به گزارش هراز نو، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه تصریح کرد: اگر دولت بتواند با کمک مردم برنامههای خود را به طور کامل به پیش ببرد، روستاها میتوانند مرکز امید، تولید و پایه توسعه پایدار باشند، چرا که اساساً توسعه وقتی پایدار خواهد بود که روستاها در مسیر توسعه پایدار باشند.
دکتر روحانی در ادامه با تسلیت مجدد به ملت ایران و همه مسلمانان و بویژه خانواده های جانباختگان حادثه منا، گفت: جان باختن زائران در منا در وضعیتی بسیار دردآور که با بیکفایتی، بیتدبیری، عدم برنامهریزی و احیاناً تقصیرهایی روی داد که باید مورد بررسی قرار گیرند، بسیار تأثرانگیز و دردآور بود.
رییس جمهوری با بیان اینکه بنده پس از سال 63 دیگر توفیق تشرف به حج نداشتم، تصریح کرد: آن زمان یعنی حدود 30 سال پیش کنترلهایی که در حین ادای مناسک از سوی حاجیان، به عمل میآمد بسیار گسترده بود و به عنوان مثال بالگردها به طور مستمر برای نظارت و کنترل بر حرکت خیل عظیم حاجیان بالای سر آنان در پرواز بودند و حالا که این همه دوربین و تجهیزات کنترلی با این همه امکانات و پول نفت وجود دارد، وقوع چنین واقعهای قطعاً نتیجه بیتدبیری است و مهمتر از وقوع این فاجعه، تداوم این وضعیت برای ساعات طولانی بود.
دکتر روحانی خاطر نشان کرد: ما ندای مظلومیت مردم مسلمان و جانباختگان این فاجعه را در حضور سران کشورها در سازمان ملل به گوش جهانیان رساندیم و وزیر امور خارجه ما که به حق یکی از قهرمانان ملی تاریخ کشورمان است در این راستا کوششها و تلاشهای گستردهای داشت و دارد.
رییس جمهوری ادامه داد: وزرای بهداشت و کشور، معاون اول رییس جمهوری و همه دولت از لحظه وقوع این حادثه پیگیر قضایا بوده و در خدمت مردم هستند و اقدامات خود را دنبال خواهند کرد و این جای تقدیر دارد. ایران اولین کشوری بود که توانست پیکرهای مطهر حاجیان خود را به آغوش خانوادهها بازگرداند تا مرهمی بر آلام آنها باشد و بیشترین تحرک و تلاش را در پیگیری این رخداد داشتهایم. همچنین زیباترین تعابیر و کلمات مقام معظم رهبری را در جریان این وقایع شاهد بودهایم.
دکتر روحانی گفت: زبان من در تجلیل از مردم ایران که در استقبال، گرامیداشت و تشییع پیکرهای مطهر حاجیان خود سنگ تمام گذاشتهاند، قاصر است. این ملت نشان داد که ملتی منسجم و متحد است و ما به ایرانی بودن و مسلمان بودن خود افتخار کرده و به پیامبر(ص) و اهل بیت (ع) عشق میورزیم.
رییس جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه هر آنچه در این دولت به دست آمده در سایه امید، حضور، مشارکت و فعالیت و تلاش مردم بوده، اظهارداشت: اگر دولت توانست در مذاکرات هستهای به افتخاری تاریخی دست یابد، این نتیجه حضور و حمایت مردم بود. از برخی حرفها که درباره این افتخار بزرگ زده میشود، بگذریم که به موقع به آنها جواب خواهم داد، اما امروز همه سران دنیا و همه مردم دنیا به غیر از رییس یک رژیم اشغالگر منفور، حصول این توافق را دستاورد عظیمی میدانند که باید به آن افتخار کرد.
دکتر روحانی اضافه کرد: شما در تمام قرون و اعصار موردی را سراغ ندارید که یک کشور در حال توسعه در برابر پنج عضو دائم شورای امنیت که متأسفانه به دلیل نظم ناعادلانهای که بر آن حاکم است، برای همه چیز از جمله جنگ در دنیا تصمیم میگیرد، بنشیند و دو سال مذاکره پی در پی کند و به سندی دست یابد که هیچکس در دنیا نتواند منکر آن شود که این سند، توفیق و افتخاری بزرگ، به حساب میآید.
رییس جمهوری تصریح کرد: سند مذاکرات افتخار ملت ایران است و نمیدانم کسانی که میخواهند این افتخار را زیر سوال ببرند، میخواهند به نفع چه کسی کار کنند. ما یک ملت هستیم و هر افتخاری که در کشور به دست آید از سوی کشاورزان، ورزشکاران، دانشمندان و یا هر جمع و گروه دیگری که باشد، متعلق به همه ملت است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه به لطف خدا، امروز در شرایط پس از تحریم قرار گرفتهایم، خاطر نشان کرد: به حول و قوه الهی در هفتهها و ماههای آتی همه دیوارهای غلط و ظالمانه تحریم را فرو میریزیم و شرایط باثباتتر و آرامتری فراهم میکنیم که موجب ترغیب فعالان اقتصادی ، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان خواهد شد.
رییس جمهوری در ابتدای این همایش نیز گفت: روستا آنجایی است که وقتی نام آن برده میشود، قبل از هر چیز صفا، صمیمیت، عشق به اسلام، تلاش، تولید و کار به ذهن متبادر میشود و این سخن را نه از آن جهت میگویم که خود روستازادهام و به آن افتخار میکنم، بلکه از آن رو میگویم که روستا همواره محور و بستر آفرینش فرهنگ در این مرز و بوم بوده است و عموم بزرگان و مفاخر این کشور از روستاها برخاستهاند.
دکتر روحانی با تأکید بر اینکه روستاییان به هیچ وجه در هیچ عرصهای از شهرنشینان عقب نیستند، گفت: روستاییان در انتخابات سال 92 نشان دادند که مسایل را خیلی خوب تحلیل میکنند و انشاء الله در انتخابات پیش رو نیز سطح بالای تحلیل و بینش عمیق خود را به رخ خواهند کشید و به کسانی رأی خواهند داد که لایقترین افراد برای خدمت به این مردم و این کشور هستند.
دکتر روحانی افزود: مطلوب آن است که حماسه و افتخاری دیگر در اسفند امسال خلق شود که در آن روستاییان همانطور که سهم بسزایی در رشد و پیشرفت و اقتصاد کشور دارند در عرصه انتخابات نیز نقشآفرینی مؤثری داشته باشند.
رییس جمهوری حضور و مشارکت مردم در انتخابات را مهمترین خواسته دولت عنوان و تصریح کرد: از نظر دولت این یا آن حزب هیچ فرقی با هم ندارند و مطلوب برای ما آن است که صالحترین و قویترین افراد و کسانی که ملی میاندیشند و تمامیت جامعه و کشور را میبینند، وارد صحنه شده و رأی بیاورند.
دکتر روحانی در ادامه با تأکید بر ارتقاء سطح خدمات عمومی به روستاها و با بیان اینکه سالها شعاردادن نتوانست مانع از مهاجرت روستاییان شده و یا آن را کند، خاطر نشان کرد: روستاییان به طور طبیعی هیچ علاقهای ندارند که به شهر بیایند و عاشق شهرنشینی نیستند و اگر بتوانیم، علم، بهداشت و بویژه اشتغال را از جایگاه کالای شهر بودن خارج کرده و آنها را به روستاها ببریم و سطح خدماترسانی عمومی روستاها را ارتقاء دهیم در کنترل مهاجرت روستاها به شهرها بسیار مؤثر خواهد بود.
رییس جمهوری با اشاره به تداوم معضل خشکسالی و عدم توجه کافی به موضوع ارتقاء بهرهوری آب، اضافه کرد: خشکسالی از معضلات بسیار کهن ایران است به گونهای که در کتیبههای باستانی از کوروش نقل شده است که از خداوند خواسته مردم او را از خشکسالی و دروغ نجات دهد و ما در حال حاضر گرفتار خشکسالی هستیم و دروغ را نیز شما تجربه کردهاید که چه بلایی بر سر ما آورد.
دکتر روحانی ادامه داد: البته خشکسالی امروز در جهان فراگیر شده و دلیل آن به رفتار غلط بشر با طبیعت برمیگردد.
رییس جمهوری با تأکید بر اینکه کشاورزی سنتی نمیتواند روستاییان را ثروتمند کند، اظهار داشت: ناچاریم کشاورزی، تجهیزات و ماشینآلات و مصرف آب را متحول کرده و بهرهوری را ارتقاء دهیم و بانکها نیز باید در این زمینه به کمک روستاییان و کشاورزان بشتابند. ناچاریم فناوریهای نو در عرصه ارتقاء بهرهوری آب و حفاظت محیط زیست را وارد کرده و مورد استفاده قرار دهیم که دولت این کار را شروع کرده و وضعیت در آینده بهتر خواهد شد.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه البته دولت در زمینههای مختلف کشاورزی و عمرانی دستاوردهای چشمگیری داشته، تصریح کرد: دولت در زمینه احداث و آسفالت راههای روستایی بسیار خوب عمل کرده و در حالی که از ابتدای پیروزی انقلاب تا دو سال پیش مجموع جادههای روستایی و آسفالته 104 هزار کیلومتر بود در این دو سال 6 هزار کیلومتر دیگر به آنها اضافه شده است.
رییس جمهوری خاطر نشان کرد: دولت در زمینه رفع مشکلات آب آشامیدنی روستاها و آب زراعی قدمهای خوبی برداشته و امروز در اینجا به شما قول میدهم مبلغ 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی که قرار بود به تأمین آب روستایی اختصاص یابد، حتماً تخصیص خواهد یافت.
دکتر روحانی گازرسانی گسترده و با سرعت به روستاها را اقدام دیگر دولت در زمینه ارتقاء خدماترسانی عمومی به روستاها ذکر کرد و گفت: در زمینه گازرسانی به روستاها کار عظیم و کمنظیری در این دولت در حال انجام است. خدمات بهداشتی و سلامت ، راه و آب در دولت یازدهم به روستاها ارتقاء قابل توجهی داشته و به سرعت و با گستردگی در حال ارتقاء خدمات ارتباطاتی به روستاها نیز هستیم که با ورود این خدمات به روستاها زمینه ایجاد مشاغل نو هم در زمینههای فناوری ارتباطات و اطلاعات فراهم میشود.
رییس جمهوری با اشاره به اینکه اگر این خدمات به روستاها رسانده شود، مشکل اشتغال هم حل میشود، گفت که توسعه وقتی پایدار خواهد بود که روستاها در مسیر توسعه پایدار باشند.برنا