به حال به جز دو هتل اسپیناس هتل دیگری در تهران ساخته نشده است. این در حالی است که شهرداری تهران بالغ بر 50 مجوز هتل سازی صادر کرده است. ما با کمترین قیمت و پروانه مجوز هتل می دهیم و هتل ساخته نمی شود و ارگان مسئول باید پاسخگوی این امر باشد. البته این کار در قدرت شهرداری است و ما به راحتی می توانیم آن را به سرانجام برسانیم.
شهردار تهران در ادامه با تاکید بر همدلی و همراهی میان شهرداری با دولت و وزرا تصریح کرد: حدود 20 روز پیش با مسئولان وزارت خارجه صحبت کردیم تا بخش هایی از ساختمان وزارت خارجه را ساماندهی کنیم، محیط باز شود، امکان تردد مردم وجود داشته باشد، نرده ها را برداریم و با بخش دیگری از میدام امام(ره) که ساماندهی شده است مسیر مشروطیت را کاملاً نوسازی کنیم تا گردشگر حداقل 2 روز را برای گشت و گذار به این منطقه اختصاص دهد.
به گفته قالیباف همکاری شهرداری تهران با سایر وزارتخانه ها نیز حتی با وجود گیرها و مشکلات ساختاری ادامه دارد.
وی همچنین به ارتباط تهران با سایر شهرهای دنیا پرداخت و گفت: واقعیت این است که من در دوره پساتحریم امیدی به سرمایه گذاری های جدی خارجی ها در کشور ندارم اما ارتباط با سایر شهرها می تواند چیزهایی را به ما بیاموزد و ما می توانیم از ظرفیت های فنی و تجربه آن ها استفاده کنیم.
شهردار تهران در پایان با تاکید بر اینکه تهران از حیث فنی و برنامه ریزی از ظرفیت های خوبی برخوردار است، تصریح کرد: ما می توانیم از تجربیات آن ها استفاده کنیم و در این راه گفت و شنود، گروه های کاری و آموزش می تواند تاثیرات جدی داشته باشد.
در این نشست، تعدادی از سفرا از جمله سفیران ایران در بلگراد، هنگ کنگ، ایروان، مانیل، داکا، دهلی، جلال آباد و … ضمن تقدیر از شهردار تهران به دلیل زیباسازی شهر و حضور گردشگران، نقطه نظرات و مراتب تقدیرشان را در خصوص فعالیت های مدیریت شهری، ایجاد پیوند خواهرخواندگی، ارسال امکانات و تجهیزات رفاهی،ایجاد مسیر دوچرخه سواری و … با شهردار پایتخت مطرح کردند.