رئیس مرکز جامع کنترل سرطان ایران: پیشگیری و تشخیص زودهنگام تنها راه مبارزه با سرطان است زیرا بین ۱۳ تا ۱۴ درصد مبتلایان به سرطان معده تا پنج سال بعداز تشخیص دوام می‌آورند و مابقی در شش ماه بعد از تشخیص فوت می‌کنند.

، دکتر محمد اسماعیل اکبری در حاشیه دومین همایش بین المللی سرطان‌های دستگاه گوارش افزود: سرطان سالانه 450 هزار سال عمر مردم ایران را کاهش می‌دهد که 20 درصد آن یعنی حدود 90 هزار سال آن به علت سرطان معده است.

وی با اشاره به سالمند شدن هرم جمعیتی کشور گفت: شیوع سرطان در سالمندان بیشتر است و لازم است برنامه‌ریزی‌های مناسب حاکمیتی در این زمینه انجام گیرد.

رئیس مرکز جامع کنترل سرطان ایران با اشاره به اینکه سرطان معده شایع‌ترین و کشنده‌ترین سرطان است افزود: علت‌های اجتماعی از جمله فقر فرهنگی، فقر اقتصادی و اختلالات معنوی و روانی از جمله عوامل بروز سرطان معده است.

اکبری با بیان اینکه تقریبا در همه کشورها سرطان معده کشنده است گفت: تشخیص زودرس قدرت معالجه را بالا می برد، در کشورهای شمال اروپا و شمال آمریکا گاهی تا 80 درصد بیماران تا پنج سال بعد از تشخیص زنده می مانند که به علت همین تشخیص زودرس است.

وی با انتقاد از طرز تهیه و نگهداری غذا در خانواده ها افزود: فریزر یکی از بلاهایی است که مواد پروتئینی و سرخ کرده را فریز و چربی حیوانی مانده را نگهداری می‌کند که عامل بروز سرطان است.

رئیس مرکز جامع کنترل سرطان ایران با اشاره به اینکه سرطان سومین عامل مرگ و میر در جهان است گفت: استعمال دخانیات، استفاده از نمک، شکر و چربی و وجود نیتریت و نیترات‌ها در مواد غذایی از دیگر عوامل ابتلا به سرطان است.

اکبری افزود: سرطان‌های پستان، روده، مری، مثانه، کلیه، پانکراس و پوست از دیگر سرطان‌های شایع در کشور هستند، به طوریکه در سرطان مری تا دو سال بعد از تشخیص امید به زنده بودن داریم و در سرطان روده تا 50 درصد امید به زنده بودن تا پنج سال بعد از تشخیص است بنابراین پیشگیری بهترین راه حل برای مبارزه با سرطان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *