در اجرای طرح همسانسازی نیروهای شرکتی و رسمی قانون ماده 38 نیروهای شرکتی مخابرات مازندران بر عدم اجرایی این طرح در واحدهای کاریشان معترض هستند.
به گزارش هرازنو از آمل: سالهای سال بسیاری از دستگاههای دولتی و غیردولتی برای تأمین نیروی انسانی خود از نیروی کارشرکتی یا همان پیمانکاری استفاده میکردند، یعنی در یک دستگاه یا نهادی نیروی کار پیمانکاری گرفته میشد و کنار آن کارگری بود که استخدام این پیمانکاران بود که درآمد کارگر استخدام دستگاه دولتی یا غیردولتی بهمراتب بیشتر از حقوق کارگر پیمانکاری بود که این عمل نقض ماده 38 قانون کار و همچنین نقض مقاولهنامه شماره 100 سازمان ILO بود، چرا که در آنجا بیان میکند تمامی مزایای قانونی نیروی کار موضوع قرارداد یا یکسانسازی پرداختها در کارگاه مادر و کارگاه پیمانکار در مشاغل همارزش باید انجام شود که در حال نقض بود.
در اجرای این نوع فعالیت ناعادلانه در دستگاههای دولتی و غیردولتی طرح همترازی نیروهای شرکتی استخدامی و قراردادی در دولت تدبیر و امید قرار گرفت و به صورت ابلاغیه بخشنامه از سوی معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در دستور کار قرار گرفته است.
در این بخشنامه کارفرما موظف است تا همترازی نیروهای پیمانکاری با نیروهای قراردادی و رسمی دیگر بنگاهها را رعایت کند و اگر قرار است نیروهای شرکتی از کارخانهای حقوق بگیرند که سایر نیروها میگیرند، در کل مزایا باید شرایط یکسانی دیده شود.
در متن ابلاغیه بخشنامه آمده است که بر اساس مفاد دستورالعمل شماره 38 معاونت روابط کار، کارفرمایان اصلی موظف هستند قبل از انعقاد قرارداد با پیمانکاران، آنها را از تمامی هزینههای قانونی مربوط به حقالسعی نیروی کار ناشی از اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و رعایت عدالت مزدی برای کارهای همارزش در کارگاه مادر و کارگاه پیمانکار بهطور شفاف آگاه ساخته و هزینههای پیشبینی شده را در مبلغ قرارداد منظور کنند؛ بهگونهای که پیمانکاران علاوه بر دریافت سود عادلانه، بهراحتی بتوانند از انجام تمامی تعهدات قاونی خود در برابر نیروی کار برآیند.
همچنین چنانچه کارفرمای اصلی یا پیماندهنده به هر دلیلی از برآورد دقیق تمامی مزایای قانونی نیروی کار در انطباق با مقاولهنامه بنیادین شماره 100 و ماده 38 قانون کار در ارتباط با تمامی مزایای قانونی نیروی کار موضوع قرارداد یا یکسانسازی پرداختها در کارگاه مادر و کارگاه پیمانکار در مشاغل همارزش استنکاف ورزیده و نیروی کار پیمانکار مورد اجحاف قرار گیرد و موارد اجحاف به مراجع کشیده شود، کارفرمای اصلی مطابق ماده 13 قانون کار، قانوناً پاسخگوی مطالبات پیمانکار بوده و کارگران پیمانکار حق دارند علیه کارفرمای اصلی اقامه دعوا کنند.
با توجه به اهمیت این بخشنامه متاسفانه عدم اجرای این طرح همسانسازی نیروهای شرکتی و رسمی در بین نیروهای شرکتی وابسته به شرکت مخابرات استان مازندران موجب اعتراض این نیروها شده و خواستار اجرای طرح از سوی دستگاه ذیربط شدند.
جمعی از نیروهای شرکتی مخابرات شهرستان آمل در گفتوگو با هرازنو از آمل گفتند: در این شهرستان دارای 241 نیروی شرکتی هستند که در مراکز مختلف مخابرات زیردست پیمانکاران مشغول کار هستند.
آنها با بیان اینکه بسیاری از این نیروها سابقه بیش از 17 سال فعالیت در این حوزه کاری را دارند، افزودند: از شروع فعالیت در این دستگاه به عنوان شرکتی حقوق دریافتی نیروها براساس قانون کار رعایت نشده است.
این نیروهای شرکتی معترض یادآور شد: اکثر این نیروها طبق ساعات اداری هشت ساعت کاری به فعالیت میپردازند بدون آنکه پایه سنواتی، اضافه کاری، طلبهای مرخصی، مستمری و تامین لباس کار رعایت شود.
آنها با تاکید براینکه این مشکلات فقط برای نیروهای شرکتی شهرستان آمل نمیشود بلکه حدود 2 هزار و 400 نیروی وابسته به شرکت مخابرات دچار این مشکل هستند، ابراز داشتند: با شنیدن اجرای طرح همسانسازی نیروهای شرکتی و رسمی قانون ماده 38 بسیار خوشحال بر اجرای همترازی و یکسانسازی حقوقها بین نیروها شد اما متاسفانه با گذشت 6 ماه از سالجاری شاهد اجرای این طرح در شرکت مخابرات مازندران نشدهایم.
این کارگران غیررسمی شرکت مخابرات آمل از تشکیل و فعالیت شورای کار کارگزان اسلامی در این شهرستان خبر دادند و گفتند: این شورا با تایید اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران راهاندازی شد که به نوعی به رسیدگی مشکلات نیروهای شرکتی میپردازد.
کارکنان وابسته شرکت مخابرات محمودآباد نیز در گفتوگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در پی اعتراض نیروهای این شهرستان برعدم رعایت حقوق یکسان رسمی و شرکتی منجر به اخراج موقت دو نیروی شرکتی مخابرات این شهرستان شد، بیان داشتند: طی سالها فعالیت در این شهرستان نیروهای باسابقه تاکنون چهار پیمانکار عوض کردند اما مزایای و حقوق آنها پس از 17 سال سابقه کاری به یک میلیون تومان نرسیده است.
آنها ادامه داد: اکنون 68 نیروی شرکتی مخابرات محمودآباد در پی اعتراض آنها را به پیمانکاری با عنوان TC1 معرفی کردند که ظاهرا هر یک از نیروها با این شرکت تمدید یک ساله بسته شده است.
این نیروهای کارآمد مخابراتی بیان کردند: با معرفی این شرکت به نیروها مزایای حقوق کارگران و نیروهای شرکتی افزایشی صورت نگرفته است.
آنها افزودند: در بین این افزاد، نیروهای شرکتی با سابقه کاریشان، سطح سواد بالا بدون نقض کاری به فعالیت میپردازند به طوریکه ممکن است از یک کارمند رسمی بهتر باشد.
این نیروها با ابراز نارضایتی از توزیع ناعادلانه حقوق و مزایای سنوات با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه و تورم و گرانی معترض شدند: متاسفانه جذب یک نیروی جدید در این شرکت براساس حق فرزندی ممکن است از نیروهای باسابقه و فرزند کمتر بیشتر حقوق دریافت میکند.
آنها در پایان خواستار اجرای طرح همسانسازی نیروهای شرکتی و رسمی طبق قانون ماده 38 از سوی پیمانکاران و شرکت مخابرات استان مازندران شدند تا حقی از آنها خورده نشود.
در این راستا برای بررسی این موضوع و رفع اعتراض و نگرانی این قشر باتلاش شرکت مخابرات این استان سعی در تماس تلفنی با مدیرعامل شرکت مخابرات مازندران برآمدیم که با دو بار تماس و حتی یک بار با ارسال پیامک و معرفی خود و ارایه طرح سوال بر اجرای ماده 38 همسانسازی پاسخ این سایت تحریری را ندادند که امیدواریم به مطالعه این گزارش جوابگو پرسنل مجموعه خود باشند.
گزارش از کبریا مقدس
تازماني كه كلابرداري . ودوزدي باشه . همين …..
مدیران مخابرات بدانند که به این شیوه مدیریت نمیماند فکر کردن که بی عدالتی جواب نداره فکر کردن که ما ساکت نشستیم بموقع جواب این حرکاتشون را خواهیم داد ای از خدا بیخبران بدانید که چوب خدا صذا نداره
سلام سردبير جان، وقتي خود اين مديران حقوق هاي چند ميليوني ميگيرند چه توقعي دارين كه به فكر نيروهاي خود باشن اونا فقط به فكر منفعت خودشون هستند . اصلا به نيروي شركتي كه بيشترين كار رو همين بچه ها انجام ميدهند توجه اي نميكنند. مسلما بايدم چيزي نداشته اشنم كه بگن… صداي بچه هاي شركتي رو به مديران برسونين.
هرچند مديران يه ساست برده داري رو پيش گرفتن… واقعا تاسف باره
سلام کدوم اداره و ارگان زیر بار همترازی میره که مخابرات بره اینها همس دروغ تبلیغاتی دولتی هاست
با سلام و ممنون از انتشار مطالب مفید و ارزنده همه ی دوستان
اولا” یک یپشنهاد سردبیر محترم لطف کنید مطالب جدید رو در سطر بالا انتشار دهید
ثانیا” ازشما استدعا داریم شما به عنوان نماینده ی شرکتیهای مخابرات در سراسر ایران در رابطه با پایمال شدن حقوق نیروهای شرکتی و اجرا نکردن طرح همسانسازی نیروهای شرکتی و رسمی قانون ماده 38 پیگیری کنید و این قضیه را از مدیر عامل مخابرات ایران گرفته تا معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی پیگیری کنید که اولا” چرا مخابرات قانون گریزی میکند و هیچ کس کاری بکار آن ندارد در ثانی چرا وزارت کار و رفاه اجتماعی در راستای عملی شدن این قانون تا این اندازه بی تفاوت است شما این کار را به خاطر رضای خدا به سرانجام برسانید و مطمئن باشید همه ی نیروهای شرکتی حاضر به پرداخت کل هزینه ها میباشند .چون هم زبان شما رساتر است و تهدید به اخراج نمی شوید .از خداوند منان برای شما دوست دلسوز صحت و سلامتی آرزومندیم .
بنام خدا
سلام
مخابرات مازتدران با این همه درآمد حقوق نیروهای رسمی وشرکتی خود را بصورت اقساط پرداخت می کند ولی وقتی منفعت مدیران باشد بخشنا مه های آن{نانی صادر می شود وپداش های میلیونی پرداخت می گردد