پاییز 1394، طلیعه ی تدبیر و امید بر استان همیشه بهار

حضور عالی­ترین مقام اجرایی کشور و اعضای کابینه تدبیر و امید در پاییزی آمیخته به مهر، نویدبخش تحرک و پویایی در استان مازندران است و در این بین، شناسایی مشکلات موجود در استان، می تواند گام مهمی در تبلور همکاری دولت و ملت در سال همدلی و همزبانی باشد.

 ساعت 12:30 روز دوشنبه مورخ 20 مهرماه 1394- ندای تدبیر و شمیم امید

با توجه به طرح توسعه ای شرکت دیزل سنگین ایران (دسا) و نظر به اهمیت موضوع، وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت، جناب آقای مهندس نعمت زاده به اتفاق هیات همراه متشکل از معاونین، مشاورین و مقامات مسئول در صنعت استان مازندران، ساعت 12:30روز دوشنبه مورخ 20 مهر 1394 از شرکت دسا بازدید کردند . هدف از این بازدید آشنایی با توانمندی ها، پروژه های در دست اجرا و طرح توسعه ای ایجاد شهرک تخصصی موتورهای دیزل سنگین عنوان شده است.

ورود وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به شرکت دسا

در ابتدای بازدید، با توجه به اهمیت موضوع طرح توسعه ای ایجاد شهرک تخصصی موتورهای دیزل سنگین مدیر عامل شرکت دیزل سنگین ایران، به تشریح مفصل بخش های مختلف این طرح توسعه ای عظیم پرداخت و در ادامه با تاکید بر اهمیت غیرقابل انکار تولید موتورهای دیزل در شکوفایی صنعت و اقتصاد کشور، هدف از اجرایی شدن این طرح استراتژیک را ایجاد زنجیره ی تامین و تکمیل فرایند بومی سازی 350 قطعه ی منحصر بفرد موتور دیزل معرفی نمود. ایشان با طرح موضوع صورت پذیرفته، ایجاد و حمایت از صنایع مادر را زمینه ساز بهبود در فعالیت های بنیادین، خودکفایی، افزایش سهم صادرات غیر نفتی و ایجاد اشتغال پایدار عنوان نمود. این طرح عظیم با هدف تولید قطعات موتورهای دیزل سنگین می تواند ضمن کاهش چشمگیر هزینه ها و پرهیز از خروج ارز، کشور را از واردات موتورهای دیزل در کاربری های مختلف و قطعات یدکی آن، بی نیاز سازد. با توجه به دغدغه ی همیشگی مسئولین محترم کشور و استان و همچنین اشاره ی مستقیم نماینده ی محترم ولی فقیه در استان مازندران قبل از سخنرانی ریاست محترم جمهور در شهرستان ساری در خصوص وضعیت اشتغال و صنعت استان، اجرایی گردیدن این طرح علاوه بر مرتفع ساختن بخش عظیمی از این نگرانی های دلسوزانه می تواند در ابعاد اجتماعی و فرهنگی نیز تاثیر بسزایی در استان مازندران ایفا نماید.

معرفی طرح جامع شهرک تخصصی موتورهای دیزل سنگین

 

چرا شهرک تخصصی موتور دیزل سنگین؟

یكی از مهمترین روش­ها كه توانسته است تأثیرات قابل ملاحظه‌ای بر اقتصاد جهان بگذارد، بهره‌گیری از صنایع كوچك و متوسط است. صنایعی كه از مزیت‌هایی نظیر انعطاف‌پذیری بالا، اشتغال‌زایی و توسعه صنعتی منطقه‌ای برخوردارند و طی سال‌های ٢٠٠٧ تا ٢٠١٢ به عنوان ستون فقرات اقتصاد آسیا به شمار رفته و ٩٨ درصد از كل بنگاه‌های كسب و كار و ٦٦ درصد از كل نیروی كار را به خود اختصاص داده‌اند. امروز نیاز به تقویت این بنگاه‌ها در كشور، نیازمند افزایش سطح دسترسی آنها به صنایع مادر و بالادستی است تا با محوریت صنعت اصلی به کسب و کار همه جانبه بپردازند. یکی از صنایع کلیدی و حساس در دنیا که به عنوان شاخصی بر توسعه یافتگی صنعتی از آن یاد می شود، صنعت تولید موتورهای دیزل سنگین می باشد. به کار رفتن در حدود 350 قطعه ی منحصر به فرد در هر موتور دیزل سنگین در کنار دانش طراحی و ساخت آن می تواند محرکی ارزشمند در مسیر توسعه یافتگی و اشتغال زایی در کشور باشد. دستیابی به چشم انداز روشن صنعت و تجارت و ارتقای جایگاه جمهوری اسلامی ایران در اقتصاد جهان منوط به بهره مندی از  تجارب موفق در سیاست های صنعتی و تجاری جهان با  امکان الگوبرداری از آن ها می باشد. شرکت دیزل سنگین ایران به عنوان تنها شرکت طراح و تولید کننده موتورهای دیزلی سنگین در منطقه، طرح تجاری سازی و تولید انبوه موتور ملی د87 را تا پایان سال 1394 در برنامه دارد. در نتیجه به جهت پاسخگویی به نیازهای موجود، بومی سازی دانش ساخت قطعات، تکمیل زنجیره تامین داخلی و بهبود خدمات پس از فروش با رویکرد ملی، ایجاد شهرک تخصصی موتور دیزل سنگین در دستور کار قرار گرفته است. اشتغال‌زایی، توسعه فرصت‌های صنعتی موجود، ایجاد یک خوشه جدید صنعتی و تمرکز سرمایه و انرژی برای تولید هدفمند در یک منطقه، از جمله اثرات تاسیس شهرک صنعتی تخصصی دیزل است.

معرفی فرایند تولید موتور ملی د87

شهرستان آمل دارای ویژگی هایی است که احداث شهرک تخصصی موتور دیزل سنگین را توجیه پذیر می نماید:

  • حضور شرکت دسا به عنوان تنها شرکت طراح و تولید کننده ی موتور دیزل سنگین در منطقه
  • ایجاد شرایط مطلوب جوی. در مراکز تحقیقاتی و آزمایشی موتور، باصرف هزینۀ بسیار منجر به ساخت اتاقهای آزمونی میگردد که در آنها فشار به فشار سطح دریا برسد. اجراي آزمون­ها در شهري مانند آمل که تقریبا هم تراز با سطح دریاست (فشار هوا نزدیک به شرایط استانده براي آزمون است) بدون کوچکترین هزیته ای از نظر فنی مزیت بسیار مهمی محسوب میشود.
  • مجاورت دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و شمال به عنوان بزرگترین دانشگاه صنعتی شمال کشور و یکی از بزرگترین دانشگاه غیر دولتی کشور به این منطقۀ صنعتی.
  • سابقۀ 17 سالۀ شرکت دسا در تربیت نیروي انسانی متخصص در زمینۀ موتور در رده هاي مختلف متشکل از کارگر،کاردان فنی، کارشناس، کارشناس ارشد و دکترا.
  • قرار داشتن در محور هراز به عنوان یکی از جاده های مهم کشور و نزدیکی به خط ریل سراسری

دکتر حسن عقیلی مدیر عامل دسا در همین رابطه به خبرنگار هراز نو گفت : بعد از سخنان رییس جمهور در مورخه ی 20 مهرماه سال جاری در جمع مردم مازندران در خصوص توسعه ی ناوگان ریلی و صنایع مادر، ضرورت ایجاد شهرک تخصصی موتورهای دیزل سنگین پیش از پیش احساس می شود.

وی ادامه داد : احداث شهرک تخصصی موتورهای دیزل سنگین، زمینه ساز ایجاد 2000 فرصت شغلی، پرهیز از خروج ارز، بومی سازی تکنولوژی های نوین، توسعه ی ملی، کاهش هزینه های تمام شده، بهبود کیفیت قطعات و رقابتی شدن قیمت تمام شده ی محصول می گردد.

عقیلی افزود : این مهم حضور در بازارهای جهانی را میسر ساخته و منجر به افزایش سهم صادرات غیر نفتی و توسعه ی پایدار می شود.

 

در ادامه گزارش تصویری خبرنگار هراز نو را از  بازدید وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت، از توانمندی های بالفعل شرکت دسا در حوزه ی تولید و مونتاژ، آزمون، طراحی و مهندسی ، بازدید از سالن تولید و آزمون،معرفی فرایند تولید موتور ملی د87 ،بازدید از تجهیزات و فرایند تولید و مونتاژ موتورها را می بینیم .

101 102 103 107 108

12 thoughts on “( دسا ) محرک صنعت، مولد اشتغال و نماد عزت کشور”
  1. به امید موفقیت روز افزون برای دسا و خانواده دسا

    یا علی

  2. امیداورم با ایجاد شهرک دیزل در این شرکت برای جوانان مازندران اشتغالزایی گردد و موجب رونق صنعت در منطقه شمال کشور شود.

  3. صنعت مادر دیزل سنگین منجر به حرکت در آورد صنایع زیر دستی، ایجاد تکنولوژی ساخت قطعات، اشتغالزائی و در نهایت توسعه صنعتی کشور عزیزمان میگردد و نیاز به حمایت همه جانبه همه ذینفعان بخصوص مسئولین شهری ، استانی و مقامات عالی کشور دارد.

  4. سلام چرا مسئولین آملی حمایت نمی کنند ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
    چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  5. حضور آقای میرسلیم (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام) به عنوان عضو هیئت مدیره جالب توجه بود.

  6. نمی دانیم برای چی آقای محمد پور حتی حاضر به درج این خبر بازدید آقای وزیر در سایت سازمان خودش هم نشد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. ظاهرا این بازید در برنامه بازدید هیئت دولت نبود. آقایان به چه هدف و نیتی این برنامه بازدید را شکل دادند؟!

  8. جای خیلی ازعزیزانی که برای طرح موتور ملی زحمت کشیده اند و امروز دراین قاب تصویری غیبت دارند خالی است. جناب مهندس میرسلیم هم بعنوان مجری طرح تنها شاهد ماجرا بوده و خودشان گواه زحمت های چندین ساله مهندسان زحمت کش چندین سال قبل میباشند و امروز کسانی دراین قاب هستند که ؟؟؟!!!

  9. مسئولین استان و شهرستان برای اجرای هرچه بهتره این پروژه نیاز به حمایت می باشد .

  10. به امید اینکه این جرفها به عمل تبدیل شه با همت مسئولین ذیربط.

  11. دسائی ها برای ایجاد تکنولوژی تولید قطعات موتور دیزل، ایجاد بیش از 3 الی 4 هزار فرصت شغلی، جلوگیری از خروج ارز از کشور، رقابتی شدن قیمت موتور، دسترسی سریع به تامین کنندگان و تشکیل زنجیره تامین خانواده موتور دیزل ملی و صنعتی شدن ایران عزیر فقط و فقط به ایجاد شهرک تخصصصی موتور دیزل می اندیشد و بس!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *