معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت مدیریت منابع آب گفت: رهاسازی آب از سد زاینده رود با هدف مصارف کشاورزی استان اصفهان، از ساعت 14 دیروز 13 آبان‌ماه آغاز شده و تا فردا جمعه 15 آبان به اراضی کشاورزی استان اصفهان خواهد رسید.

جهانگیر حبیبی اظهار داشت: رهاسازی آب از دریچه‌های سد حدود یک ماه ادامه دارد و 150 میلیون مترمکعب آب مخزن سد برای مصارف کشاورزی و کشت پاییزه شرق اصفهان جاری می‌شود.

وی تصریح کرد: میزان آب رها شده و مدت زمان جریان آب با نظر شورای استانی متشکل از نمایندگان کشاورزان، فرماندار و شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان پیشنهاد شده و پس از تصویب از طریق شرکت مدیریت منابع آب ایران به این استان ابلاغ شده است.

حبیبی با بیان اینکه در حال حاضر حجم آب مخزن سد زاینده‌رود حدود 411 میلیون مترمکعب است، افزود: اعمال برنامه‌های مدیریت یکپارچه در حوضه آبریز و وضعیت خوب بارش‌ها نسبت به سال قبل باعث شد تا بتوانیم مخزن سد زاینده‌رود را تا پایان شهریور و ابتدای سال آبی در بهترین شرایط حفظ کنیم و همین امر موجب شد امروز شاهد رهاسازی موفقیت آمیز حجم قابل‌توجهی آب از این سد باشیم.

وی میزان بارش‌ها در حوضه گاوخونی را که رودخانه زاینده رود اصلی‌ترین رودخانه این حوضه است، تا امروز حدود 31 میلی‌متر اعلام کرد و افزود: میزان بارش ها در مجموع حوضه فلات مرکزی که زاینده رود نیز یکی از حوضه‌های آن است تا امروز حدود 15 میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل حدود 25 درصد افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان: جاری بودن زاینده‌رود تابع حجم بارش‌ها در آینده است
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان گفت: جاری بودن آب در رودخانه زاینده‌رود تابع وضعیت آب و هوا و حجم بارش‌ها در آینده خواهد بود.

مسعود میرمحمدصادقی با اشاره به باز شدن دریچه‌های سد زاینده‌رود و جاری شدن آب در این رودخانه گفت: قرار بر این است که رهاسازی آب با دبی 80 مترمکعب بر ثانیه ادامه یابد.

وی در خصوص وضعیت فعلی سد زاینده‌رود اصفهان گفت: با توجه به بارش رحمت الهی به خصوص در غرب حوضه و سرچشمه‌های زاینده رود میزان حجم آب پشت سد به بیش از 410 میلیون مترمکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان افزود: با بازگشایی دوباره دریچه‌های سد زاینده‌رود، کشاورزان و باغداران استان اصفهان می‌توانند از این نعمت الهی استفاده کنند.

میرمحمدصادقی خاطرنشان کرد: آب در حدود یک ماه جاری است و بودن آب در رودخانه زاینده‌رود تابع وضعیت آب و هوا و حجم بارش‌ها در آینده خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *