امیرحسین ثابتی :
عشق و ارادت به خاندان اهل بیت (ع) ، از دیرباز در عمق جان و وجود نه تنها شیعیان آن بزرگواران بلکه در میان تمامی انسان های آزاده و حقیقت جوی جهان در همه اعصار ریشه دوانده است.مشتاقان مکتب خوبی ها با اشتیاقی وصف ناشدنی در پی کشف هرچه بیشتر زوایای پنهان سیره ائمه معصوم (ع) بوده اند .
شاهد مثال نیز همان بس که مهاتما گاندی ، رهبر استقلال هند درباره اهمیت قیام عاشورا اینچنین می گوید : اگر هندوستان بخواهد یک کشور پیروز شود،باید از زندگی امام حسین (ع) پیروی کند .
پروفسور ادوارد براون ،شرق شناس انگلیسی نیز درباره عمق فاجعه کربلا اینچنین اظهارنظر می کند : آیا قلبی پیدا می شود که وقتی درباره کربلا سخن می شنود ، آغشته به حزن و اندوه نشود؟
*عطش سیری ناپذیر معرفت
در کنار دلدادگی بسیار از علاقمندان دلسوخته غیرمسلمان به حضرت اباعبدالله و خاندان ایشان ، ارادت خالصانه ایرانیان در درازنای تاریخ این مرزوبوم ،خبر از اوج اشتیاق برخواسته از اعتقاد و معرفت راسخ آنها می دهد .معرفتی ممزوج با شور جانانه که هر محقق آزاده ای را به حقیقت اصیل و فلسفه زندگی آزادمردانه و الهی رهنمون خواهد شد.
شیعیان در مسیر پرفراز ونشیب کشف و معرفت سیره ائمه هدایت (ع) به هرآنچه می تواند آنها را قدمی به سرچشمه حیات بخش پیشوایانشان نزدیکتر سازد با عطشی فراوان متمایل می شوند و با تمام وجود ، منظومه ارزش هایشان را تکمیل می سازند.
*کشف اشیا در عمق خاک کربلا
چندی پیش حسن پلارک ، رییس ستاد بازسازی عتبات ، خبر از کشف فلزاتی اکسید شده در محدوده بین الحرمین شهر کربلا داده بود که در عمق حدود 6 الی 8 متری قرار داشت. گمانه زنی های ابتدایی در اینباره این احتمال را تقویت می کرد که اشیای مذکور ، بقایای ادوات جنگی حادثه عاشورای سال 61 هجری است.
پلارک در آن زمان ، درباره چگونگی تقویت این گمانه ها ، بررسی کارشناسان و مهندسین را مطرح کرده بود : تیمی از کارشناسان و مهندسین ایرانی و عراقی ، بررسی قدمت تاریخی و نوع فلزات مکشوفه را عهده دار شده اند و در نهایت احتمالات مطروحه درباره تعلق این اشیا به واقعه عاشورا را تقویت کرده اند .
*ورود فلزات کشف شده به ایران
پس از بررسی کارشناسی اولیه برروی فلزات مکشوفه در کشور عراق ، این اشیا به تازگی وارد کشور شده است.
آنچنانکه رییس ستاد بازسازی عتبات می گوید ، این اشیای فلزی درون لوله های گلی مخصوص و در یکی از شهرستان های کشورمان در حال نگهداری است . همچنین این احتمال نزدیک به قطعیت مطرح است که اشیای کشف شده ، نیزه شکسته های برجای مانده از نبرد امام حسین (ع) با لشکریان یزید در سرزمین کربلاست و خاک مکشوفه در عمق مورد بررسی ، تربت پاک کربلا در همان دوره تاریخی است.
* نمایش نیزه شکسته ها برای مردم
با وجود نگهداری از اشیای فلزی مذکور در محلی مناسب و در میان لوله های گلی ، آنچه بیش از چیز مطرح است ، چگونگی و زمان اعلام نتیجه قطعی درباره قدمت این اشیاست .
پلارک در این خصوص می گوید : این اشیا آماده بررسی نهایی در آزمایشگاه های مقاومت خاک و تشخیص قطعی قدمت آن و ارتباط با واقعه عاشوراست و پس از این بررسی ها ، دو گزینه پیش رو خواهد بود که یکی ، نمایش آن در موزه ای واقع در کشورمان و دیگری انتقال به شهر کربلاست.
*حزن و اندوه عاشورا در تمامی موجودات
حزن و اندوه برخواسته از واقعه عظیم عاشورا ، نه تنها در میان بشر که در ساحت وجودی هر موجود ذیشعور پدیدار خواهد گشت.روایت های بسیاری از این جلوه اندوهناک بر موجودات غیرانسانی به گوش رسیده و به چشم بسیاری هویدا گشته است .
در این میان نمونه ای از تربت منسوب به واقعه عاشورا موجود است که در نمایشگاهی واقع در نزدیکی حرم امام حسین (ع) نگهداری می شود و همه ساله بافرارسیدن روز عاشورا به رنگ سرخ در می آید .
حسن پلارک علاوه بر تایید این موضوع به نقل خاطره ای که این بار ، سال گذشته در ایران و در محل نگهداری اشیای کشف شده اتفاق افتاده است ، می پردازد :شب عاشورای سال گذشته ، رگه هایی در اشیای کشف شده داخل صندوقچه ها به رنگ سرخ درآمده بود و این رنگ پس از ظهر عاشورای همان سال ، به حالت عادی درآمد.
*معرفت شیعی سیری ناپذیر است
سیره ائمه اطهار(ع) ، دارای زوایای گوناگون و پیدا و پنهان فراوانی است و در نهایت هر نتیجه ای که از بررسی های کارشناسی اشیای مکشوفه در سرزمین کربلا خارج شود تفاوتی در میزان ارادت دوستداران اباعبدالله بوجود نخواهد آورد چرا که اشتیاق سرشار در جان های شیعیان برخواسته از مکتبی لبالب از معرفت است و عطش سیری ناپذیر آنها را چیزی جز ظهور آخرین امام (ع) ، منتقم خون سالار شهیدان و منجی واپسین ، سیراب نخواهد کرد.